Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz ViZion #1302 üzenetére

    Nekünk nagyjából fogalmunk sem lehet.. :N
    Megjegyzem hála a jó östennek..

    Manapság fénykorát éli a vallási fanatizmusból eredeztethető terrorizmus, amennyiben nem ez, abban az esetben csak a kib.-ul fejlett 21. századunk által szolgált igazságosság, az egyes rétegek, országok között növekvő ezer okra levezethető életminőség beli difi, ami egyre csak nő, mélyítve a jelenség adott oldalán található emberek vagy embercsoportok elkeseredettségét, akik a kilátástalanság olyan szintjére sorvadnak, elveszítve emberségüket hogy ilyesmire hajlandóak..

    Ugye a gyorsuló elbutulásról nem beszélve..

    Szóval teljesen mindegy hogy Kurd szeparatista, Iszlám állam vagy bármi egyéb, a dolog nyers legalja annyi hogy jelenleg ez az emberiség, ezt a szintet képviseljük, ezt hoztuk létre saját magunknak.
    Nyilván persze szar dolgok ezek de pálcát törni azt fél pillanatig sem érdemes, nem tudhatjuk, konkrétan fogalmunk nincs, nem látunk bele. Ha ez megoldható/megélhető lenne akkor ezek a helyzetek és végkifejletek nem jönnének létre, de ez sokhabos mélyvíz szóval skip..

    Eleve túl sokan vagyunk, ennek eredménye képpen túl nagy a kontraszt a legokosabb és a legprimitívebb emberek között, egyszerű logika/matematika, még 50-100év és ez a kontraszt odáig fog nőni hogy elkezdhetünk majd az emberiségen belül nem kasztokról hanem eltérő fajokról beszélni.
    Jönnek majd az ST világa által óvatosan előrevetített/érintett eugenikus háborúk és egyebek.

    Speciel a vallási fanatizmus előtt állok értetlenül de ez kizáólag a saját korlátoltságom.
    A hit vagy legyen kis csúsztatással csak remény az alap természetünk része, ugyan nem vagyok vallásos de simán aláírom hogy pl egy merevebb katolikus szemlélet vagy nevelés átadható/megélhető/alkalmazható emberi értékek szempontjából bizony nagyon áldásos lehet, alapuljon ez szimplán a másik ember alapvető tiszteletére vagy egy kisarkított istenfélésre.
    Ugyanakkor olvastam anno egy kimutatást, hogy az írott történelmünk óta a különböző vallási haborúkban vagy olyanokban melyek a vallási különbségekre vezethetők vissza.., több ember vesztette életét mint a minket súlytó összes betegséget és természeti csapást egybe véve, ugye kinek éppen milyen isten nevében. Ugye ezt elég nehezen rakod oda a fenti példa mellé, eléggé köszihelló eset..

    Kevesek vagyunk, mind felfogóképességben mint emberként emberségben ahhoz, hogy ezeken a dolgokon belátható határidőn belül túllépjünk, ez lesz végül a vesztünk.

    Az ilyen Isztambulihoz hasonló esetekre én már csak annyit tudok mondani hogy ez van, szar dolgok történnek, ennyi. Elítélni senkit nem ítélek el miatta, MI vagyunk ilyenek, nem pedig X-Y vagy "ők", hiába tartom pl elképzelhetetlennek magamról, nem tudhatom, konkrétan fogalmam nincs. Senki másnak sincs. :N

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák