Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz Pikari #96175 üzenetére

    Mondjál már játékot 8086-ra ami tényleg jó volt. Ahogy futkározó pixelhalamra is kíváncsi lennék, mert vagdalódzol, mint szomorú szamuráj a Fekete lyukban. Az, hogy a C64-et nem tudtátok használni, nem futotta fest leader kártyára, esetleg floppyra nem a gép hibája, főként nem 90-es években. Most kezdjem el ekézni a PC-ket, mert mai szemmel a 90-es évek második felében a 3D játékok rondák voltak, a mindenféle dzsunka gépeken esett kelt a Win 98? Vagy a mostaniakat, mert eltévedni sem lehet, ha mégis, akkor villogó bannerekkel emelik ki, hogy kit kell lelőni, vagy van olyan NPC akit lőhetek, úgysem hal meg amíg végig nem mondta a mondókáját?

    Na de legyen flamenco: Szar szutyok PC-k. Amikor megjelent komplett lopás volt. Intel katalógusból 8 bites áramkörökkel, S100 rendszerbusz másolással, CP/M ellopással. Eleve szarnak született amiből mára várat építettek, de pont ezért messziről szaglik. Meg ezekkel a melegedő P4-kel és még újabb valamiket hívjátok retrónak amikor már 1 óra sekll, hogy Linux kertelt forgasson rajta az ember? Így most jobb?

    arn: Amigánál nem hardver, hanem szoftver váltás okozott lelki törést a programoknak. Az 1.3-as WB-t nem a szabványos módon hívogató programok nem örültek, hogy más memória címre kerültek a ROM-ban eljárások. A már emlegetett Apple ezt gyorsan rövidre zárta, aki okoskodni próbált az így járt. Mivel rendszeresen jöttek az új gépek, a kompatibilitás miatt nem volt más, mint a System rendszerhívások rendes használata.

    vrob: 91 év végén még nem ért össze ár/tudásban a PC és az Amiga. Persze volt PC akkor már "olcsón" csak éppen Mono monitorral. vagy még olcsóbban HDD nélkül fél karú törpeként. Egy potens 286 1MB RAM-mal, VGA monitorral még használtan is húzós volt. Aztán ha tovább megyünk az időben, akkor 92 végén már küzdött az Amiga, mint disznó a jégen. Az A600 vicc kategória volt, az 1200-es drága, az 500+ meg az új KS-sel kiberhelés. Jóbarátom akkor vett egy PS/1-es 286-ot (azóta is megvan) használtan amennyiért A500-at adtak 100 lemezzel és monitorral. Ugyan hangja nem volt amíg nem forrasztottunk össze egy COVOX-ot, de arra már azt merem mondani, hogy ár/értékben megszorongatta az Amigát. Én Frankeinsteinként építkeztem és XT-AT-386SX keveréket készítettem: 386SX 48MHz, 2MB RAM, MFM vinyó, Adlib, majd SB Pro és egy Trident 8900CL, hogy meghajtsa a Memorex monitort. Persze ez csak pillanatkép, mert dinamikusan cserélődtek a belső szervek...

    Pár gyors ajánlat 91 decemberéből. Érdekes a Commodore 64 új ára az A500-hoz és a PCII-hoz képest.

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák