- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
senior tag
Van igazad, főleg a hűtővel. De ha egyszer ez van akkor ezt kell szeretni. Bár nem értem azt a logikát, hogy mindent mérni kell és az a jó. Ha a gyártásnál olyan anyagot használnak ami bírja az általuk belőtt teljesítmény/hőfokot akkor nem értem minek mérni állandóan. A keresztbordás hűtőben igazat adok neked és ezt én sem értem. Bár itt 3 venti van és mind három egységet külön hűti és nem fújja a GPU melegét s VRM-re. A feszültségzár az sz* ügy de ezen hardveresen lehet változtatni.
ja az előző hozzászólás már megvolt mire megírtad abban nem tudtam reagálni bocsi
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
HSM
félisten
válasz eszakas #24652 üzenetére
Persze, ha már megvan, akkor ez van, működni működik, és 7970. Csak másoknak ne ajánljuk szvsz.
"Ha a gyártásnál olyan anyagot használnak ami bírja az általuk belőtt teljesítmény/hőfokot akkor nem értem minek mérni állandóan."
Na itt éppen ez a lényeg, hogy gyárilag a kártyát gyári paramétereihez lövik be, és mondjuk egy +20-30%-ot ráterveznek biztonsági tartaléknak. Ha gyári paramétereken használod a kártyát, gond egy szál se. De ha húzol rajta 20-30%-ot, még ráhúzod a +20% power limitet, esetleg feszt is emelsz, akkor már nagyon-nagyon túl tud terhelődni a dolog. Arról nem is beszélve, hogy komoly hűtésű házban se biztos, hogy pont a kártya megfelelő hűtést fog kapni, tuningnál ez se mindegy, pláne egy gyárilag is 250W-os karinál.Mutatok egy példát, itt a régi Sapphire 7870 XT-m, alapfeszes, +20% poweres tuning [link]. Lelőttem másfél perc után, mert szerintem simán elpukkanhatott volna, egy szűk 200W-ra tervezett kártya méréseim szerint 293W-ot fogyasztott a teszt közben. Lehetett így használni játékokban, meg benchmarkokra, de nem hagytam volna így, mert ahogy írtam, kinnfelejted a menüben a játékot, mert jött egy telefonhívásod, és leég a tökbe, és nem jó.
Ellenben alulfeszelve, 1200 helyett 1050-en: [link]
Szerintem elég komoly, ez így 293W helyett 192W-ot evett, nagyon nem mindegy. És ha nem mérsz, akkor nem tudom, ilyenekre hogy derítessz fényt. Sebességben meg mindössze 14% volt a difi, ami gyakorlatilag semmi.A feszültségzár a te karid esetében szerintem azért van, mert nem támogatja az I2C buszt a VRM, így nincs min keresztül programozni. Persze, egy újratervezett, kevésbé gagyi VRM vezérlővel ez azonnal megoldható lenne.
-
eszakas
senior tag
Értem. Akkor ott a gigánál nem csináltam még 7970-hez VRM vezérlést? És nem is nagyon értenek hozzá! Nem értem akkor azt, hogy a többi kártyánál ki csinálja nekik?
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
haddent
addikt
válasz eszakas #24654 üzenetére
Már miért ne értenének hozzá? Mert spóroltak rajta? Üzletpolitika... az a kártya tökéletes egy olyan embernek aki megveszi, beszereli, esetleg CCC -ben tuningol, és utánna elégedett. Kap hozzá 3 év garit, egy elég korrekt hűtőt és mindezt az egyik legjobb áron. Senki nem mondta, hogy a Lightning-gal meg a Matrix -szal szánták egy súlycsoportba...
-
eszakas
senior tag
válasz haddent #24655 üzenetére
Nálad a pont . Akkor ugye miért ne ajánlhatnánk azoknak akik csak ezt teszik?/köztük én is/. Nincs kiírva a topicban, hogy " Csak tuningosoknak!"
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem azert vettem meg a piac egyik legerosebb 7970-eset hogy szenne tuningoljam. En startbol CF-ben gondolkodtam, ma az egyik aztan 1-2 honap mulva amikor lesz egy kis penzem es megveszem a masodikat.
A gyari az 1100 Mhz, tehat ha meg ra tudok rantani (csak szorakozabol) + 75-100 mhz-et akkor az mar 1200 mhz. Hova nem lesz eleg 2 darab 1200 mhz-es 7970-es kartya ?~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #24657 üzenetére
Csak nehogy meglepetés érjen
Mert gagyibájt VGA -knál a jó bevett szokás ha gyári OC -t veszel elég nagy az esély hogy már a gyári órajeleket sem fogja bírni a kártya, szóval én nem álmodoznék tuningról mert lehet nem felfelé kell 75.MHz et tekerned hanem lefelé, hogy ne hibázzon a kártya......
********************************************************************************
eszakas : látom még nincs elég tapasztalatod giga OC kártyákkal 1-2.db ha járt is nálad, esetleg lehet pont bele estél abba a 2.be ami épp bírta
Én PL: Giga 7870OC -ból 10.DB -ból 7-et vittem vissza mert nem bírták a gyári OC órajeleket de 7770 -ből is hasonló volt 15.db ból 11.et kellett visszavinnem[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz MiklosSaS #24657 üzenetére
CF-nek egyáltalán nem ajánlom azt a típust.
DroidMaster: nem bírja miért is bírná elvégre csak dísznek írják a gyári órajeleket?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz DroiDMester #24662 üzenetére
Ha a kartya hibazik akkor repul vissza a gariba es jon a masik (asus, sapphire). Ha pedig nem lehet tuningolni, az sem lesz nagy baj. Szerintem a 2 alapon levo 7970 ghz edition eleg utos lesz.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #24667 üzenetére
Mar jeleztek hogy csomagolva van es a futarnal van es holnap vagy penteken meg is erkezik. Most mar ha belementem vegig fogom tancolni.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Cole86
senior tag
válasz MiklosSaS #24668 üzenetére
Nem rossz az a kártya annyira szerintem.
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
haddent
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz szasanyi #24647 üzenetére
Mínusz egy év. Már van játék, ami kedvezőbb GCN-en, mint Kepleren. Pl.: DiRT Showdown, Sniper Elite V2, Ghost Recon: Future Soldier, Sleeping Dogs, Hitman: Absolution, Nexuiz, Tomb Raider, Bioshock Infinite. Utóbbi kettő inkább technikai problémákban nyilvánul meg, mint átlag sebességben. Ezek közül, ami a GCN tényleges hardveres előnyét használja, az a DiRT Showdown, a Sniper Elite V2, a Ghost Recon: Future Soldier, a Sleeping Dogs és a Nexuiz. A többi az részben Nokiás doboz.
Ha az előnynél DX11.1-re gondolsz, akkor ezt az API-t támogatja a GRID 2, a Battlefield 4 és a Total War: ROME 2. Ha a PRT képességre gondolsz, akkor az érkező ID Tech 5 motorra épülő játékok támogatják.
Ha a DX11.1-en túlmutató képességekre gondolsz, akkor először várjuk meg amíg lesz hozzá új API.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Gtaati
őstag
válasz lowzor #24665 üzenetére
Hát nekem volt 7870Oc-m gigában wf3-as hűtéssel alapon leszabályozatlanul igen hangos volt, de akármelyik segédprogrammal pl Giga OCguruII-vel beállítottam és tuning mellet is max 70 fokon hangtalanul tette a dolgát, szóval ha lapon használja leszabályozza a kártyák venti szabályozását onnantól nem hiszem h bármi gondja lehet vele!! Voltage lock kicsit gáz de ha 1100-at tudja alapon és Cf lesz és nem tuningol akkor könyörgöm az mire nem elég? Arról nem is beszélve hogy a wf3-as hűtés a legkeskenyebb és cf ben szerintem így fér be legkönnyebben és legszellősebben két kártya, pl nálam egy második kártya szinte be se férne a dual-x hűtés mellé ha meg igen akkor a felső kártya semmi levegőt nem kapna...., szóval ha nem tuningol és beállítja aventi vezérlés elég jó kis kártyát kap 3 év garival!!
-
xatos3
senior tag
-
fanti
addikt
válasz MiklosSaS #24682 üzenetére
Nem lesz azzal semmi gond!
Vedd meg, szereld be és használd!
Ne méricskéld a hőfokokat, meg frissítgesd a biost, meg főképp ne tuningold az egekbe.
Az meg hogy Boostos vagy épp nem az, hát ki a francot érdekel.
Játszani vetted nem? De!
Akkor meg csináld azt és teljen benne sok örömöd! -
ÁdiBá
veterán
Úgy nézz ki búcsúzom a CrossFire táborból. Közel másfél év után vissza állok 1GPU-ra, és soha többi multi gpu.
ÁdiBá
-
Cole86
senior tag
válasz lowzor #24687 üzenetére
Nekem is sajnos hasonló tapasztalatom volt...
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
-
Anfänger
őstag
válasz Raggie #24696 üzenetére
Az igaz,de multiban én akkor is levenném highra,vagy mediumra,ha 200 fps-em lenne végig ultran is. singleben meg elmegy a Titánnal sok game maxon. Na meg Ádibá említette,hogy elég neki a high,-(vagy azt csak azért,mert most egy vga-ja van? ) -azért gondoltam,hogy jó döntés lenne neki,ha megteheti.
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
haddent
addikt
válasz Anfänger #24693 üzenetére
Ha az igazak a hírek amik keringenek, akkor a gtx770 az 1:1 -ben egy 680, a 780 meg valami buta titán, ami azért magában sem annyira okos. Mondom mégegyszer zöld fanok részére: erősebb mint a 7970 igen, csak éppen még így is gyenguska ahhoz az árcédulához
Szóval igen, majd talán a radeon 8000 -es széria tud egy kicsit akár titáni erő fölé menni, meg hát negyed annyiért -
Raggie
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest