Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jegenye77

    addikt

    válasz Eugene Roe #33319 üzenetére

    Leengedem és töltöm vissza a vizet én is mivel ilyenkor lehet egy adott részt szépen tisztítani. Pl az aljzatot, vagy éppen kövekről az algát ami időigényes és közben el is fogyna a víz az akváriumból.
    Vagy ha mohát nyírom akkor nem szeretném ha az akváriumba elsodródna a lehullott rész és ott nőne ahol nem kéne. Ilyenkor is egy csövet tartok oda ami egyből elszippantja hulló darabokat de közben töltöm is az aksit. Így lehet megvan a 100% vízcsere valóban. De ez nem minden hétvégén.
    Amúgy azt nem kell elfelejteni, hogy ők egy bemutató termet tartanak fent és ebből élnek. Szóval annyi aksiknál még szép, hogy külön ember van erre és sokminden másra is.
    Otthon meg el kell dönteni, hogy egy szép kis halas aksit akar az ember vagy egy növényest.
    Heti max 2 órát foglalkozom a karbantartással. Ez nem tudom másnak sok vagy kevés de én szeretem csinálni és így nem tűnik soknak.
    Ha egyszer beáll az aksi akkor utána nincs vele túl sok probléma.
    Az én tapasztalatom, hogy egy tulméretezett külső szűrő kell + egy lámpa ami nem előre tetőbe épített csöves cucc. A többi az már a növények igényének megfelelően szükséges.
    Co2 - t meg aki teheti ( növényes aksihoz) az szerezze be. Mókolás helyett egy rendes palackosat. Semmi más nem robbantja be annyira a növényeket mint a Co2. Persze a megfelelő lámpával ;)
    Sokszor amúgy ott megy el a dolog, hogy nincs eldöntve milyen aksit is szeretne az ember és akkor jön az hogy kell e erősebb lámpa vagy Co2 egyáltalán. Mihez? ha azt se tudjuk mit szeretnénk :U

    Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

Új hozzászólás Aktív témák