Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • strogov

  senior tag

  válasz pusszycat #48 üzenetére

  "Télen nem lehet úgy mozogni kivéve ha veszel a egy futógépet."

  Nekem pont van, de ettől függetlenül lehet. Van egy rakás 15-20 perces edzés amit rövid bemelegítés után majdnem egyhelyben le lehet nyomni. pl. itt van egynek.

  "sajnos nem egyforma a metabolizmusunk"

  Nincs jelentősége. Saját "igényeidhez" kell belőni a kalóriát nem egy táblázathoz. A táblázat csak "ökölszabály", egy kiinduló pont. Ha nem felel meg akkor csökkenteni, vagy növelni kell. Eleve korral, egészségi állapottal változik. Oda kell figyelni.

  Nem szabad (nem érdemes) olyan módon fogyni ami nem fenntartható. Amikor kalória deficitben van az ember akkor is ugyanazt eszi mint normálisan, csak kevesebbet, és sok esetben fehérje irányba eltolva a makrókat. Általában fogyásnál az ember többet mozog mint normálisan. A fehérje segít az izomépítésben/megtartásban, és hamarabb ad teltség érzést.
  A kevesebb étellel kevesebb mikro jön, így muszáj valahonnan pótolni. A több mozgáshoz is több mikro kell. A vitaminok, nyomelemek pótlása folyamatosan szükséges. Amikor már csontritkulásod van, vagy tönkrementek az izületeid akkor késő. Hiába tömsz magadba bármit, az nem fodítja vissza.
  Én 180/80 vagyok. Ezt +- 2kg-mal tartom. Ha van időm mozogni akkor ez jó formát jelent, ha nincs időm mozogni (vagy lusta vagyok) akkor kevessé. Nem görcsölök rajta, de odafigyelek, nem hagyom elszállni akkor se ha nem mozgok.

Új hozzászólás Aktív témák