Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    Gondoltam megosztom veletek a ma délutáni jókedvem okát :)

    Már hosszú ideje állt a "ketyerés" dobozban egy halott 3D Blaster Banshee Agp kártya. Már úgy került hozzám, hogy nem ad képet, de ajándékba kaptam, hát megtartottam. Több alaplapban is próbáltam, slot1, pga, fcpga lapokkal, de semmi. Azaz mégsem, ugyanis van egy PC-Partner márkájú Tualatinos alaplapom, VIA chipsettel (tehát nem vacak 512MB, hanem 1.5GB ram támogatással) amiben annyi életjelet adott magáról, hogy megjelent boot-olásnál a saját neve, de aztán ennyi. Teljesen véletlenül raktam egyszer ebbe az alaplapba. De arra elég volt, hogy ne dobjam ki a kártyát.

    Ma délután kedvem szottyant picit a régi pöcö cuccokkal babrálni, hát megnéztem mi a helyzet a kártyával. Ugyanaddig jutottam vele, mint ezelött. Gondoltam viszont egy merészet, hátha beválik.
    Bedobtam a gépbe egy PCI-os VGA-t mellé és beállítottam, hogy az legyen az elsődleges. Így képet kapva betöltöttem a DOS-t. Letöltöttem és egy floppy-ra kimásoltam a BIOS-át. Dos alatt elindítottam a bios frissítő programját, rendben megtalálta és frissítette. Kivettem a pci-os kártyát és csak a Banshee-t hagytam benne. És láss csodát ... elindult :D

    Örülök nagyon, ez az első Banshee a kezeim között.

    A kártya:

    Az új boot screen. Végre nem csak az első sorig jut:

    Azért az a borda elég kevésnek tűnik erre a kártyára. Tűzforró szerencsétlen percek alatt.

Új hozzászólás Aktív témák