- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz TechN7ne #27100 üzenetére
Én már egy ideje be merem vállalni, én is 100k-ért vettem a 6700XT-met. Régen nem mertem, de mivel nálam a hardverek sosem romlanak el, így meggondoltam magam, mert feleslegesen fizettem ki az új felárát és a semmiért fizettem jóval többet. Előtte egy bányász RTX3060-at vettem szintén gari nélkül, kiválóan üzemelt az is. Már több százezret spóroltam használt hardverekkel, tehát mindenképp megéri szerintem, de ez az én tapasztalatom Mindenki saját magának döntse el.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Pulse-t ne ajáljunk itt. Legalább 3 ventiset. Asrock, Nitro, XFX, RD meg ilyeneket vegyen az illető.
TechN7ne: Nyugodtan vehetsz használtat, de valamennyi gari legyen rá vagy legalább írásban adjon neked 1 hónap próbagarit. Természetesn az ár legyen ennek függvényében.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
palfitom
félisten
-
bobalazs
nagyúr
Kerestem, megtaláltam.
Összehasonlítás különböző gyártók 6700 XTiTovábbá,
a szoftveres 189 Watt ami valójában 221 Watt az AMDnál.Why a power interposer? Well, NVIDIA normally reports both chip and board power via API, AMD reports what appears to be a value in-between chip-only and full board power, as verified by third-party interposer testing methodologies including PCAT and others. This means that you can’t rely on API-reporting software such as GPU-Z or HWiNFO64 for accurate chip or board measurements to compare with. Our setup polls every 100ms allowing us to measure peak and typical energy consumption objectively.
Közbenső helyre dugható interposer (mi a franc az magyarul?), kütyü, ami közvetlenül a pcie és a tápkábeleket szolgálja ki, a valós fogyasztást mutatja. Nvidiaval ellentétben az AMD a csip és a komplett nyák köztes fogyasztás értéket mutat.
Így, ilyen alapon nem megbízható a Hwinfo vagy GPU-z és hasonlók által közzétett fogyasztási érték.Magyarul:
PCI-e sínről felvesz: 32 Wattot
Egyik tápkábelről: 68 Wattot
Másik tápkábelről: 120 WattotForrás: [link]
-
PuMbA
titán
válasz bobalazs #27109 üzenetére
Egyes programok TBP (Total Board Power) szimulációs értékkel oldják meg ezt a tudott dolgot. Ha megnézed a pár hozzászólással ezelőtti 3DMark-os hozzászólásom, akkor látod, hogy a GPU fogyasztásomra 130W-ot ír, ami gyárilag 180W volt, tehát ugye 50W-ot szedtem le UV-val. A Total Graphics Power-nél pedig 173W van, amihez ha hozzáadod az 50W-ot, akkor látható, hogy elég közel lehet a valóshoz. Tehát a HWiNFO így kerüli meg ezt a problémát.
RDNA3 esetén szerencsére már az AMD is átállt az NVIDIA megoldására, tehát szoftveresen kinyerhető a teljes kártya pontos fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bobalazs #27113 üzenetére
XFX Merc kártyám van, ami a te most beszúrt táblázatod alapján gyárilag 230W-ot fogyaszt cakk-pakk, hardveresen kimérve. Ha 50W-ot csökkentettem UV-val a szoftveresen is pontosan mérhető GPU fogyasztáson, akkor a 230-50 az szerinted mennyi? Nem 200-on felül van, annyit elmondhatok
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz bobalazs #27116 üzenetére
"Azt látom hogy 171W a PPT meg a Total Graphics Power."
Ez szerintem véletlen egybeesés, hogy az UV-val pont annyit fogyaszt az egész kártyám, mint amennyi a GPU PPT-je. A PPT-m azért ennyi egyébként, mert -6%-ra állítottam be a Power limitet a Radeon Software-ben.
"Akkor azt mivel magyarázod hogy 186W a gyári Power limitje a referenciának és mégis ~220Wattot vesz fel? (A táp hatékonysága még nincs beleszámolva)"
A PPT az a csak GPU-ra vonatkozik.
"Nekem a Hwinfo sehol nem fog 220at mutatni, hanem max 189et."
Legfrissebb HWiNFO-d van? Milyen márkájú a te 6700XT-d?
"A Total Graphics power is, hisz kb ugyanazt mutatja."
Mivel le van korlátozva a maximális frekvencia, ezért a GPU sosem fogja elérni a PPT-t. A GPU-m 130W-ot fogyaszt, miközben a PPT 171W.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Ti használtok valamilyen tartót a kártyához?
-
PuMbA
titán
válasz bobalazs #27118 üzenetére
"Lényeg, hogy nem teljes a szoftveres mérés."
Úgy mondanám, hogy nagyon közel van a valóshoz. Amikor nyomtam még egy 3D Mark futást az akkori hozzászólásom után, akkor a 171W-os PPT és Total Graphics Power-em például már 180W-ot mutatott. +-10W-os pontosággal szerintem meg tudja mondani a teljes kártya fogyasztását, hiszen a 230-50-ből kiindulva 180W körül kell lennie a ténylegesen fogyasztásomnak hardveresen kimérve. Ha beleszámolom a -6%-os power limit csökkentésem, akkor pedig 170W körül.
cyber86: Jonsbo VC-1-et rendeltem nem rég.
[ Szerkesztve ]
-
-
cyber86
őstag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ
-
PuMbA
titán
válasz bobalazs #27126 üzenetére
Úgy látom, hogy te a béta HWiNFO verziót használod. Nekem 7.60-5170 van. Ez a legutolsó stabil verzió is ezt mutatja neked? Lehetséges, hogy egy program konfigurációs fájl törlés is szükséges. Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy nem minden kártya esetén mutatja pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz ScomComputer #27128 üzenetére
Ismerős ,nekem anno ilyen volt.
-
Kleroo
veterán
Van vkinek kedve egy teszthez?
RDR2, 1440p 60fps vsync, Ultra beallitasokkal, Vulkan, atlagban mennyit eszik a kartya
6900XT 105-135w között mocorog nagyjabol. (1065mV-on, amit igazabol lehetne boven lejjebb vinni, de nam fair, mert akkor azonnal crash lenne ha kinyomnam a vsynchet )A teszt célja: Vajon ugyanoda szórnak-e majd a kártyák. Ergo a kevesebbet zabizó kisebb kártyák annyival jobban vannak-e kihajtva a gamehez, hogy egálban fogyasztanak végül. Avagy még többet.
Scenario: Nappal, a játék legelején lévő Valentine körül futkosni lóval fel alá.
Vagy lehet a benchmark is, de az oly uncsi[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
cyber86
őstag
Elvileg jövő héten érkezik az XFX 6750 XT
-
-
F.B.I.
veterán
Több száz óvodás hangosan felsír! Elloptad a játékukat!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
cyber86
őstag
Kicsit furcsa lesz, hogy kezdetek óta csak nvt használtam. Reflexből nehogy nv drivert töltsek le
-
Nagyon jó.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
bobalazs
nagyúr
Látom nem érted. 189 a max PPT/TGP minden szoftver szerint. De ha rákötsz egy mérőt közvetlen a pcie meg 6-8pines csatikra 220 körüli lesz az.
Radeon szoftver is a PPT TGPt fogja mutatni. Csak nem 220at.
GPU core power az megint más. Az sehogy se fog mutatni még 189-et sem.
A valós fogyasztást soha semmi nem mutatta, a guru3d teszt szerint. -
TechN7ne
nagyúr
válasz F.B.I. #27147 üzenetére
Nagyon szép hőfokok ,milyen lenne ha nem korlátozol semmit és gyári állapotban hajtod?
3060ti -rol mentem 5700xt-re ,nekem az AMD megoldása jobban fekszik játékok alatt 2560x1080 60/75Hz freesync moncsin.
Vlki ha esetleg dob egy gyári 6700xt benchmark értéket megköszönöm ,én is teszek egy ilyet az 5700xt nitro val - lehet nem is akkora az ugrás mint amit elvárok.
Úgy látom csak egy pici ugrás van a két kártya között ,nem jelentősen erősebb a 6700xt az 5700xt-től....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- Ford topik
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest