Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz blattida #9570 üzenetére

    "Mondjuk a mostani írásod is ezt támasztja alá, hiszen már a fizikaórát is beemeled, a hozzá nemértést meg az ipc műszer jellegét."
    Ennek a hozzáállásnak létezik az ellenkezője is, csak a pontosság kedvéért: [link] (erre már Kernel is többször hivatkozott). Oké, hogy valaki így áll hozzá - persze azért akadhat ott más rendszerszintű hiba is ;] -, de kérdezem: az ilyen ember mi a jószagú lótúróért vesz olyan töltőt, amiről fogalma sincs? Mellesleg hiába akarja bemagyarázni, ez se nem atomfizika, se nem agysebészet.
    Az áruházi töltőkkel meg pont az a baj, amire magad is utaltál. Alacsony belső ellenállású (a Tronic például nem az!), ergo jó minőségű AA vagy AAA LSD-hez tökéletes, de ez messze nem jelent univerzális használhatóságot, mivel egy nem annyira jó akkut simán felforralhat. Akik pedig ilyen helyen vesznek ilyen töltőt, azok a legritkább esetben vesznek olyan négyes akkucsomagot, amelynek ára összemérhető a töltőével (főleg, hogy vidéken sokszor akkor sem kap normális akkut, ha direkt olyat keres). Ezt pedig valahogy elfelejtik közölni veled, ahogy azt is, hogy mindenható beavatkozás nélküli töltő egyszerűen nem létezhet. Elnézést a kifejezésért, de ez egy kicsit népbutítás. Jó, hogy te, meg e topik olvasóinak talán már nagyobbik része kizárólag minőségi és tökéletes állapotú LSD-ket használsz / használ, de ezt egész biztosan nem lehet a teljes NiMH akkuhasználó népességre kiterjeszteni.
    Oké, hogy nem érthet mindenki mindenhez, de mikor el akarják veled hitetni, hogy nincs is másra szükséged, csak egy ilyen 'univerzális' töltőre, és persze mindegy, milyen akkukat teszel bele, jó lesz neked, az nagyon nem korrekt, ahogy az is, hogy homályban maradnak a működés részletei (ha valakit nem érdekel, átugorja a manual erről szóló részeit, de hogy benne se legyen, az nem szép).
    Mod.: Mikor elkezdtem írni, még nem durvult el ennyire ez a topik :B, most meg elmegy elitista versus bölcsész irányba, vagy mi? Kár lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák