- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #4649 üzenetére
Egyes IBM Xseries -ben lévő lapok sem rosszak és az már 4 GB memóriát is támogat mint az AMD, Intel northbrige southbridge -ekkel (AGP port nincsen rajta.) és elég könnyű hozzájutni.
Intel PIII - Champion 3.0, Intel Xeon - Grand Champion GC chipsetekkel.[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Az MSI MS-5169-es lapom újra harcra kész. Nem indult vagy 5 PCI-os VGA-val, beletettem az AGP-s MX400-t, egyből indult.
-
Yutani
nagyúr
Szerintem tévúton jársz kolléga!
Ezek az Upgrade lapok úgy jöhettek létre, hogy Socket A fronton a VIA KT600 és KT880, Socket 754 esetében pedig néhány VIA, SiS és ULi chipset lehetővé tette nekik, hogy a kártyás megoldással fejlettebb CPU-t lehessen belerakni az alaplapba.
Viszont ez is kétféleképpen működött:
- Socket A esetén csakis S754 A64 procit lehetett kártyán hozzáilleszteni egy többérintkezős foglalatba. Ekkor az alaplapon a déli híd funkciója megmaradt, a 754 kártyán lévő északi híd pedig átvette a S462 északi hídjától a vezérlést. Ez kellett is, mert az AsRock 754Bridge északi hídja vezértelte az AGP-t, az IMC meg ugye a prociban volt, míg a KT600/KT880 északi hídja a tartalmazta az AGP vezérlőt és a memóriavezérlőt is.
Fontos volt, hogy a VIA déli hídjai illeszthetők voltak a K7 és a K8 chipsetekhez is.- A Socket 754 Uprgrade alaplapoknál már egyszerűbb volt a helyzet, itt egy sima AGP csatolóhoz hasonló csatlakozóba kellett beletolni a S939 vagy AM2 CPU kártyát. Igazából mindössze csak a memória és a CPU (+ a tápfesz előállításáért felelős áramkörök) került fel a kártyára, mert mindhárom socket esetén a memóriavezérlő a CPU-ban van, és gyakorlatilag a chipset képes kiszolgálni így bármelyik variánst.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
L4rs
tag
Valaki meg tudja nekem mondani, miért nem építhető AGP-s kártyákból SLI-s videokártya rendszer? Mármint milyen technikai akadályai vannak, azon kívül, hogy nincs két AGP slotos alaplap, és nincs az videokártyán megfelelő csatlakozó..
Yutani linkjei alapján jutott eszembe, mert korábban is láttam már azokat az ASRock Upgrade lapokat, és akkor azt hittem első látásra, hogy egyszerre két AGP-s VGA-t is bele lehet tuszkolni.inkább OFF
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az alaplapi IDE csatoló kivételével letiltottam az összes PCI buszon ülő eszközt, hogy csökkentsem a PCI busz terhelést. Összességében az AMD-762-es PCI/AGP terhelése épp csökkent annyit, hogy néha-néha hajlandó elindulni a Windows a HD3850 gyári driverével. Érdekes módon, ha egyszer elindul, akkor utána már nem tapasztalni különösebb problémát ( néha a grafika itt-ott nem tökéletes ).
Most azon ötletelek, milyen módon lehetne tovább csökkenteni a PCI busz terhelését, ezzel egyben növelni annak az esélyét, hogy a Windows elinduljon a gyári driverrel. Valószínűleg a 64 bites PCI slotokba kellene belegyömöszölnöm valami olyan IDE/SCSI kártyát, amivel még a Windows XP telepítője is elbodogul. Ekkor szinte teljes egészében elkerülhető lenne a másodlagos PCI busz használata. Persze továbbra is kérdéses, hogy az elsődleges ( a 64 bites ) PCI busz használata esetén milyen mértékben jelentkezik az 55-ös hiba.
szerk.: Ja igen. Látom, nem csak a színed változott, hanem a napellenzőt is áttoltad a másik oldalra. ;)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na. Frissítettem a K7D BIOS-át 1.6-ról 1.91-re. Újraindítás után néma csend, majd fél perc után rettenetes szirénázás. Újraindítom még egyszer, újból szírénázás. Kivettem a barna tokos Duront, hogy rádugjam a D-Bracket hibajelzőt az alaplapra, majd restart. Minden frankón indul. Belépek BIOS-ba, keres... CPU fesz: 1.1Volt :-)
A lényeg, hogy egy CPU-val indítva mindig az ATI driverrel indult a Windows!
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
Wiki aszondja: "Secondly, a user with an appropriate operating system can use several PCI graphics cards (or several PCI graphics cards in combination with one AGP card) simultaneously — to give many different video outputs (for the use of many screens). This is almost impossible with AGP 1.0 and AGP 2.0 cards, because they do not support more than one AGP Master (video card) per AGP Target (chipset interface). AGP 3.0 does support more than one AGP Master per AGP Target, but nonetheless few PC motherboards are equipped with more than one AGP slot. Some server-class computers support having multiple AGP slots in a single system: the HP AlphaServer GS1280 has up to 64 AGP slots[3], the AlphaServer ES80 up to 4 AGP slots, and the AlphaServer ES47 up to 2 AGP slots." Asszem nem ma fogunk Quad SLI buherálni Rage Fury MAXX-okból.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
törölt tag
Szóval emberek... úgy tűnik sikerül életet lehelni a Dual Duron + HD3850 kombóba. Az elmúlt kb. 10 újraindítás után a DxDiag mindig azt mondta, hogy az ATI driver fut. ( A Windows asztalon eddig sem lehetett észre melyik driver fut, csak akkor volt gond, ha 3D-s alkalmazást akartam indítani. )
Jelenleg minden a sebességbeállítás a minimumra van véve, illetve amit le lehetett tiltani az le van tiltva. De most elkezdem szépen visszakapcsolgatni a dolgokat.
-
törölt tag
Ingyenes. A Futuremark honlapjáról letölthető: 3DMark 2001 SE 3.3.0
-
bacsis
Közösségépítő
igen tényleg így működik, de nem is az volt a kérdés, hogy hogyan buherálták meg a lapokat relatíve spéci vezérlőkkel, északi hídakkal, hogy lehetővé tegyék hogy 2 különböző proci menjen egy lapban, persze külön-külön, itt az a kérdés hogy erre mi vette rá őket, hogy ilyen "gány" munkát végezzenek? És erre a válasz a rajtuk rohadó 3millió proci foglalat
Érdekes mód, más nagyobb byártó miért nem csinált ilyent? mert nem szorultak rá -
törölt tag
Na, megnéztem, hogy a Gigabyte lapon mi bújkál a chipsethűtő alatt...
Egy C0 reviziós AMD-762-es!
Az AMD szerint ezt a revizíót ( B0, B1 és C0 létezik ) már nem érinti az 55-ös hiba. Mégis ezt a jelenséget produkálja.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz cskamacska #4657 üzenetére
cskamacska elől nincs menekvés. Mindenhol megtalál, kivéve, ha venni akarsz tőle valamit, mert akkor lehetetlen utolérni. Eladtad már a Voodoo kártyákat?
Egyébként nem egészen ilyenre gondoltam, mint az AlphaServer GS1280, mert ez alá a gép alá kell vagy 30 centis beton, hogy ne repedjen be. Gyártó szerint elfér a szekrényben 64 CPU, meg 512 PCI-X kártya a 64 AGP kari alatt. De van, létezik, megvalósítható. Most már az a kérdés, hogy miért nem lépték meg a gyártók az otthoni felhasználók számára az AGP-s SLI lehetőségét mindösszesen 2 AGP slottal. Jó drágán le lehetett volna húzni a gamereket meg bencsmárk progikat nyüstölőket.
-
zoltanz
nagyúr
Ajánlottak egy Shappire Radeon 9200 SE 128 MB PCI tesztelési célra kell. Mennyivel lassabbak ezek az AGP -s társaiknál? Ha jol tudom a 1xAGP és a 2xAGP között volt nagy technológiai ugrás.
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Nem rossz az, amúgy meg jó dolog ha valaki nem ismeri a trémárkot, vannak jobb tesztprogramok nála, amik igazi játékokon alapulnak (Aquamark 3 pl.).
Közbe bacsis látom új a pulcsid.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Alister71
nagyúr
Le tudná nekem valaki írni, hogy a win 95-öt, hogy lehet feltenni vírtuális gépre? Van egy indító floppy képfájlom és egy win 95 képfájlom.
Alister from Hell
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Alister71 #4671 üzenetére
ki kell "bontanod" az indító flopy-t, bebootolsz róla, meg ki kell bontanod a Win95 képfile-t is.. azt másold fel HDD-re mármint a kibontottat, maradhat WIN95 könyvtárban...
bebootolsz lemezről, rálépsz arra ameghajtóra ahol van a WIN95 telepítő, pl ha a C meghajtón van akkor c:
beírod hogy CD WIN95
Ezzel belépsz a WIN95 telepítő mappájába, majd beírod hogy setup
onnan már boldogulni fogsz
fontos, hogy a partíció amire felakarod rakni a WIN95-öt, akkor az FAT32 esetleg FAT16os partíció legyen... fontos még, hogy a FAT16 nem nagyon eszi a ha jól emlékszem a 2gigánál nagyobb partíciókat, ha annál nagyobbra akarod felrakni, akkor FAT32 legyen mindenképp...
úgy állísd be a virtuális gépet, hogy 128MB RAM-nál ne legyen több neki, mert az az fölötti rész egyrészt nem nagyon tudja megcímezni az oprendszer másrész instabilitási hibák is bekövetkezhetnek kékhalál stb... -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Mennyire ritka egy Slot-A -s 500as proci? illetve ez a k6-3 továbbfejlesztése?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Bull Boss #4674 üzenetére
NAgyon ritka
a legbetegebb gyűjtők is megszenvednek a beszerzésén
a K6-III továbbfejlesztésén mit értesz?
Mert a Slot-A-s Athlon lehet a K6-III "továbbfejlesztése" bár van egy olyan érzésem hogy te a K6-III+ra gondolsz, az is nagyon ritka bár időnként fel-fel tűnik egy egy, múltkor Oliverda árulgatta portékáját -
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #4670 üzenetére
Annyira nem merültem bele a témába, csak eddig nem tudtam besorolni ezeket a pontszámokat. Majd ha nagyon kipihent leszek, 20000 fölé megyek.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség egy hozzáértőtől. Az MSI K7D Master-L lapomon ugyanis párszor frissítgettem a BIOS-t, de az utolsó írásnál csupa hibásan megírt blokkot jelzett az AWDFLASH.EXE. Mivel írás után nem lehet közvetlenül újra írni, csak újraindítani a gépet, így hamar szembesültem vele, hogy a gép nem akar elindulni.
Arra lenne szükségem, hogy az 1.60-as BIOS-t ( 256kiB ) kellene visszatölteni a Winbond W49V002AP típusú, 256kiB-os flash IC-be. Próbálkoztam azzal, hogy közvetlenül a programozás előtt kicseréltem a Gigabyte lapban az eredeti IC-t az MSI lapére, de így nem hajlandó felprogramozi, mert az AWDFLASH.EXE úgy érzi, hogy más típusú az IC mint amihez a BIOS fájl való.
Mit lehetne tenni, hogy újra legyen működőképes BIOS-om az MSI lapban?
Bacsis mester már javasolta a BIOS recovery eljárást, de az a helyzet, hogy ennek nem találtam lehetőségét. Lehetséges, hogy tudna ilyet a BIOS, de mivel a teljes 256kiB-ot "frissítette" az AWDFLASH.EXE így valószínűleg el sem jut azokig a programsorokig amelyek erre lehetőséget adnának.
-
törölt tag
válasz #95904256 #4687 üzenetére
szerk.: Azt elfelejtettem írni, hogy pontosan mi is a jelenség a lap indítása után. Szóval akár normál, akár CMOS clear állásba jumperelve indítom a lapot, mindkét esetben a ventilátorok felpörgése után szírénázni kezd az alaplap. Kép nincs. A négy LED-es D-LED kijezlőn a második LED vált zöldre, ami azt jelenti, hogy már megvolt az "Early Chipset Initialization" és a "Memory Detection Test" fut. A memória azonban működőképes és korábban már ment ebben a lapban. Mindegy melyik slot-ba rakom, a jelenség ugyanaz. A következő fázis pedig a "Decompressing BIOS image to RAM for fast booting" lenne.
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #4687 üzenetére
Vagy szerzel azonos FLASH chipet és megcsinálod forrócserével - menet közben cseréled a BIOS-t egy működő lapban, ha érdekel, kifejtem - vagy felkeresed mondjuk Dryman-t.
Ui.: illetve megnézed, hogy inditás után a lap az egyedül ráakasztott floppymeghajtót megtekeri-e. Ha igen, akkor van erre valami floppyimage, ami automatikusan felir egy új BIOS-t.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
zoltanz
nagyúr
válasz Alister71 #4671 üzenetére
Valamint van valami 512 MB határ amit a Win 9X rendszerek nem komálnak.
A Microsoft szerint a következő három tanácsot kell megfogadnunk. Először is egyszerűen ne rakjunk egy gépbe 512 MB-nál több memóriát. A második lehetséges teendő, hogy a System Confoguration utility-ben limitáljuk a Windows által kezelt memória méretét 512 MB-ra, vagy kevesebbre. A Microsoft harmadik ötlete pedig az, hogy a system.ini fájlban a MaxFileCache értékét úgy változtassuk meg, hogy a Vcache által használt memória 512 MB-nál (524,288 KB) kevesebb legyen. Azért ez nem semmi, hogy ha valaki megvesz mondjuk több százezer forintért egy csúcs gépet, akkor máris a system.ini-ben kell turkálnia, vagy a legegyszerűbb, ha kivesz a gépéből egy kevés memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Bull Boss #4679 üzenetére
Nekem van két darab 500 MHZ-es is, és az egyik tuti megy, a másikra hűtőt kell tennem és letesztelnem. Mindekettő lappal együtt érkezett.
Meg van 1 db 650-es, meg 2 db 700-as (az egyik Pluto, a másik T-Bird magos).Szóval 5 db Slot A Athlon Classic boldog tulaja vagyok.
zoltlanz: Azért ne feledjük, hogy a Win98 idején 512MB memória csak a mesében létezett a magunkfajta számára. Emlékszem, hogy akkoriban 128 MB PC100 ramot valami 22.000 Ft-ért vettem az azóta már megszűnt Carrera üzletben a Karinty-n.
Ennél csak egyszer adtam ki többet RAM-ért, amikor 2007. elején megvettem 30k fölött a 2x1GB GEiL Value DDR2-800 memóriát, ami aztán 2 hónap múlva már csak 20-25k-ba került. Aztán még néhány hónap, és 10k körül volt az ára. Pont akkor vettem meg az új konfigomat, amikor még drága volt minden, és ha 2-3 hónapot várok, a harmadát megtakarítottam volna. Előferdül az ilyen...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Bull Boss
őstag
jah van nekem is lapom hozzá, valami AGP-pro-s ha valakit érdekel természetesen vele adom. Am Yutani szép gyűjtemény, mint mondtam engem nem fog meg az ilyesmi, 3Dfx és K6 orientált vagyok, már legalább 6db V5 fordult meg a kezem alatt hármat itt adtam el Ph!-n. Bacsis is vett már tőlem pár ritka K6+ ost. Mivel rengeteg hardverrel találkozom nekem azért tűnt fel, hogy még ilyen kicsit nem láttam Slot-A ból, van még egy 600as is, azt is szivesen odaadom vele, sőőt még régebbi procim is van pár marékkal amik érdekesek lehetnek, ha valakit érdekel keressen meg msn-en egyeztetünk sorszámokat stb, tudom, hogy régi cuccok én nem is ezen akarok meggazdagodni, azért is irtam leginkább csere érdekelne, most pl VGA, vagy 939 lap
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #4694 üzenetére
Cumi
Az Uniflash nem ismeri fel a chip tipusát? Sokkal rugalmasabb, mint a gyári frissitőprogramok.
Illetve érdemes még próbát tenni több különféle frissitőprogram-verzióval. Némelyik kevésbé háklis.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #4697 üzenetére
Rive-nek igaza van, anno elflash-eltem az NF7-esem bios-át, Dryman flash-elte újra, egy próbát megér. Vagy veszel egy eeprom égetőt, és megcsinálod magad 10e körül már kapsz willem-et
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest