Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Raggie #23449 üzenetére
"VGA finomhangolásnál vagy OC-nál első stabilitástesztnek tökéletes, valamint azt tesztelni, hogy az aktuális beállítás módosítás valóban hozott-e a konyhára teljesítményt vagy inkább csak többet hibázik a kártya és hiába magasabb az órajel de a valós teljesítmény alacsonyabb."
+1Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz palfitom #23451 üzenetére
Nu igen, msot csúsztam bele abba amibe régen..
A régi decemberi driverrel még az 1100mV 2610/2710 simán lefutott, gond nélkül, most pedig 1125mV mellett is eldobja magát.. Ergo sokkal magasabb feszt kér, azonos setup mellett. Sőt, 1075mV mellett is ingame stabil volt.
Viszont ezzel a setuppal warzone-oztam, god of war-ozatm, meg minden mást csináltam, és nem fagyott meg..
Viszont 2710/2810-en 1175mV-n lefut CSak, úgy azért melege van..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
palfitom
félisten
-
-
Raggie
őstag
Szeirntem simán azok is megdőlhetnek driver váltáskor, mert a driver tud olyan szinten beleszólni a VGA működésébe, hogy jobban vagy kevésbé kihasznál bizonyos részegységeket és aVGA-n belüli bottleneck-eket feloldja vagy máshová teszi, ami által az előző stabil OC instabillá válhat. Ha egy bizonyos belső részegység nagyobb használatot kap egy új driver miatt és annak már pont nem elég a beállított fesz, akkor jön a fagyás.De ez nem rossz elvileg, mert ettől jobban kihasználttá válik a VGA egésze.
Azt lenne érdemes kimérni, hogy ilyenkor a régi driver verzió és magasabb OC/alacsonyabb fesz melletti valós teljesítmény vagy az új driver verzió és az alacsonyabb OC/magasabb fesz melletti teljesítmény a jobb. Ugyanezt a hőmérsékletekkel is.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
-
spleenszuru
őstag
Urak, az FSR, abból adódva, leírva mit csinál, érdemes egyáltalán minden esetben használni, vagy csak akkor, ha a gép/vga úgymond nem bír a játékkal?
Pl. Forza Horizon 5-ben most megfigyeltem, hogy FSR 2.2 és az MSAAX8 ugyanolyan képet ad, kis rece marad az éleken..1440p-n játszom.
Ehhez kapcsolódva, mivel szoktátok 1440p, vagy ennél kisebb felbontáson megoldani a recéket, ha in-game már maxon van?
Scaling adrenalinban, és magasabb virtuális felbontás, vagy vonalsimítás felülírás adrenalinban?Malaka!
-
beef
őstag
válasz spleenszuru #23458 üzenetére
FSR-nél ugye eleve kisebb felbontáson renderel, azt nagyítja fel.
-
ETOM
addikt
FH5-nél én nem ajánlom. Indíts egy drag versenyt és nézd az ellenfelek autóit. Jól "kenődik" az egész tőle.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nekem mosott/életlen volt az FSR2/DLSS2, ahol próbáltam (Witcher3 next-gen) 1440P-n, max quality-n. Én még úgy sem kapcsolom be, hogy kellene a sebessége az RT-hez. Inkább a natív, éles 1188p kis fekete kerettel, mint amit ezek produkálnak 1440p-n.
És persze azóta mindig jót röhögök a leírásán, hogy "equal or superior" képminőség a natívhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Az a baj, sokszor persze hogy jobbnak tűnik, mikor már minden játékban alapbeállítás on (van ahol ki sem lehet kapcsolni ) a TAA meg hasonló fostalicska élsimítás amitől tök homályos lesz a kép. Ugye DLSS/FSR-nél ezt általában kikapcsolja a játék, talán még egy kis élesítést is kap. Aztán egyből "superior"-nak hat.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
Kvg
senior tag
válasz hackeeeee #23442 üzenetére
Vissza szívom a mit írtam hogy a 3Dmark nem releváns, de az mert össze lehet hasonlítani az egyes kártyákat. 6700 6800 stb.
Viszont a Ts nél alkalmazott beállítások, már nem használható, minden játéknál. WOT COD, RD2 CB77, nagyon eltérő terhelés adnak a GPU nak. Elég egy minimális feszültség drop a nagy órajel kilengések miatt és már kész is a fagyi. -
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor is úgy említettem, hogy a Stresstest.. A Bench az nem releváns, ez természetes.
Most csináltam kiteszteltem. 1100mV helyett 1113mV kell a 2610/2710-hez.. Ennyit változott a driver miatt..
Ez FS, és TS extreme stressteszt stabil. Bekapcsolt limitekkel. Úgy, hogy gyári értékek. 15%-kal. Silent mód, vagyis víz, halk ventik, kicsit meleg, de megy.
Véleményem szubjektív...
-
Pug
veterán
válasz DroiDMester #23465 üzenetére
Attol, hogy nalad ez a helyzet, attol meg igaz, hogy nagyon gyakran elhasal egy TS stabil OC valos terheles mellett..
-
palfitom
félisten
válasz hackeeeee #23457 üzenetére
Persze én is, de csak akkor, ha már egyértelművé válik, hogy jobb, gyorsabb, többet ad.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
RDR2 alatt (Ultra fölé húztam kicsit kézzel, ~65fps és olyan stabil a 2650mhz mint Katiban a gyerek, VRAM ~2150-re lett rakva kb 2138 - 2140 körül megállt stabilan a hotspot meg 85 körül megáll maga a gpu temp meg 60-on.)
Marad így szerintem amit lehetett kihoztam belőle, vagy lehetne szerintetek ezt még reszelni kicsit több teljesítmény reményében? Főleg ha bekerül mellé az 5700X akkor azért csak lehetne itt még találni valamit!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
spleenszuru
őstag
Köszönöm. #23460ETOM #23461HSM
Képzeljétek, említettem korábban, hogy 22.11.2 utáni driverrel fagy a Doom Eternal.
Na, most sok-sok hibátlan óra után, mondom tolok még kicsit az órajeleken.
Felvittem 2500-2700-ra. Érdekes módon még fel is ment 2650-ig néhányszor, viszont, most történt megint egy ugyanolyan fagyás, mint korábban.
Szóval vissza is tettem 2650-re a maxot, remélem soha többet nem látom.
Továbbra is 1050 mV-n vagyok, +15% TDP-vel.Malaka!
-
bobalazs
nagyúr
Haverom írta:
megint leszo@ a sz.gép.. körbegyújtom az biztos....... Ats-el játszottam kb 20p-et és elment a kép mind 3-om monitorról a gép maga ment tovább csak kép nem volt és azóta nincs is csak 1-en a win azt mondja nem érzékel másik monitort és a monitorok azt írják nincs jel csak a bal oldalin van kép és nem tudom visszavarázsolni a másik 2 moncsit . Kár volt hozzányúlni a sz.géphez a f@@omverjem bele hagytam volna a pic@@ba a régi konfigom ki@@om az ablakon az biztos.Szerintetek mi Okozza? Ram lett cserélve, pár hete még táp.
A ram a DOCP beállításokkal 2 nap után hibázott egy új Asus Prime B450M-A II alaplapban.
1.37V-re emelve, és 3200 Mhz 3 fő időzítését kézzel beállítva a DOCP értékre (többi auton) lett stabil. Testmem futtattam háromnegyed órát, stabil volt. Több idő nem tudtam ott maradni.
2133on meg nem akartam járatni.[ Szerkesztve ]
-
Apiaster
csendes újonc
Szevasztok!
Egy kis segítség kellene...
Van egy ASUS Rog Strix 6600 xt kártyám, az oldalán szivárvány szinben pompázi a felirat, hogy lehet ezt kikapcsolni?
Állítólag az ASUS oldaláról kell letölteni az Armoury Crate programot amit meg is tettem, de a Software nem ismeri fel a kártyát -
Apiaster
csendes újonc
Köszönöm a segítő hozzászólásokat, megpróbálkozom amit javasoltatok
-
törölt tag
Üdv
Vettem egy 165Hz-es gaming monitort, ami elvileg támogatja az AMD FreeSyncet, ráadásul Freesync Premiumot. Ezzel szemben, a driverben inaktív, azt mondja, not supported.
Ennek vajon mi lehet az oka?VGA: Radeon Sapphire Nitro+ 6600XT
Monitor Iiyama G-Master G2470HSU[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na ez az, semmi ilyesmit nem találtam, elvileg végig néztem a menüt.
edit: Megtaláltam a menüben, de ott is szürke Azaz nem kapcsolható
edit2: De kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet, így legalább látom, hogy hol és mit kellene bekapcsolni. Eddig csak átugrott a szemem ez felett.
edit3: Meg is lett, köszönöm
Aktiválva volt valami képjavító, vagy a fene tudja, mit kapcsoltam ki, és egy rakás, eddig inaktív beállítási lehetőség újra aktív lett. Köztük a Freesync is. Ezzel együtt így már működik, köszi még1x, a többieknek is természetesen[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Gyerekek. Chill-t használja valaki? Tech Jézus azt ajánlotta fps korlátozásra. Hogy be kell lőni min és max-ot is ugyan arra esetemben 117. De hiába. Mert nem muxik. Cod chill mellett is felmegy 140+ig. Valaki használja? Mi lehet?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Pro!Petya
addikt
(Lehet még az RTSS-ben is limitálni de van egy két game ami nem veszi be.)
Próbáltam jó pár módszert amivel lehet limitálni és eddig, csak ez működik jól szinte mindenhol amit fentebb látsz.)Nekem 2400Mhz @ 1V van beállítva MPT-ben. Szóval a max freki és a max feszkó is limitálva lett, mivel az adrenalin többször is bexopatott mert sokszor a megadott max freki fölé lőtte az órajelet. UV mellett ez okozott párszor gondot , szóval sok mindenre nem jó az adrenalin de ez az fps fixálás éppen flottul működik benne.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz bobalazs #23492 üzenetére
Tomb Raider 2013 el sem indul RTSS bekapcsolt állapotában. Órákat szívtam vele a napokban, mire meglett a hiba. (Igen, még csak most kezdtem életemben először TB-t).
#23486Bossp
Nekem sem működik a Chill, RTSS-t használom a korlátozásra, kivéve, ahol nem indul el.#23491Bossp
Ennek válaszára én is kíváncsi vagyok.#23487Zamma
Tényleg kijelenthető, hogy minden nem FPS játéknak elég a 60? Mióta 1440p 144Hz a monitorom, mintha "látnám", ha valami 60 FPS-el megy.
Vagy akkor kéne valami más beállítás is hozzá, hogy folyékonyabbnak hasson a 60?
Ami érdekes, hogy amibe kódolva van a 60, pl The Crew 2, ott teljesen jónak hat minden, semmi gondot nem vesz észre a szemem.Malaka!
-
félisten
Nem értem, miért nem az Adrenalin Driver beépített limitálóját használjátok, ahogy ketten is beszúrták képekkel.
Mióta AMD (+ Nvidia) implementálta ezt a funkciót, én fel sem telepítem az RTSS-t... ami egyébként jó kis program, de nekem elsősorban erre kellett. De már nem kell.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pro!Petya
addikt
Igen azzal jár.
Természetesen a legjobb ha ingame lehet(ne) állítani. A probléma hogy 99%-ban csak lépcsőzetesen lehet választani nem pedig szabadon. pl 100-120-144-165 stb stb
Ezzel viszont az a baj ha 120Hz-es monitornál beállítod a 120-as limitet akkor tearing lesz vsync nélkül. ~117-118-as cap kellene ennek a kiküszöbölésére.
Ezt amúgy az adott játék config fájlban be lehet állítani és akkor problem solved.
Én már meguntam az ezzel való vacakolást így maradt az adrenalin.
4K 120Hz-en is lehet jó eredményeket elérni codban meg egyéb lövöldékben. Nem kell hozzá a végtelen fps meg 0 latency.
Valamelyik YT videóban Shroud 60fps cap-el is ugyanúgy elpicsázott mindenkit mint 240-el. -
Raggie
őstag
válasz Aljasvip #23495 üzenetére
Nem arról volt szó anno, hogy a Chill az még csökkenti is az input lagot?
(megpróbálom visszakeresni)
EDIT AMD-s fejlesztő csóka válasza redditről:
"Chill (as a framerate limiter) and FRTC achieve slightly different goals: a) FRTC (and similar technologies) makes sure that the frames ARE DISPLAYED at regular pace, but this increases the input lag somewhat. b) Chill (as a framerate limiter) makes sure that the frames are SUBMITTED TO THE GPU at a regular pace. This does not ensure a steady output framerate (there will be some fluctuation), but this does insure a minimal lag. So this is perfect for variable-framerate displays (FreeSync).
And yes, it lowers input lag. In general, in a regular gameplay you have 2 situations: a) The game is CPU-limited (CPU-bound) - in this case the input lag is minimal b) The game is GPU-bound - in this case the input lag is maximal (depending on the game). So, basically, if your system can render at 150fps, and you limit it to 140fps - you ensure that it is effectively CPU-bound (if using Chill) and effectively GPU-bound (if using FRTC and similar technologies). 4) You would basically prefer to use FRTC if you have a fixed-framerate monitor, and you want to submit frames at the refresh rate, but in this case it becomes the same as VSync....... 5) Or, alternatively, you can use Chill as it was intended - with variable framerate - and that works great, especially with a FreeSync display ;)"Egyszóval elvileg nem növeli, sőt csökkenti az input lagot a chill.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz Aljasvip #23499 üzenetére
Értem, én elfogadom ezt(a valós tapasztalás szerintem is relevánsabb minta marketing) csak emlékeztem valami ilyesmire és azért kerestem meg.
Egyébként erről szívesen olvasnék/néznék valami részletesebb profi tesztet.
Azért a fickó nem full marketingesnek tűnt, olyasmi volt mintha értette is volna azt amit ír, de akkor meg azt volna jó felfedezni vagy kitsztelni, hogy mitől is nem az tapasztalható, mint amit ő ír.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest