Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz MMIX #40094 üzenetére

    Ha a 14.04.4 ment fel akkor a mesa-vdpau-drivers-lts-wily (esetleg a vdpauinfo csomagra, hogy ellenőrizni tudd, hogy jól működik-e) csomagra lesz szükséged és pl Smplayer-re (szvsz jobb mint a Vlc, bár 2.2+ óta elvileg az is tud már vdpau-t, de emlékeim szerint 14.04-ben még 2.1.x van) és a beállításoknál a videónál kimeneti meghajtót állítsd vdpau-ra, ill. a teljesítménynél a hardware decoding-ot is szintén vdpau-ra. (vdpau-ról bővebben)
    AMD-nél HD 5 ezresnél régebbi szériáknál már régóta nincs hivatalos támogatás, de Linux esetében eleve jobbak az Amd nyílt driverei (kb a legproblémamentesebbé nőtték ki magukat), szóval a HD 3 ezresé is kifejezetten jó, mind stablitás, mind teljesítmény területén, szóval ezzel nincsen dolgod, ellenben régebben Xfce DE-t használt a Studio, gondolom még mindig azt, meg ilyen öreg gépre nem is lenne célszerű hevybb ablakozó környezetet tenni, azt azért még finomítani kell, ha nem szeretnél teraing-et látni a videók alatt.
    Első körben érdemes bekapcsolni az ablakkezelő hangolásánál a kompozitálásnál a Synchronize drawing to the vertical blank opciót (ez megfelelően friss driverek esetében ez már önmagában min. 90% eliminálja a problémát), de a teljes tearingmentességhez érdemes még beállítófájlt is létrehozni az /etc/X11/xorg.conf.d könyvtárban van ha van, ha nincs, akkor a xorg.conf.d könyvtárat is létre kell hozni itt (sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d) mégpedig egy 20-radeon.conf nevűt az alábbiakkal;

    Section "Device"
    Identifier "My Graphics Card"
    Driver "radeon"
    Option "AccelMethod" "EXA"
    Option "EXAVSync" "on"
    Option "EXAPixmaps" "on"
    Option "AccelDFS" "on"
    EndSection

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák