Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • BioNiCMaN

  addikt

  válasz pusszycat #38 üzenetére

  Ha életed végéig kalóriadeficittel dolgozol akkor nem. :DDD

  Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

 • ncc1701

  veterán

  válasz pusszycat #38 üzenetére

  Meg a tököm okoz, az, ne írj hülyeséget. A jójó az akaratgyenge, lusta emberek sajátja, akik képtelenek maguknak összeállítani egy hosszú távon/életük végéig használható, fenntartható étkezést. A jojót a divat hülyeségek okozzák, amiket mondjuk 30 napig tartasz.
  Sok ember képtelen felfogni, h az a fajta kajálás, életmód, amitől elhízott, az hosszú távon fenntarthatatlan, ki kell dobni. Amint egy roszabb esetben divat diéta után visszatér hozzá, ugyanúgy visszaszedi a leadott súlyt. Meg még többet.

  A megoldás egy megfelelő mennyiségű kalória beállítása a megfelelő mennyiségű makrókkal, lehetőleg rendszeres testmozgás mellett. Ha valakinek ez nem megy önerőből, akkor keressen fel mondjuk egy profi személyi edzőt. Az összeállítja neki a kaját, és az edzést, és csak csinálni kell.

  Nincsenek csodák, ha fogyni akarsz, nincs semmi titok. Kalória deficit, és fogysz. Le kell tenni a zsíros cafrangokat, és a cukrokat.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz pusszycat #38 üzenetére

  Jo-jo efektust az okoz, hogy egy sor hibbant azt hiszi miután fogcsikorgatva lefogyot mehet minden vissza a régibe. Képtelen felfogni a pici agyával, hogy az elhízás nem állapot, hanem egy életmód (és egészségi állapot) eredménye. Ugyanazzal az életmóddal, ugyanazt a testtömeget fogja visszakapni.
  Értelmes ember pár hét alatt képes felmérni, hogy az a pár tucat kaja amit egyébként hajlandó megenni milyen makrókból áll, és mennyi kalória. Ha odafigyel az is meglesz, hogy mekkora adag milyen mennyiségnek felel meg. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne zabálj állandóan. Mert a dolog visszafelé is működik. Ha megvan mennyi kalóriát kell enned egy adott testsúlyhoz, akkor egy-egy többlet evés után is visszaáll a belőtt testsúly. Ás nem kell rágörcsölni a számokra. Az elhízás nem 50-100 kcal eredménye ... ahogy a fogyás sem.
  A kalóriát meg életmódhoz kell belőni. Sport nélkül is lehet valaki vékony, csak alacsonyabb a napi kalória szükséglete. Viszont sport nélkül nem lesz izom, nem lesz állóképesség. A férfiak nagyrésze pl. alapvetően nem sovány szeretne lenni, hanem izmos.

Új hozzászólás Aktív témák