- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz Lacccca87 #18052 üzenetére
passzolom rég volt nvidiám.
na és hogyan van valami trükk?itt konkrétan a 7790.nel van cska drivergond.úő az utolso darab azért. a 7750nel és a 7770nel nem hallottam volna akár win7 vagy 8 alatt bármelyikd riverrel si gond lenne...
a 7790 lassan ezért lesz kiesős és érthető mér olcsó mert xartak hozzá drivert írni...lehet inkább megéri +5e.t a r7 260x..mégis ujabb chipp arra tuti írtak már 100%os drivert. na meg ugye +1gb ddr5..ami azért lassan jol fog jönni.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
CirrMee
addikt
válasz dragonfx #18044 üzenetére
Hibernálást nem használok (SSD mellett minek), 1-2fps különbséget letojok. Ami hiba volt, az Aida64 hibájából eredt, azt meg az utolsó bétákban már javították. Nálam bevált a kártya, most is szépen ketyeg 8.1 alatt, 1111/1600 -as beállítással.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
DerStauner
senior tag
jó reggelt!
egy 7750-es kártyát szeretnék venni, és az érdekelne, hogy melyik gyártónak a legjobb a hűtése, ill. hogy lehet-e valamilyen egyéb hűtési eszközt (pl. acc twin turbo) ráaplikálni a kártyára? Olyan megoldás érdekelne, ahol a gpu hőmérséklet terhelés alatt nem megy 60 fok fölé. Eddig egy tesztet láttam, de ott 79 volt a hőm.
Valamint olvastam azt is, hogy ennek a kártyának elég az az áram, amit a pcie-n keresztül felvesz. Ettől függetlenül van a kártyának áramcsatlakozója? A mostani hd 4850-esemnek van hátul egy 4 v. talán 6 pines tápcsatlakozója.
köszi előre is.
-
bolcsodal
addikt
Felment a Win8.1 64bit. Eddig 3D-ben nincs gond. Unigine hibátlan, Dio3 hibátlan semmi anomáliát nem tapasztaltam telepítéskor sem.
13.9 WHQL van fent.
Egyébként a R260, R260X-hez írt driverek valószínűleg jók lesznek 7790-re is később.
They drew first blood....
-
dragonfx
veterán
válasz DerStauner #18058 üzenetére
szia
én ugy tudom egyiken sincs tápcsati.
mivel keveset vesz fel nem melegszik annyira.ahol 79et láttál ott a tulaj valamit jol elbaltázott vagy egy fos hűtésű háza volt, megáűllt a ventije, passzív hütője volt, rosszulr akott rá egyedi hűtést...
egy ilyne értékű kártyára kár plusz egyedi hűtést venni 4-5e.ért....
ha tutira akarsz emnni dupla ventiset vegyél..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
miresz
veterán
Halló!
Ha valakinek esetleg van MSI R7 260X vga-ja le menthetné nekem a biost,hogy fel tudjam rakni a 7790-emre.
-
Gainka
őstag
válasz DerStauner #18062 üzenetére
Fölösleges a dupla ventis! Nekem sapphire 7750-em volt 45-50 C° fölé soha nem ment. Ezeknél a kártyáknál nem kell aggódni a melegedéstöl nem véletlen van sok passiv is belöle. A sapphire 7750 1GB gdd5-öst veheted nyugodtan nem melegszik és egy csepp hangja sincs.
-
Gainka
őstag
válasz DerStauner #18064 üzenetére
simán
-
miresz
veterán
válasz DerStauner #18066 üzenetére
Egy 7750-nél? Az érdekes lenne.
-
miresz
veterán
válasz DerStauner #18068 üzenetére
Valószínű,hogy ez a referencia kártya lehet.
Ebben a tesztben is csak a Club3D kártyája melegebb,mert azon van ref. hűtés.
-
davebesze
csendes tag
Sziasztok ! Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy melyik tuninggal lenne jobb választás egy 7770 ? És hogy egy Phenom II x2 555 kihajtaná-e a 7770-et vagy maradjak inkább a 7750-nél ?
Csak mert kb 25 körül van mind a 2 fajta kártya, és ha kihajtja a proci akkor az erősebbet venném. -
CirrMee
addikt
válasz DerStauner #18064 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a 450W nem a 7750 -esnél lesz szűk keresztmetszet, ideális körülmények között...
Ócska 450 -est viszont enélkül is le lehet égetni, én sikeresen kinyírtam egy Chief 500W, N-Power 650W, M-tech 550W féle borzalmakat. Ugyanezt a gépet röhögve kiszolgálta egy 420 -as LC-Power, és volt hogy két 5770 -es is volt a lapban CF módban...Hűtés: a 75°C vs HD7750 valami barmolás következménye kellett hogy legyen (esetleg valami passzív kotláda ócska házba szerelve), nálam az "alap" Sapphire 7790 megtekerve sem megy most 61°C fölé - aztán nem is kétventis meg 'ájszkú hűtéssel rendelkezik. Az is igaz hogy nyáron ez kicsit többet fog mutatni, de még ez sem fog elmenni 75°C -ig, az hót ziher.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz miresz #18069 üzenetére
Miféle "melyik tuning" -ra gondolsz? Ha gyárira, akkor én a házi tuningra esküszök.
Ha meg a 7750 és a 7770 egy árban van, akkor a kérdés is hülye, meg kell venni az erősebbet. Az 555 -öst meg magfeloldani, és megtekerni, úgy lenne a legjobb párosítás (3 mag+3.8GHz ha összejön, szerintem már megérte a 7770 -es)...
-
davebesze
csendes tag
Megpróbálom a megfeloldást.
-
CirrMee
addikt
válasz davebesze #18074 üzenetére
Csak egy BIOS beállítás megváltoztatása, ami vagy azt eredményezi hogy (utána) több maggal rendelkezik, vagy ketté fog fagyni a Winborz. Ez a két variáció van, tönkre nem fog menni semmi, nem mehet tönkre semmi.
Utóbbi (fagyás) esetben vissza le lehet tiltani a hibás magot. Először oldd fel a harmadikat, teszteld (pl prime95), majd ha azzal stabil, próbálkozz meg a negyedikkel, majd úgy is teszteld (ha a harmadik nem stabil, azt újra kikapcsolva külön a negyediket is tesztelheted "harmadikként"). A párom gépében az 555 -ösnek a harmadik magját lehetett oldani, és mellé lazán fel lehet tekerni 3.9GHz -ig alap fesszel. A negyedik mag sajna tényleg kuka, de ha olyan játékról van szó, már ez a plusz 1 mag is érezhetően segít. Szereztem rá még egy kukázott Hyper TX2 -es hűtőt aminek összekuszálták a lamelláit, kifésülés után még csak hangja sincs - a gyári ellenben még alaphangon is katasztrófa, azt azért vehetsz esetleg, ha sikerül a feloldás, és még gyári hűtő van.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
miresz
veterán
válasz davebesze #18080 üzenetére
Hát nem.De akkor már memóriákat is kell cserélned. Mert most ugye DDR2-eseid vannak,az újakba meg DDR3-as megy.
Asus M5A97 R2.0Gigabyte 970A-UD3P
ezekben megy a magfeloldás,sőt még FX processzorra is fejleszthetsz a későbbiekben.[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy Hd7790-es karit és nem vagyok annyira megelégedve vele. (Régebben egy 450GTS-em volt)
1. PES 2014 (későn reagál a billentyűzetre) régebben nem volt ilyen
2. A Far Cry 3-nál nem tapasztaltam gyorsulást.
3. Tomb Rider 2013-nál sem.13.11-es beta driverem van.
Tudtok tippeket adni?
-
Gainka
őstag
válasz starpeter #18086 üzenetére
A gtx 650-et össze tudod hasonlitani a gts 450-el. Kb 20%al gyorsabb a 650. Na most a650-nél kb 35%al gyorsabb a 7790
A PH-tesztben 30%-al gyorsabb a 7770-nél a 7790. a gtx 650, 7750 és a 7770 között van, és még annál is joval lassab a gts 450.
Ott valami gebasz van.
Szerk: A procidnak elégnek kéne lennie, nézz egy proci hömérsékletet, egyébb ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz starpeter #18086 üzenetére
Ott valami gond van akkor. Milyen gyártmány a kártya? Csak nem Giga?
(#18091) starpeter: Gondoltam. Rengeteg köztük a hibás darab. Nálam is járt egy(pár) giga 7790 aminek semmilyen driver nem volt jó. Most egy MSI van és kutya baja. Ha van AIDA64-ed (a legújabb,mérj egy GPU sebesség-et. Ott kiderül egyből,hogy hibás-e.
[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
válasz TaylorXIII #18092 üzenetére
Nem töröltem ,de nem is tudom ,hogy kéne, illetve látom ,hogy a vezérlőpultban van rengeteg NV driver ,de nem merem mindent letörölni ,mert félek ,hogy valami köze van a hanghoz,nethez vagy bármihez is.
Cirrme
PCi 3.0 x16 @ x.1.1.1 + van valami kérdő jel mellette[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
-
TaylorXIII
őstag
válasz starpeter #18098 üzenetére
Az jó ha azt írja. De én nem is gondoltam, hogy a PCI-E sínnel lenne valami. Amíg NV drviert le nem törlöd és utána AMD drviert és újra nem indítod a gépet és fel nem rakod újra az AMD drivert úgy, hogy most már nem lesz ott az NVIDA driver addig nem is lesz jobb szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest