Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz Ganz-[HUN] #71987 üzenetére

    Nincs. Illetve van, de nem valtoztat semmin. A ketto IRQ lehet ugyonaz es a ketto DMA is lehet egyezo. Tehat ugyonugy eleg neki 1-1 DMA es 1-1 IRQ. Ha van SB is a gepben, ami DMA 1-re van allitva, akkor a SETUP.EXE DMA 1 testje failed lesz, de itt eleg megnyomni az ignoret es minden mehet tovabb.

    Az ACE-n levo "trap adlip ports" jumpernek nincs megfeleloje a Max-on. Emiatt, az Adlib portokat fogja a kartya, igy alapbol nem is mukodik mas berakott kartyan az FM synth. Ha viszont lefutott az ULTRINIT.EXE, azutan mar mukodik. Azaz fontos, hogy az ULTRINIT azelott lefusson, mielott barmi hasznalna az FM synthet (ez nekem csak Linuxon okozott anno problemat, mert Linuxon mindenkeppen fogja a GUS az Adlib portokat, igy az opl3 driver mar nem toltheto be). Ha van init a masik hangkartyahoz, akkor annak is az ULTRINIT utan kell lennie. Ha van igazi SB, akkor celszeru kiszedni a "SET BLASTER"-t is, amit berak a GUS SETUP.EXE, mert ugyis az igazit fogod hasznalni.

    A Max-on tobb CD vezerlo is van, ha ugy jumpereled, hogy a Panasonic legyen aktiv, akkor se extra IRQ se extra DMA nem kell. Azaz, igy kb olyan, mintha letiltanad a CD vezerlot.

    Nalam egyebkent igy van belove egy OPTi 82C931 tarsasagaban a Max:

Új hozzászólás Aktív témák