- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Sanchez638 #29600 üzenetére
Piac? kuka? Esetleg fujj. pöcegödör?
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Sanchez638
addikt
válasz Ganz-[HUN] #29601 üzenetére
Rengeteg cucc között ott volt, nem vga szerető környezetbe
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #29602 üzenetére
Jó azon a DDR is, lényeg hogy működjön....
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Nudlee
aktív tag
Retrobright -al próbálkozott már valamelyikőtök?
-
-
Nudlee
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #29607 üzenetére
Én is megpróbálkoznék majd vele, de elsőre csak valami kis ártatlan alkatrészen.
Más: egy Microscience hh-1050 -el babrálok, de nem indul. Felpörgött, majd leállt és próbálta elvillogni a baját, de nem értem . Három hosszú, egy rövid. Ez valami szabványos HDD hibakód vagy a gyártó sajátja lehet?
Beindítottam párszor, most már nem áll le és nem is villog, de ezen kívül semmi. Vezérlő tuti jó. -
válasz frescho #29613 üzenetére
Ezt még asszem nem is olvastam, jó cikk az Amigáról, neki is láttam megszerválni mindent ami kell az emulációhoz.Annak idején kimaradtam ebből a gépből.
A fehérítést kihagyom, nekem is van egypár retro ház ami sárga rendesen, jó az úgy, ódon kinézettel
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Nudlee
aktív tag
válasz frescho #29613 üzenetére
Jó tudni, hogy a túlfehérítésre és a foltosodásra is ügyelni kell.
Egyébként jó lettMunkatársam nagy Amiga fan. Most épp egy ATX házba akarja behekkelni (talán) az 1200 as alaplapját.
Lesz benne CF kártya, turbo kártya, scandoubler, dvd olvasó, meg még kitudja mi[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz frescho #29616 üzenetére
Jó kis masina nekünk volt még a "fénykor" lecsengése után, kb 95-ben, ismerős 500-asához képest kicsit gyorsabb is volt, nagyon szerettem, azon a gépen játszottam először igazi real time stratégiai játékkal, a Dune II-vel. Ezt pedig sosem tudom elfelejteni [link], akkor még nem is tudtam mi az az mp3...
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
Erre mondjatok nekem valamit, egy agp-s gef6200-ast próbálok huzni, ugye eléggé low end a kártya 64 bit 256mb ddr2, az smi afterburnerrel minél feljebb huzom a gpu clock-ot, annál kissebb eredményt produkál 3dmark2000 alatt 350mhz-ről huztam egész 400-ig de egyre csökken az eredmény...én ezt nem értem
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
válasz Balathruin #29621 üzenetére
Próbáltam, úgy aztán még kevesebb lett, megpróbálok egy rendszer ujrainditást, hátha csak bekavar hogy a firefox használja a memóriát. Ha nem akkor nem tudom i a fene van.
-
Fenyő
őstag
válasz snake1977 #29620 üzenetére
Annál karinál a memóriasávszélesség (64bit okán) limitál sokkal inkább, gput szinte hiába húzod (nem lesz látszatja, mondjuk csökkennie azért nem kéne, ha passzív lehet túlmelegszik...), memóriát kéne inkább meghajtani, ddr2-ből talán 800 kijön, az már ddr400 128bittel felér.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
snake1977
őstag
Alapból 350/400-on fut tehát 800mhz a memória, de maximum 20mhz-el tudom túlhúzni a memóriát, a gpu-t 385-ön járattam ott stabil, 400-on is próbáltam de ezzel egyetemben a cpu-t is huztam azonnal kifagyott, még egy ilyen ócska lapot nem láttam mint ez az asrock p4vm800, 10mhz fsb emelés és a windowsig stabil bármit inditok merevre fagy, még csak kékhalál sincs, 5mhz túlhajtással meg kidob a 3dmark az első 1-2 teszt alatt, feszt nem lehet emelni a cpu-nak. AGP clockot sem lehet állitani vagy fixálni. Fakerekes vacak
Alapjáraton ~8100 (+ - 50) pötty körül dobál a 3dmark2k, ha emelem a gpu-t egyre jobban csökken, a legvégén már csak 7500 körül adott. Passzív a kártya de kapott hűtést a gpu-z szerint 47 foknál magasabbra nem melegszik.Bacsis: Low end Cadilac Majd megpróbálom akkor a 2k1-el is, bár nem fűzök sok reményt hozzá.
-
Ganz-[HUN]
addikt
helló
valaki mondjon valami socket 7 témát kérem.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Sanchez638
addikt
válasz Ganz-[HUN] #29626 üzenetére
Asus P5A bios mentés után nem indul, áramtalanít aztán elindítom és megy az elmentett biosal, erre mondj valamit
Számom az adatlapomon.
-
Nudlee
aktív tag
Legyen
Acorp Ali lapba milyen AGP -s videokarit nézzek? Jól emlékszem, hogy nem szerette az Nvidia kártyákat?Végül én is szétszedtem a vinyót, de ez belülről patent. Valami az elektronikájával lesz. Elég masszív darabnak tűnik, kár érte.
-
Yutani
nagyúr
Most éppen az AMD K6-2+ gépemmel próbálom megoldani a Commodore 1541-II floppi elérését, de egyszerűen nem akar működni. WinME alatt egyetlen egyszer beolvasta a C64 floppi direktoriját, aztán a következő lemezt már nem és azóta sem. Se DOS alatt, se WinME alatt.
#tarcsad
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Yutani #29631 üzenetére
BIOS-ban Paralell portot lődd ECC+EPP-re (vagy mi)
és használj DOS6.22-ttest.
a meghajtó fejet csekkold le, nem -e retkes. ha az, alkohollal vagy arcszesszel pucoldd meg.
ha retkes, akkor a lemezt is.
berakod a meghajtóba, a felső leszorító filcfejet fel emeled, és valahogy ráveszed hogy forgassa meg a lemezt. a fejmotort és a fejet lekötöd az alaplapról. alkoholos fülpiszkát lassan forgatva végighúzod lassan a lemezen.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Sanchez638 #29628 üzenetére
próbáld meg frissíteni a biost. egyébként passz.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Yutani
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #29632 üzenetére
Köszi a tippet! A meghajtó jó, a C64-gyel összekötve dolgozik rendesen.
#tarcsad
-
Sanchez638
addikt
Számom az adatlapomon.
-
Nudlee
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #29640 üzenetére
Akkor csak a vékonyka kell. Nem akut a helyzet , csak az egyik vezérlőmhöz nincs kábel.
-
Balathruin
veterán
Nem túl retro, de van egy 2005-ös SATA Segate vinyóm. Úgy április óta lehet nálam, akkor 2 bad volt rajta, most 3... Szerintetek mennyi idő míg bedöglik? Még van pár éve nem? 35 fok alatt van tartva, fújja egy 12 centis venti 5V molexről.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Balathruin #29643 üzenetére
ember, nyugi.
egy-egy bad keletkezik, ne félj ennyire.
inkább futtass egy HDtune surface tesztetPsszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Balathruin
veterán
válasz Ganz-[HUN] #29644 üzenetére
Jóvanna, csak kíváncsi lettem volna, hogy mennyire gáz a cucc.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Balathruin #29645 üzenetére
ha nem barracuda 7200.10, vagy annál újabb, nem kell félni.
gondolom .7 vagy .9.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Balathruin
veterán
válasz Ganz-[HUN] #29646 üzenetére
Mégsem segate... Hitachi. Csak a rendszer megy segate vinyóról. 40GB-s IDE, 2 MB cache, jóaz winnyócnak.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Balathruin #29643 üzenetére
egy HDD élettartamát ebből így senki sem tudja megállapítani...
nekem van egy 80-as Maxtor HDD-m, egy villámcsapott gépből mentettem, elektronika csere után, 900 Bad sector van rajta, 13%-os a kondíciója,
itt is van:érdemes megnézni a dátumot, 2011... a HDD azóta is hibátlanul teszi a dolgát, ugyanilyen kondíció mellett
Viszont nem rég meg megdeglett egy 2T-s Hitachi HDD-m, úgy hogy 100/100-as volt.. ment a gép, egyszer csak lefagyott, restart után már nem töltött be a Windows ha a HDD rá volt kötve a gépre... fejleszakadás, mint kiderült, széria hiba volt -
Fenyő
őstag
válasz bacsis #29648 üzenetére
Egyik haveromnak dettó van egy 80-as Samuja 11%-os kondícióval, a bad szektorok szerencsére a vinyó elején vannak egy csokorban, úgyhogy a vinyó első 7 gigáját partíció nélkül hagytam, mondtam neki cserélje ahogy tudja, ez volt vagy 4 éve , azóta is megy.
Az új Hitachik viszont nagyon silány minőségűek (Kürtös info), nálam 1-2 éve egy 500-as Hitachi döglött be ugyanígy mindenféle előjel nélkül (100/100-ról), az újabb szériákból a fekete WD-t mondják még talán a legmegbízhatóbbnak, régi Seagatekkel viszont nekem nagyon jók a tapasztalataim, egy deglettem sem volt vagy fordult meg nálam.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest