- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
375 l bútoros szettet érdemes venni? Vagy tudtok jobb alternatívát? kösz!
-
aldebaran
őstag
válasz Silentfrog #16653 üzenetére
De ehhez még kell világítás és szűrő is.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Werkly
őstag
válasz aldebaran #16654 üzenetére
Na igen! Lehet mégsem ugrok bele. Állítólag a kész technikás szettek gagyik külön meg combosabb! Erre a kettőre gondoltam én:
vagy
esetleg talán még ez:
De 15 rugó lenne a kiszállítás az első kettőre! A harmadikra nem reagált még az üzlet. Meg a bútor még 30 első kettőnél! Most akkor legyek okos....
-
mufi
senior tag
Eheim 2215 szűrőt ajánlott nekem valaki fent néhány hozzászólással ezelőtt, keresgéltem, de igazán semmi érdemeset nem találtam használtan...
Eheim classic 350 ha ez lenne az bár a dobozon azt írja hogy classic 350 és nem azt, hogy 2215. Esetleg valami nagyobb szűrő, aminek az errőssége szabályozható?Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Werkly #16655 üzenetére
375 literes medence 38 ezer
Szekrény asztalossal elkészítve bútorlapból 35 ezer
Szűrő pl.: Atman CF-1200 33 ezer vagy Tetratec 1200 az is kb ennyi.
Lámpa.DYSSEA DUAL T5 VILÁGÍTÁS DP 150/170 (2X80W) 31000ft.Össz.: Kb 137 ezer
A szettbe amit írtál abba van a 360 liter felett 2x30 watt T8-as,egy ekkora medencébe gyertyafény,és mivel műanyag tetőt adnak hozzá még bővíteni sem tudod.
Egy ekkora medencébe meg egyszerűen nevetséges, hogy egy ilyen kis semmi belső szűrőt adnak.
Amit linkeltél az 120 ezer amit én írtam az 137.
A 137 lehet kevesebb is nem kerestem az olcsóbb helyeket,érdemes szétnézni,talán 130 ezerből is ki lehet hozni kis utánajárással.
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #16659 üzenetére
Kevés oda a szűrés. Tetra 1200 és atman mellé is kéne még valami szerintem.
havri
-
aldebaran
őstag
válasz Silentfrog #16659 üzenetére
Mondjuk én mai eszemmel már a fénycsőhöz gyártatnám az akváriumot.4 fénycső tartóval hogy végig érjen. Amekkora helyet ezek foglalnak akkora széles és hosszú lenne az akvárium. A magasság pedig szabadon választható. Így tuti van elég fény az aksiban. De az egyben szetteknek az a problémája, hogy ami fényt adnak hozzá semmit sem ér. Ez azért van, mert azon tudnak spórolni.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
ozsvar
tag
Skacok, ha már a prohardver fórumon vagyunk... Most van egy gyári tetős világításom + egy led szalagos. Értelemszerűen 2 villásdugóval. Ez most egy T elosztóba csatlakozik, amit egy digitális időzítő kapcsoló kapcsol (már, amikor nem bolondul meg). Mi lenne, ha én a 2 világítást egymástól csúsztatva szeretném kapcsolni? Tehát délelőtt bekapcsol a led szalag, dél körül bekapcsol a növényes T8 is, majd este 8 körül a T8 kikapcsol, és mondjuk este 10-kor a led szalag is.
Első körben erre találtam: http://www.wireless-bolt.hu/40083-rendszerfelugyelet-automatizalas/561593-mfi-mpower-3-aljzatos
Bár elég drága, de egyelőre csak ötletelés szinten... van erre okos megoldás? Esetleg valami USB-s, vagy IP alapú relé kimenetes cucc? Van egy HTPC-m, ami 0-24 megy, az tudná kapcsolgatni a világítást.."In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
ozsvar
tag
válasz bringasisti #16665 üzenetére
Oké, de ha van egy PC-m, ami amúgy is megy, irányíthatná ez is (ha csak elvi szinten beszélünk is róla). + Az a 1500 Ft-os kapcsolóból már 2-t kinyírtam (random időközönként kiresetelődik). Szétszedtem, minden rendben, a beépített akku feszültség is oké, egyszerűen ezek ennyit tudnak.. + Más eszközt is tudnék irányítani, ha lenne egy hasonló kramancom..
"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #16667 üzenetére
Cáfolom. Tesco 900 ftos (somogyis kínai), 24h alatt 1h-t siet, vagy késik, most nem tudom. De az a lényeg, 1 napig se jó a beállított idő
[ Szerkesztve ]
havri
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Sajnos úgy alakult az életem, hogy egy darabig egy hónapban 3x5 napra el kell mennem, aki eddig etette a halakat ennyi időre nem tudja elvállalni, így be kell szereznem egy haletetőt. Milyen típust ajánlotok, sajnos a guglival nem sokra jutottam. Gyári tetőm van egy kisebb és egy nagyobb etetőnyílással ide szerintem fel is tudnám valahogy rakni. Árban 10e max 15e jöhet szóba. Főleg granulátumos kaját esznek. -
bringasisti
őstag
válasz ozsvar #16666 üzenetére
Még csak 15 éve megy. Egy gondom volt vele hogy mikor programoztam mindig eldobta a beállításokat. Fél nap után rájöttem hogy a konnektorba bedugva kell beállítani a telep csak arra jó hogy mikor odaviszem a szolgálati helyére addig ne dobja el amit beírtam.
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
Sűrű szemcsés (tm30?!) szivacsra lenne szükségem, hol lehet ilyesmiket rendelni?
Jelenleg 10*10*30 cm van, de túl durva a szemcseméret, nem szűri ki az apró úszó szennyeződéseket.
Továbbá gyári megoldásra kellene az EHEIM powerball aljára, ami megy a szűrőbe. Most egy kézzel kifurkált cső van, lehet jó, de lecserélném normálisra, mert elég instabil.
Valaki tud esetleg helyet, hogy honnan rendeljek?havri
-
bringasisti
őstag
Kellemes Karácsonyt
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Még rendeltem pár dolgot, nem tudom ki, hogyan oldja meg, nekem ezek beválltak:
Aquarium Fish Tank Water LCD Digital Thermometer New --> Pontos, jó, mi kell még? Barkálcsolni is lehet, belepattan a megfelelő méretű helyre.
10 Maxell LR44 coin cell button battery A76 303 SR44 357 AG13 675 x10 pcs -- > Hozzá elem, 1 darab is elég, nem kell 2-t belerakni
2pcs Nonmagnetic Stainless Steel Curved Straight Tweezers Set DIY Repair Tools --> Életben más, kicsit gagyibb, de célnak megfelel. Etetés, ültetés stb.
Vacuum Cleaner Siphon Suctions Pump Aquarium Tank New R1BO --> Leszívó. 2-t rendeltem, első tökéletes, második a hegesztésnél (vag yhogy hívják a műanyagnál) van egy bazi nagy luk. Írtam az eladónak, erre küldött még 2db-ot ingyen. Mindkettő tökéletes.
havri
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Nos eljött ez a pillanat is, amikor nagyobbra váltás előtt állok. Egy 150x60x60-as lesz az új aksi. A nagy dilemmám, hogy üvegtetővel, vagy nélküle kérjem? Soha nem volt még üvegtetős akváriumom. Ebben a méretben, már nem igen kapni komplett műanyag tetőt ezért igazából 3 megoldás maradt.
1; alu (meglehetősen drága)
2;
Odyssea DUAL T5 világítás DP 120/140 (2x54W) fénycsövekkel (vagy ehhez hasonlót)3; Fabrikálok saját magam (igazán profit csak egyet találtam az akvakertészen, de az úriembernek adott volt minden, hogy saját magának profi tetőt csináljon)
Ugye az elsőhöz igazából nem kéne üvegtető, viszont a másodikhoz (mert ott nincs tetővel lefedve az akvárium) igen. Mennyire esztétikus, vagy éppen nem az üvegtetős akvárium? A vízkövesedéstől tartok leginkább. Apropó ez az üvegtető, hogyan működik? Egyik fele elhúzható balra, a másik meg jobbra, esetleg egy nagyobb takarításhoz leemelhető az akváriumról (bocs,de tényleg nem találkoztam még ilyennel)?
A másik dilemma a neoncső vs. LED világítás. Ahogy olvasom egyre többen próbálkoznak leddel, és meg vannak vele elégedve. Köszönöm a segítségeteket.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
battletag: bossi#2666
-
havri1
félisten
válasz bajtokarpi #16683 üzenetére
Szia!
Én havernál 2 fajta kivitelt láttam.
Egyik valami fából készített, bútorlap talán, szerintem borzalmas.
Másik sima üvegtetős kivitel.
Lehet kapni kis sínt, abból is több méretet. Abban csúszkálnak az üveglapok, oldalról, elölről, ahogy akarod.
De simán 3 db lapból is lehet. Ahogy van, egymás mellé téve, a középsőn van egy nyílás hagyva az etetésre.
Viszonylag vastag üvegből készült mind3 , (méretet nem tudok) amire nemes egyszerűséggel rá van téve a lámpatest. Középen a merevítésen felfekszik az üveglap, úgy van megoldva.
Az akvárium tetején körbe egy vastag fekete ragasztószalag van, ezzel eltakarva a víz tetejét, és a fényt. Így szép volt.Ennyi..
havri
-
mdk01
addikt
Időkapcsolóról az a véleményem hogy mechanikusat nem érdemes venni, mert vagy siet, vagy késik és éjszaka meg kerreg. Digitálisat szabad csak venni ami 2500,- tól indul. Nekem ilyen van 2db és egyelőre rendben van. Apukámnál is ilyen van, neki az egyikkel volt baja de kicserélték. Ez hangtalan és hülyére lehet variálni, hogy mikor kapcsoljon be és meddig naponta többször is azt hiszem. Nekem úgy van megcsinálva, hogy 2db fénycső van rákötve egy időkapcsolóra és 3óra átfedéssel kapcsolnak ki és be, de ha valaki úgy csinálja meg hogy ahány fényforrás van az aksi felett annyi időkapcsoló akkor aztán mindent lehet.
-
bringasisti
őstag
Megtaláltam a számlát ami nálam kész csodának számít 1998 04 24
BENEFON DELTA--------N8
-
biomassza
tag
válasz bringasisti #16690 üzenetére
Az igen köszönöm !
-
bringasisti
őstag
válasz biomassza #16691 üzenetére
Meg se nézd az oldalukat akkora számokat írnak a termékek mellé hogy meg se tudtam jegyezni. Mikor vásároltam úgy látszik még nyitó árak voltak. Előtte egy Grässlin mechanikus volt vagy 10 évig és emlékszem a digitálist a Conradnál töredék áron vettem.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!Videó: [link]
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
farkas26
tag
Boldog Karàcsonyt mindenkinek!
"A jövő sem a régi"
-
albert8
veterán
Boldog karácsonyt nektek is!
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
SSJmeszes
senior tag
válasz jegenye77 #16699 üzenetére
bull84ghia: Köszönöm.
jegyeny77: Neked is köszönöm.
Ha megnézed a videót láthatod is.De,ha nem akkor leírom, hogy egy Avicularia Versicolor van a nagy terkóban, a kicsiben meg egy Poecilotheria metallica! A versicolor, most vedlett nemrég kb most jött elő először.
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest