- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az SMP a többprocesszoros rendszereknek csak egy fajtáját jelöli. Ennél a kiépítésnél a processzorok ugyanazt a közös memóriát érik el, ugyanolyan feltételekkel. Ennél a megoldásnál 2-4 processzor felett már könnyen nagyon szűkössé válhat a memóriabusz.
Egy másik elterjedt megoldás a NUMA rendszer, ahol ugyan szintén látja mindegyik processzor a teljes memóriát, de a "saját" területét gyorsabban éri el. A többi processzor memóriaterületéhez már lassabban fér hozzá. Akár 16-32 processzor esetén is hatékonyabb lehet mint az SMP, hiszen megfelelő programkód esetén nem válik szűk keresztmetszetté a memóriabusz.
Egy harmadik féle rendszer az ASMP, ahol nincs közös memória vagy csak a memória egy-egy részlete közös. Ez a megoldás a leginkább programozás igényes, cserébe egészen hatalmas, sokprocesszoros rendszereket lehet vele kiépíteni.
Példa SMP-re a dual Tualatinos géped. NUMA.ra az Opteronos rendszerek. Az ASMP-re meg a meg a fürtökbe szervezett gépeket lehet felhozni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na igen. Egyébként ennél még nagyobb eltérés is van a listán. A Q9400-nál a Xeon-os megfelelője az X3330 már 6 dollárral drágább! ( 213 <-> 219 USD )
Na, majd ha találok róla valami infót, hogy miért is jobb a Xeon, akkor megosztom veletek. De így látatlanba arra tippelnék, hogy szigorúbb és/vagy több tesztet végeznek el rajta mielőtt kijön a gyárból...
De az is lehet, hogy csak azért vannak 775-ös Xeon-ok, mert igény van rá. Például ha valahol szükség van a gyárban egy PC-re, akkor szinte biztos, hogy a menedzserek szívesebben döntenek a Xeon mellett egy sima Quad processzorral szemben. Ráadásul alig drágább.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
a mogyoro aprohirdetésén van Dual SLOT-2-es azaza SLOT-os Xeon-os dual lap RAMBUS-al procikkal
íme -
bacsis
Közösségépítő
ejnye de csöndbe vagytok
este 11után GARANTÁLTAN olyant fogok nektek muatatni, amitől megered majd a nyelvetek érdemes lesz feljönni megnézni garantálom[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most mit mondjak?
- a Duronokat még mindig nem sikerült átalakítanom...
- megpróbáltam újból, de a NexGen 586-osra nem megy fel a Win2000,
- lesz PCChips M918i 486-os alaplapom, egy újabb UMC U5S-33 és egy Samuel2 magos procim ( sajna legutóbb mikor Yutani keresett ilyet, egyet sem találtam a gyűjteményben pedig fura proci, 128kB L1 mellett 64kB L2 van. Mint a Duron-okban... )Ja igen, a 486-os alaplap természetesen azért (is) kell, hogy még tovább faragjam a 486-ossal elért SuperPI időt.
-
Alister71
nagyúr
Haveromnak ma raktam össze egy P3-ast, a volt VH6-t-mel, 1.2-es Tua Cerkával, 2x256+128 mega rammal , egy Inno3D FX5600, 128 mega VGA-val,és 2x20 giga HDD-vel. Egész jó lett.
Alister from Hell
-
L4rs
tag
válasz Alister71 #3816 üzenetére
Óóóó. Az az agyon szidott GeForce FX sorozat.
Nekem is ugyan ilyen Inno3D Geforce FX5600 (128MB, 128bit) VGA-m volt, raktam rá egy Zalman ZM80D-HP-t home made ZM-OP1-el (mert annyira felmelegedett néha, hogy szétesett a kép több óra játék után alap hűtéssel) Sharkoon Game ventiráccsal (mer' az UT jó). GTA SA-ztam (1024x768) NFS Carbon-oztam (800x600), UT2004-eztem (1024x768) rajta 512MB RAM-al 2600+-os procival. Nem azt mondom hogy hű de jó volt, de nagyon szerettem - még meg is van - és meg voltam elégedve vele. Gainward Bliss 7800GS+ váltotta.bacsis: király szero, főleg télen lehet jó, mint "radiátor rásegítő".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na, kipróbáltam az Asus CUV266-D-ben, hogy elindul-e két Coppermine Celeron dualban vagy sem. A Tualatin-os Celeronokhoz hasonlóan, ezek sem mennek dualban.
-
peti_s
addikt
Kipróbáltam, a Trial Everest is u.annyi pontot ad mint a másik.
-
peti_s
addikt
Gépem nyári módban. Csak azt nem tudom, miért "NOT VALIDATED". Link.
-
peti_s
addikt
Lesz jobb is, mert 400 MHz-hez jobb időzítés tartozik a RAM-nál. Elkapott a downclockingolás láza. Van még egy régi eredményem a P5GPL-X-SE lapommal, SetFSB-vel 71-es FSB-ig le tudtam venni az órajelet. Én hülye pedig nem csináltam validot, hanem csak F5-el PrintSCR-t. Azért volt muszály, mert nem lehetett a feszültséget 1,3875 alá csökkenteni, és még így is sokszor 1,44 V-t adott az alaplap. És még így is a gyári hűtővel elérte a 80 °C-t.
Szerk.: A P5B-vel lejjebb tudtam menni !!! Valid.
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Képzeld el a Feladatkezelőt, amikor jönnek a 16 magos procik HT-val.
Az eredmény meg nem kispályás...
Crysist próbáltad?
Mostanában olvastam a pasztás írásodat, szuper lett.
(#3816) Lord Vader: Ez valami netezős gép lehet a specifikációi alapján, de jónak néz ki...Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #3846 üzenetére
Ezt is elég elképzelni nem teljes képernyő mellett.
-
Penyus
senior tag
Lottem vateran egy via cyrix 600as procit jee!
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Van egy Raptorom bontatlan.. nem kell ocsoé' senkinek? mert holnap felbontom különben és én fogom használni
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest