- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz bringasisti #15699 üzenetére
Egyelőre még csak a kis akksiban lévő lakókat költöztetem majd át.
Kb 30-40 guppi, 1 xifo, 1 blackmolly, 1 harcsa, és 10 neon.havri
-
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15696 üzenetére
Ez gyönyörű! Tegyél fel egy nagyobb felbontású képet.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
mdk01
addikt
válasz jegenye77 #15702 üzenetére
Tudod mi lehet? Ha jól látom szembe jön be a viz az aksiba és ott fordul le azon az üveglapon.
Fordítsd el a lilly-t a jobb sarokba vagy tedd át a másik oldalra hogy a kifolyó fele menjen a víz próba képen. Nem tudom, van e jelentősége de lehet nem szereti a pervula az áramlatot?....nem hallottam még ilyet de egy próbát megér, mert én másra nem tudok gondolni hacsak nem a táptalaj nincsen rendben azon a részen. -
jegenye77
addikt
Valami furcsaság van azon az oldalon mert a Rmini is arról nem akar pirosodni.
Bal oldalra hátra rakom és a kifolyo felé fordítom akkor azért atforgatja az egészet?
Vagy előre kellene rakni?[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15708 üzenetére
Eszméletlenül tetszik. Van valami misztikus abban, hogy olyan sötét. Tényleg szép, pedig ritka az a sügeres aksi ami tetszik.
-
Silentfrog
Topikgazda
Most még kontrasztosabb,mert a szőllő teljesen fekete lett,a színe mint a vasának. És sokkal erősebb lámpát is vettem.
Igazából az Afrikai sügereknek a kő lenne a legjobb,de azt nem szeretem mert rengeteg helyet elvesz az akváriumból
A fa tetszik de minden fajta irtó drága így lett a szőllőtőke. Ágas bogas és sok a bújóhely.
Egy baj van ,hogy még mindig színezi a vizet. Nem nagyon,de látható.
Nemsoká veszek is egy 550ml-es Purigent,majd az elbánik vele! -
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15710 üzenetére
Purigen az mire jo?
-
Silentfrog
Topikgazda
" Eltávolítja az oldható és feloldhatatlan szennyeződéseket a vízből. Mindezt minden más szűrőanyagnál hatékonyabban és gyorsabban. Purigen szabályozza az ammóniát, nitritet, nitrátot úgy, hogy eltávolítja a nitrogénes szerves szennyeződéseket."
Olyan mint az aktív szén,de nem veszik a hasznos elemeket a vízből és regenerálható,újrahasznosítható a szénnel ellentétbe.
Egységesen, egybehangzóan , mindenki szerint remek anyag. /Qrva drága / -
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15712 üzenetére
Ujrahasznosithato? Hm, mennyibe kerul okb 190 literes akksihoz?
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15714 üzenetére
Azta q...az tenyleg rohadt draga. Mit jelent, hogy regeneralhato?
En Seachem Matrix-ot gondoltam hasznalni, az nem jo?Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Silentfrog
Topikgazda
Az is tökéletes biológiai szűrőanyag,ajánlják sok helyen.
De a Purigen kémiai szűrőanyag,másra hivatott
Ha magába szívja a sok "csúnya dolgot" telítődik ,besötétedik és akkor Clorox-os vízben kell áztatni egy napig majd vízkezelőbe és megint mehet vissza a szűrőbe és fél évig megint jó.[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15716 üzenetére
A szűrő aljában található műanyag golyócskákat érdemes lehet vele kiváltani?
-
mdk01
addikt
Miért hiszem azt hogy ennek a purigennek van köze a zeolithoz?
Nem találkoztál valahol a kémiai összetevőinek a leírásával? -
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15716 üzenetére
Milyen vizkezeloben?
Nem nagy ertem mi az erdemi elteres a ketto anyag kozott...gyakorlatilag a purigen eltavolitja a viz sarga szinet?Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Silentfrog
Topikgazda
Nem olvastam, de szerintem nincs köze hozzá.
A Purigen szintetikus a zeolit meg ha jól tudom egy természetes kőzet. Egy időben használtam zeolitot,de szoktam sózni néha kis mennyiségben a vizet és zeolit só hatására kiadja magából a felvett anyagokat.Meg hát a zeolit nem veszik ki a vízben lévő sárgaságot okozó anyagokat,inkább a nitrátot csökkenti csak.
Mivel klórban áztatva regenerálódik,igy olyan vízkezelő ,vízelőkészítő kell ami kiveszi a benne maradt klórt.
Tehát regenerálod klóros vízben majd áztatod vízelőkészítőben.[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15718 üzenetére
Igen, legalul van a gyári TetraTek EasyCrystal 300 szűrőben.
Akkor a két szivacs közé, vagy az említett biolabdacsok tetején elférne szerintem.
Köszönöm az ötletet, csupa jókat olvasok róla. -
biomassza
tag
(És kv büdös mikor regenerálod )
-
biomassza
tag
Purigen műgyanta csoda. Apró golyók, rajtuk az ipari titok. Nem zeolit.
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Akváriumot szeretnék venni, kb 30-40k a keret. (Halak, növények nélkül)
Ezt néztem ki:
85L-es medence 74x27x45
Atman AT-302 belső szűrő
Resun 100W automata fűtő
Műanyag tető 1x15W tudom, hogy ez édes kevés, fel lehet ezt valahogy javítani?
Nekem úgy is megfelelne, hogy nem vennék tetőt, hanem az akvárium fölé 2-3 spotlámpát szerelnék kompakt fénycsövekkel, de nem tudom milyet vegyek.
Tanácsokat szívesen elfogadok
Akvatrend.hu-ról rendelném, mennyire ajánlottak? -
sepsi0
őstag
válasz tzimash #15728 üzenetére
30-40-ért már egy 200l-t tudsz venni mindennel (bútor, külső szűrő, ....)! Ne kapkodd el! Nekem a 300l 70eft volt (házhoz hozták), a 200l 50eft (házhoz hozták), ezt elkapkodtam!
80l max 20eft mindennel.....
Akvarista.hu
Ne vegyél újjat, nincs értelme, pénzkidobás!Eheim Mp Aquastar Akvárium Szett 96 Liter
Max ha nagyon újjat akarsz, de nem vennék újjat!
[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz sepsi0 #15730 üzenetére
Ekkora fér el csak sajnos, és újat szeretnék mindenképpen. Tudom, hogy az akvarista.hu-n ki lehet fogni jó cuccokat potom pénzért, de most kihagynám, köszi.
Megfelelő a lent összeállított szett?
Világításra valami javaslat?
nagyjából 20-25 hal menne bele:
10-12 neon v platti
5-6 molly
3-4 xifo
2-3 anci
3-4 sepregető garnéla -
sepsi0
őstag
válasz tzimash #15728 üzenetére
Még annyi, csak lemerült a tablettem...
Maximum 50 cm magasat vegyél, mert a gyári világítások csak ennyi vízoszlopot képesek normálisan át/bevilágítani. 50cm fölött már speciális, pl. fém halogén világítás ajánlott.
Például:50cm*50cm*120cm 300 liter
40cm*50cm*100cm 200 liter
Ezek a gyári méretek...
Ja és domború akváriumot sem ajánlok, dísznek jó, de másra nem....(#15731) tzimash
Szerintem 20 hal kicsit sok ekkora medencébe hosszútávon.
Molly és Xifo szaporodni fog, ami jó csak ugye többen lesznek. Igaz megeszik az utódokat, de mindig marad.
Nálam az anci is szaporodik rendesen....De miért kell új? Veszel használtat és kitakarítod.
De igazad van a Te pénzed.......(#15733) tzimash
Én a világítást felturbóznám leddel, nekem is az van.[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz sepsi0 #15732 üzenetére
Az a baj, max 77centi helyem van szélességben, ekkora a bútor amire menne, meg amúgy se sok a hely a szobában. max egy 80 cm széles medence lenne jó, de akkor két oldalt le lógna 1,5-1,5cm azt meg nem akarom, ezért ragaszkodok a 85 litereshez.
Akkor elég az a 15W-os világítás?Képet, leírást tudnál mutatni, hogy oldottad meg leddel?
Amit írtam spotlámpás megoldás, az sehogy sem lenne jó? bár többet fogyasztana, mint a led...[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz tzimash #15733 üzenetére
De azt ugye tudod, hogy ilyen aksihoz kéne "új" külső szűrő +30eft, aljzat + 5eft, növények ha azt is boltból veszed simán elmegy 5-10eft, led 5-6eft, és még szűrőbe töltet normális 5-6eft, .....
Na ezért ne vegyél újjat!LED megoldás.
A kisebbről sajnos nincs képem.... lusta vagyokCsinálják spottal is, de oda is ledeket raknak, szerintem spottal nagyon koncentrált lenne a fény....
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Megérkezett tegnap az akvárium is, ma nekiesek a homok mosásnak.
Ha ezt tudom, inkább hozok a bányatóból kimosottatt, hát ez valami iszonyat koszos!
Első zsákkal mosom még csak, de már fél órája, és koszos, koszos, zavaros.
Egész nap mosogatok azt hiszem2 zsák homok, 2 zsák közepes szemű kavics megy bele. De sztem kevés lesz, ez nagyon nagy akksi..
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15740 üzenetére
Legközelebb kint mosom meg a kúton, az fix!
Meg se merem nézni mennyi vizet folyattam el. 3 órán keresztül mostam, ejj.
De már félig az akksi vizzelhavri
-
havri1
félisten
Szerintetek helyi kisboltban egy 200w-os Hydor 5500-ért, vagy ez vateráról 4490+800ft-ért?
Vagy atman 200w 2960ft + 1290 házhozszállítás?
[ Szerkesztve ]
havri
-
tzimash
őstag
96 literes aksihoz elég lesz egy Eheim 2211 Classic külső szűrő?
Gondolom ebben nincs töltet, milyet ajánlotok bele?
Mit kell még vennem ehhez? csövet, csapot ilyesmire gondolok. -
havri1
félisten
válasz jegenye77 #15744 üzenetére
24 fok körül van a szobában állandóan, olyan sokat nem kellene fűtenie, szerintem az 50W-os is szinten tudná tartani, ki is próbálom holnap, mit bír az.
(#15743) Silentfrog: 200W-osból csak ez volt. Atmant sehol se láttam még, 4-7k között mentek a különböző márkájú 200W körüli fűtők a többiben is.
Most akvarista.hu-n kérdezősködöm, de hogy milyen szar az a fórum motor, valami hihetetlen..(#15744) jegenye77 : Az mennyibe fájna? Én az 5k-t is sokallom jelenleg egy fűtőért
[ Szerkesztve ]
havri
-
jegenye77
addikt
válasz havri1 #15746 üzenetére
Sokkal drágább sajnos
Én a 20 litereshez megvettem mert nehéz lett volna elrejteni.Egy nagyobb aksiban egyszerűbb megoldani,hogy ne látszódjon.Persze ha nem zavar akkor meg teljesen felesleges,csak egy ötlet volt[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
havri1
félisten
válasz jegenye77 #15747 üzenetére
Jó dolog ez, ha ez ember rászán ennyit, mert tényleg el lehet rejteni
Nekem most még a szívő és az esőztető csöveket is probléma elrejteni, a fűtőt meg a szívó mellé gondoltam, és valami fával, gyökérrel eldugni mindkettőt.
Az esőztetőre nincs ötletem, az sztem marad a tetején úgy ahogy van. (nekem víz alatt van, nem is tudnál a víz fölé tenni, mivel a magasság az fix, a pipa miatt, így is faragnom kellett a tető kialakításán kissé, nem erre améretre tervezték a nyílást )Most 3k -ért kaptam egy használt 150W-osra ajánlatot, hát nem tudom..
Eladó egy használt, de kiváló állapotú VITA TECH 150W-os akváriumfűtő! A fűtő szabályozható, hibátlan ás hiánytalan.
Vagy ez most:
Eladó a képen látható Sacem NSH 300 W-os állítható fűtő. Ójszerű állapotú és hibátlanul működik. 3000ft
[ Szerkesztve ]
havri
-
jegenye77
addikt
válasz havri1 #15748 üzenetére
Azt is el lehet rejteni,illetve esztétikusabbá tenni [link]
Na nem 20-30-40 ezerért!Ebay-en vettem ha jól emlékszem 14 dolcsiért![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest