- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz nyul105 #1550 üzenetére
Zafír xt. Este tervezek egy nagyobb játékot vele, majd nyomok GPU zt és feltöltöm.
Alap, nem néztem.
Szerintem nem, de nekem a HAF X házamban kb 4x27es + 2x12 + egy 14es venti van, szóval nem mondanám halaknak a helyzetet és ál általában füles van rajtam.[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
szasanyi
félisten
Itt egy jó teszt, sok játékkal (1440p és 4K) ha vki még nem látta volna [link]
És itt az Alza infó a 6800XT rendeléssel kapcsolatos kérdésre:
[ Szerkesztve ]
-
-
Albigator
őstag
válasz Sontir Fel #1547 üzenetére
Alapvetően én is WQHD 144 Hz-en játszok. Tudom h ingadozik a GPU kihasználtág egy 3080-al, Zen2-es proci mellett. 60-90% között (pl avg 78%). De ilyenkor mikor a VGA malmozik nem is olyan meleg. Átlagban ilyenkor nálam 60 fokos volt a kártya 67 max-al.
Felraktam 4K-ra akkor már átlag is 66-67 fokos volt max 69-70 fok. GPU load viszont 97%.
Az a 80 fok nekem nagyon soknak tűnik még ha Ref kártyáról is van szó.Egy chernobyl benchre lennék kíváncsi hwinfo és/vagy GPU Z adatokkal, az fűt ám rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz KAMELOT #1558 üzenetére
NEM nem-e lesz hanem nem lesz-e
És az is kérdés, hogy új, AMD által támogatott játékokban az RDNA2-re jobban optimalizált RT nem lesz-e sokkal kevésbé teljesítmény pazarló. Mert még az is elképzelhető...
Mumee: "...az Nvidia mindig stabil, hardware is meg driver is..." - nemtom, hogy ez irónia akart-e lenni vagy tévedés ti. ez így nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz szasanyi #1555 üzenetére
És ahogy tovább mentem a játékban ki merem jelenteni, hogy kb ez az a scene ahol a legjobban kijön az RT különbség. Lehet pont ezért használták review-kban is.
Hát nem tudom, van különbség, de...
Adok RT-nek esélyt, és megyek vele, hogy hozzá szokjon a szemem, utána megnézem, hogy RT off-al feltűnik-e.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz szasanyi #1561 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy problémák vannak mind2 oldalon, hol hardware-es hol driver-es.
Viszont amikor választani kell NV vagy AMD, akkor mindig az kerül előtérbe sokaknál, hogy mennyi gond szokott lenni az AMD VGA-kal meg driver-eivel az NV oldali problémák sosem.
Itt is szóba került a téma vagy 100 hsz-el korábban. -
Tomdriver
őstag
válasz Malibutomi #1529 üzenetére
...szabit veszek ki...
-
Mumee
őstag
Más. Nekem lett csomagszámom is Alza-n, szóval ezek szerint kedden hozzák a 6800-at.
-
AsakuraDave
őstag
Nálam volt 5700XT, 2080, 1080Ti, 3080 és csak a Radeonnal szívtam hogy bonyolult a kezelése és a radeon software-be OC/UV/fan speed stb borzalmas beállítani 5év+ MSI AB használat után... Fagyás, lag stb egyik kártyával se volt amúgy de a radeon volt a legmelegebb,hangosabb (Nitro+). Laja képein azért vannak 80fokok és 75% ventin van ám hangja. [link] Srácnak sok videója van már és nála se hüvi, persze referens model nem is vártam csodát.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
DeathAdder
veterán
Én mondjuk épp lesz@rom hogy melyik szíliciumvölgyi tech multi logója van rajta, de ettől én is tartok, meglátom milyen lesz (már ha sikerül venni) ha meg nem jön be eladni még simán el lehet annyiért amennyiért veszi az ember, de egy próbát mindenképp megér, mert nagyon ígéretes az új navi
Nekem legutóbb nagyon elegem volt, laggolt a felvétel, tehát külön appot kellett keresnem amivel lehet felvételt csinálni, tearingelt, amint a freesync csak enyhíteni tudott megszüntetni nem, witcher konkrétan laggolt, hiába volt meg az fps, nem volt az igazi (megkérdeztem mért van az, azt mondták ez ilyen van aki nem is látja), többször nem volt kép amikor reggel bekapcsoltam a monitort és újra kellett indítani, AB nem működött, ventiprofilt is úgy kellett ügyeskedni, hogy csak bizonyos driver mellett tudott működni, az olyan apróságoktól meg falra másztam, hogy az ablakok mindig átméreteződtek, hogy ultrawide monitoron nem tudta a két ablak 50-50-ben megosztani a kijelzőt, hanem mindig belenyúlt egyik a másikba etc..
Bár azt mondják 5700xt is rengeteget javult új driverrel, remélem ez ennél így is maradt, és nem kell javulni sehova, mert alapból minden fasza
mondjuk volt pár cicergős nvidiám, attól is falra másztam
szerk. nálam sajna még semmi csomagszám (6800xt)
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz AsakuraDave #1566 üzenetére
Nálam az MSI 3080 Trio X pikk pakk felment 81°C-ra játék alatt, ez meg már megy egy jó ideje. Ettől a Meshify C-től sokat nem várok hőmérséklet ügyileg, a Noctua-D15-el elég.. kompakt. Viszont a -50W a 3080-hoz képest nagyon meglátszik a hőmérsékleteken jó irányba.
-
Vitee
aktív tag
válasz Sontir Fel #1547 üzenetére
Megkérdezhetném, hogy az ini fájlban miket állitgatsz, hogy az akadozás megszűnjön? Nálam is van 5700xt kártyánál.
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
addikt
válasz Laja333 #1562 üzenetére
Hát igen, nagyítóval kell rajta keresni a különbségeket. Ráadásul az RT offnál kontrasztosabbak az árnyékok, ami nekem talán jobban is tetszik. Messze nem ér ennyi teljesítménydeficitet ez az effekt, nagyon túl lett hypeolva szerintem.
Ráadásul a benti képnél meg az árnyékok minősége definiáltabb, az RT-s képen meg mintha lowon lenne. Biztos így kell kinéznie a valóságban, de nekem így elsőre nem jön be.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
ScomComputer
veterán
Én azt kérném szépen,akinek már van RX6800... megnézné,hogy desktop(idle) alatt vissza veszi e normálisan a gpu és ram órajeleket a vga...
Köszi szépen ! -
Laja333
őstag
válasz ScomComputer #1573 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz Malibutomi #1529 üzenetére
Az pont elég lekattintani... a másik kérdés hogy fizetéskor előjön e a kosár tartalma üres.
-
Laja333
őstag
válasz ScomComputer #1576 üzenetére
Samsung G7, 1440p, 240Hz, 10bit
-
Mumee
őstag
Annyi, hogy egyelőre sima 6800-at sikerült. (kop kopp )
Ha netalán összejön egy XT 25-én, akkor meglátom majd melyik marad.Amúgy igen 5700-aknál azért elég sok gond volt, több helyen arról is szó volt, hogy ott hardware-es gikszer volt, amit már nem tudtak javítani, ezért nem oldotta meg a szoftver igazán, csak részben kezelte. Ami igazán érdekes, hogy az AIB modellekkel volt inkább gond.
Nálam ref 5700 röc pöff minden ment végig.[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz Sontir Fel #1575 üzenetére
Ja, ezt én is átirtam már, azt hittem van valami új megoldás. Valaki egyszer írta, hogy tegyem irás védetté az ini fájlt, így már működött. Előtte hiába írtam át, max vramot használt.
Warzone, 5700xt-hez képest 1080p-ben mennyivel bír többet? Most van hogy 80-90fpsre is lemegy, teljesen mindegy, hogy minimum vagy maximum grafikán van, nem számít neki, sajnos minden patchnél egyre rosszabb az optimalizálás. Jó lenne egy fix 144fps1080p felbontáson.
Vagy ilyen felbontáson nem nézted?
Nekem is most egy 6800xt van tervben."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Rimuru
veterán
válasz ScomComputer #1573 üzenetére
Bonusz kerdes, D3(cold/hot) stateben mennyit fogyaszt es mennyire melegszik?
Vigyázat, csalok!
-
AsakuraDave
őstag
válasz Hopkins95 #1572 üzenetére
"Biztos így kell kinéznie a valóságban, de nekem így elsőre nem jön be."
Sötétíts be kapcsold fel a villanyt és nézd meg Nézd meg lenn az uccán hogy vet árnyékot egy fa pl. Igen az RT "mosotassabb" árnyékai a valósághoz sokkal közelebb állnak. De vannak játékok ahol van Soft shadow az is azért soft mert nem éles agyon definiált igazából csak levan vetitva a geomateria a talajra azt csá. Mivel a lábad közelebb van a talajhoz az a valóságban is "éles" árnyékot vet de ahogy már a felsőtested, fejed vetül a földre "veszit" az élességéből, furán hangzik de valami ilyesmi[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
BjTango
csendes tag
válasz AsakuraDave #1589 üzenetére
Oké ez jó volt Hát most nagyon kíváncsi lettem mennyibe fognak fájni az egyedi kártyák
-
-
Albigator
őstag
Jó ez meg egy széthúzott 3080.
Ebből érdemes levonni 1000-1500 pontot.Én nem hallottam h az MSI 3080 Trio X lett volna a legjobb. Viszont 3080-as topikot követtem és nem a 80 fok volt jellemző azért. Itt Big Navinál viszont a 2. ilyen amit látok. Warezone alatt 63% GPU loadnál 79 fok? Az nagyon durva. De a házhűtés is befolyásoló tényező persze.
Viszont AMD-nél ezek még csak Ref káryák az AIB-okra leszek kíváncsi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest