- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Speeedfire #13550 üzenetére
3 év múlva, egy mezei telefonnak lesz ilyen teljesítménye.
Csak a kijelző és az aksi lesz kicsi hozzá."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
Peter M
tag
válasz Speeedfire #13552 üzenetére
ööö már van PS biztosan... Kapod is az Adobe Creative Clouddal
https://www.behance.net/marosi-peter-k
-
mutyi
senior tag
Na megint lenne 1-2 kérdésem, vannak dolgok amikkel nem vagyok alapból tisztában, azokban kérném a segítséget.
Nem PS hanem Illustrator, de mivel mindig itt teszem fel az erre vonatkozó kérdéseimet,ezért most sem lesz másként.
Szóval az egyik nagy alap hiányosságom, hogy nem tudom, hogyan lehetséges legegyszerűbben bizonyos dolgokat középre igazítani.
Gondolok itt arra,hogy létrehozok pl. egy téglalap alakú formát,ami szöveget vagy több szöveget helyezek el. Na most hogyan tudom mind két irányba pontosan beállítani, hogy egyenlő távolságra legyen a jobb,bal és az alső és felső vonalakhoz képest is?A másik kérdésem: amikor vonalat készítek, egészen vékonyat szeretnék,ami ellegáns,letisztult. Meghúzom a vonalat, nem adok neki a stroke-ban weight-et,hanem nullán hagyom. Hiába állítom feketére, akkor is szürkének látszódik,ha nem nagyítom fel.
Ha meg adok neki egy kis vastagságot,akkor meg olyan életlennek tűnik, miközben a weben olyan szép éles vékony fekete vonalakat szoktam látni.Köszi a segítséget előre is!
-
fireproof
őstag
Ilyen betűtípus létezik? És melyik lehet ez?
-
fireproof
őstag
-
mutyi
senior tag
válasz fireproof #13559 üzenetére
Azt értettem rajta,hogy lopd le a képernyőd pillanatnyi állapotát és csak azt a részt cropold ki ahol ez a logo van.
De végül itt van és ez a lényeg.
Cocon Regular. Ez hasonlít leginkább rá, de szerintem ez valami custom lehet.
Majd mások is véleményezik.
http://www.myfonts.com/fonts/fontfont/ff-cocon/regular/ -
Nova96
őstag
Üdv van egy signature képem és túl nagy helyet foglal..hogyan lehetne csökkenteni?400x116
-
BonFire
veterán
válasz Nova96 #13562 üzenetére
"400x116" De mi? Centiméter, milliméter, pixel, hüvelyk? Mekkora a felbontás? 72, 96, 150, 300 dpi? Mert nagyon nem mindegy. A 400×116 pixel 72 dpi felbontásban PNG-ben is csak 47 kB, JPEG-ben 80-as minőségben meg csak 7! Ahogy itt látható.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Objektumok igazítása Illustratorban
A körvonalnak ha nem adsz vastagságot, akkor értelemszerűen nincs körvonal. Tehát valamilyen vastagnak lennie kell. A vonalstílusnál azt kell észben tartani, hogy a stílusnak alapból van valamilyen vastagsága. Tehát ha ráraksz egy ellipszoid vonalat, az vastagabb lehet, mint az előre beállított normál vonal. De a vonalvastagságot mindig szemre kell beállítani, hacsak nem műszaki rajzot készítesz, de abban meg nem cifrázunk, és nem is Illustratorral csináljuk.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
-
ViZion
félisten
válasz Nova96 #13573 üzenetére
Fogod a szerkeszthető .psd-t, tükrözöd a szükséges rétegeket...
Ha egyben van, akkor szöveget leretusál róla, tükröz, szöveget ráír....
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mutyi
senior tag
válasz BonFire #13569 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő és értékes válaszokat!
A video megint szuperül sikeredett és teljesen érthető. Szóval nagy thx, végre képben vagyok az igazításokkal is az Illustratorban.Közben megint lenne egy kérdésem.
Nem értem mitől van, hogy olyan csúnya szőrösek a betűim.
Épp logót csinálok,de akkor kezd már kevésbé szőrös lenni, ha sokat nagyítok rajta, de kicsiben (normál méretben) ronda.[ Szerkesztve ]
-
pufancska
tag
válasz BonFire #13569 üzenetére
Ez baromi jó videó. Most akarnék ismerkedni az Illustratorral és valami kezdő alap tutorialokat keresnék magyarul, de nem nagyon találok. Létezik valahol? Mert nincs kedvem a lecsóba belevágni alapok nélkül ezt a Photosopnál már megtanultam, hogy mindent az alapoknál, mert úgy is hiányozni fog. Te már készítettél netalán ilyen videót, és elkerültem volna (nem nagyon hiszem, mert követlek mint az árnyék, de hátha ), vagy ismersz ilyen oldalt? A tutorila.hu alapok nincsenek, vagy én nem találtam.
Esetleg valaki, ismer ilyen oldalakat?Előre is köszi
-
mutyi
senior tag
válasz Kloden #13576 üzenetére
Na közben megoldódott a probléma, én voltam már megint a tudatlan, ugyanis szükségem volt egy négyzetre aminek csak a körvonalai vannak meg. Meg is találtam hogy outline, csak éppen az a view menüben volt és más hatással van a dolgokra,mint kiderült,mindent outline nézetbe tesz és attól lettek a betűim is ilyen szőrösek. Ahogy visszatettem egyből jó lett minden.
Na akkor ezek alapján megkérdezem, hogy hogyan lehet csinálni kört/négyzetet,ami nincs kitöltve, azaz csak a körvonalai vannak meg.Puffancska: Bonfire-nek van egy saját oldala, azt is érdemes olvasgatni és csinált már egy csomó video-t is,amik fel vannak neki téve googledocs-be. Én már vagy 4 video-t megnéztem tőle Illustratorral kapcs.
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
Egy megoldás körre/négyzetre, én így csinálom:
Toolbar: kör/négyzet kijelölést csinálsz, shift nyomva tartása mellett szabályos is lesz.
Több lehetőség is van.
Egyik: jobbklikk kijelölésen, majd Stroke. Ezzel kihúzza a kijelölést.
Másik: kijelölésen jobbklikk, Make Work Path, tolerance mondjuk 0,5. Ezzel path-szé alakítja. Majd jobbra kijelölni a Paths-ek között, jobbklikk, majd Stroke Path. Itt meg is lehet adni, hogy mivel húzza ki. Ceruzával, radírral, ecsettel,stb..."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
BonFire
veterán
válasz pufancska #13577 üzenetére
Konkrét magyar nyelvű kiadványról nem tudok. Én a Lyndás oktatóvideókat nyálaztam végig, igaz, hogy angol, de mindent megérteni belőle minimális passzív nyelvtudással is. Mivel nem annyira népszerű, mint a Ps, ezért nem is igen veszik a fáradságot, hogy videókat készítsenek. Én szoktam hébe-hóba egyet készíteni, amilyor ilyen konkrét kérdések vannak. Persze Iluskában nem vagyok olyan szinten, mint Ps-ben, azért elboldogulok vele.
-
nagyúr
válasz Speeedfire #13582 üzenetére
Na most nézem, hogy 750 FT, és van benne CD példafeladatokkal.
"A könyvhöz a leckefájlokat és angol nyelvű oktatófilmeket tartalmazó CD jár."
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Speeedfire #13584 üzenetére
Nyugodtan foglalkozhatsz vele mert jól kiegészíti a PS.
Igazából PS-ben már csak a képi melókat csinálom, minden szöveges és vektoros rész AI-ban vagy IiDesign-ban készül.
-
Speeedfire
félisten
-
mutyi
senior tag
válasz Speeedfire #13586 üzenetére
Logót nem szoktál csinálni? Esetleg névjegykártyát? Azokhoz jó ha vektorosan készíti el az ember a munkát.
-
nagyúr
válasz Speeedfire #13588 üzenetére
Egyszerűbb lett volna letölteni egyett a brandsoftheworld.com-ról és átdolgozni, úgy ahogy a templateket szoktad. Jobb is lesz.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #13590 üzenetére
Az ilyen tervezésnél azonban a sok dolog közül, amit sugalmazni akarunk, ki kell emelni egyetlenegyet, mert sok bába közt elvész a gyerek, és a logó zsúfolt lesz. Itt van benne mérleg, paragrafus, Eurójel, fogaskerék, IC. Ez sok. A név tartalmazza a "balance"-ot, fölösleges ezt még egy mérleg képével is megerősíteni. Marad a mérnöki szolgáltatás, ami esetén vagy a fogaskerék, vagy az IC maradhatna. Végül is, ha ők az IC-hez ragaszkodnak, akkor azt kell erősíteni, de csak azt. Brainstormingolni és az IC stilizált ábráját elkészíteni. Utána pedig egy megfelelően komolyságot sugárzó betűtípussal készre dolgozni a logót. A komolyságot lehet fokozni csupa verzállal szedett szöveggel is és egy jól olvasható sans-serif betűtípussal. A színekről: én egy Boeing blue árnyalatnál kötöttem volna ki. Tech szolgáltatáshoz az illik jól.
Na de ebből is látszik, hogy a logó tudatos tervezés eredménye, és ahol ez a tudatosság és a közös brainstorming hiányzik, ott nem fog jó eredmény születni.
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #13591 üzenetére
Tehát ha ilyennek állnék neki, valami ilyesmi lenne a kiindulás:
Ez a legelső idea, ebből lehet kiindulni, ehhez képest lehet változtatni a dolgokat. De jó, hogy nem akarja belerajzoltatni a tulaj arcképét is! Cifra nyomorúság lesz a vége, mint az Apple legelső logója!
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz BonFire #13591 üzenetére
Ok, csak ez elég érdekes dolog mert ezt 2 külön cég (vagy lehet, hogy csak 1 és 2 külön dologgal is foglalkoznak). Anya és fia.
Egyik könyvelő, a másik pedig mérnök, így más nem nagyon volt, ami eszembe jutott. Mind a 2 logónak ott kellett lennie.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #13593 üzenetére
Na látod, pont ezért kell a brainstorming, információk begyűjtése és egyeztetés, hogy kiderüljön, ez valójában nem egy cég, hanem kettő, akkor viszont két külön logó kell, ami egymástól független, a kettőt viszont lehet egymás mellett mutatni. Ez a minimum követelmény, amit tudni kell:
1. A termék vagy szolgáltatás neve
2. Akar-e valami szlogent használni a logóban?
3. Konkrét szín elképzelés van-e?
4. Mit akar közvetíteni a logóval?
5. Egyéb kiegészítő megjegyzésekAmíg ezekre nem tud valaki konkrétan válaszolni, addig nem is szabad belefogni, mert annak csak találgatás lesz a vége, és csinálsz 25 változatot, és mindegyikre azt fogja mondani, hogy nem jó, nem ilyet képzelt el. Valójában semmilyen elképzelése sincs, ez sem baj, csak akkor rá kell bízni a dolgokat a dizájnerre. De nem lehet belerajzolni a fél falut a kútágassal, illetve lehet, csak nincs értelme.
Nézd meg ezt:
Egyszerű, mint a faék, és nem regél meséket. Nem kell lejönnie a szövegből, hogy ez egy biztosító akar lenni. A cég arculatát kell neki képviselni, nem a szolgáltatást. Sokszor egy szimpla betűlogó is jó tud lenni. Példa rá a 3M. RGB pirosban, mínusz értékű betűközzel, két db karakter Helveticával. És jó.
-
Speeedfire
félisten
válasz BonFire #13594 üzenetére
Nézd!
Ingyen csináltam neki, az első munkám (nem saját részre) volt az az oldal. Grafika terén semmi elképzelésük sem volt. Igazából mindegy volt nekik, hogy mit csinálok. Az oldal működése volt az elsődleges szempont. PS-el akkoriban nem sokat foglalkoztam (most sem vagy egy guru...).Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #13595 üzenetére
Azért ne becsüld le magad. Értem én, hogy mi volt a szitu. Annak idején én is elkövettem ezeket a hibákat, de azóta fejlődtem. Én ráálltam a logók tanulmányozására és tervezésére, más meg mást tud jobban. Vannak akik olyan jó flyereket meg plakátokat csinálnak, hogy csak fogom a fejem, hogy mit akarok én az incifinci szórólapjaimmal. De igyekszem fejlődni. Csak olyan megrendelésem nincs. A levegőbe meg nehéz gyakorolni. Rájöttem, hogy lehet ugyan másolással sok dolgot tanulni, de magát a konkrét tervezést csak élesben lehet. Ha van szöveg, szitu, és nekem magamnak kell belőle kiagyalni a lehető legjobbat. Elképzelt cégeknek fiktív logót gyártani nem mindig a legcélravezetőbb.
Na jó, nem offolok tovább..
-
mutyi
senior tag
válasz BonFire #13596 üzenetére
Nem offolsz, szerintem sok hasznos és értékes info volt az utolsó hozzászólásodban is.
Én is egyfolytában keresgélek, kutakodom a webdesign-al kapcsolatos dolgokban, most is van egy munka és a logóval nem boldogultam túlzottan. Most végre csináltam egyet,ami lehet tetszeni fog nekik. Minimál stílus, letisztult, fekete-fehér, esetleg szürke. Az egészben az a legnehezebb, hogy a cégnév a tervező neve és az is olyan szar betűkből áll, hogy hiába próbáltam ötleteket meríteni, egyszerűen nem jöttek a jó gondolatok. -
Speeedfire
félisten
válasz BonFire #13596 üzenetére
Nem becsülöm le magam, csak tisztában vagyok a képességeimmel.
Ha lenne 100-200 logo amit már csináltam, akkor biztos tudnám már, hogy milyen egy jó logo és hogy érdemes hozzáfogni.
De pl ugyan ez vonatkozik a webdizájnra is. Ha már nagyon sokat dolgoztam át, akkor lehet hogy saját magam is nekiesnék egy teljesen egyedi tervnek.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BonFire
veterán
Kevés igazán hiteles és bőséges infó van, magyarul meg végképp nincs. Viszont az alapelveket több cikk is leírja. Pl hogy
Mit kell kerülni logó tervezésekor? – Egy egy cikknél a kommentekből is lehet olykor sokat tanulni.
Hogyan tervezzünk logót?
Mit kell kerülni és miért?
A TheLogoFactory logo design szekciójában sok hasznos dolgot olvashatunk. Logo design.Keresgélni kell tudatosan, sok szakirodalmat olvasni, és jó logókat másolni. Utóbbival fejlesztjük a szoftveres tudásunkat is, tehát Illustrator gyakorlatnak sem utolsó, főleg, hogy nincs hozzá tutorial. Szemre kell megcsinálni. A szakirodalomhoz tartozik, hogy a tipográfiához is konyítani kell, nem is keveset, ezért én magam 3-4 ilyen témába vágó szakkönyvön is átrágtam magam. Egyik:
David Jury - Mi az a tipográfia?
Virágvölgyi Péter - A tipográfia mestersége számítógéppelA könyveket nem muszáj megvenni, ki is lehet őket kölcsönözni. Persze a tudás úgy nő, ha egy-egy könyvet többször is elolvasunk. A megszerzett tudást megpróbáljuk a gyakorlatban kamatoztatni, aztán időről-időre újra elolvassuk a könyvet, és csodálkozunk, hogy még mindig mennyi minden van, amit eddig figyelmen kívül hagytunk.
A jó logó készítésének záloga mindig a szakmai alázat. Ne akarjuk egyetlen szimbólumba belesűríteni az összes Illustrator tudásunkat, és az összes effektet. És a szöveget lehetőleg ne akarjuk a szükségesnél jobban szerteszét formázni. Tanuljuk meg, minek mi a szerepe, és próbáljuk a gyakorlatban is alkalmazni. Több száz éve kialakult trendekről van szó. Nem véletlen terveznek egy betűt olyan nagy alapossággal. Széttorzítani meg minden hülyegyerek tudja egy pillanat alatt.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz BonFire #13599 üzenetére
Igen, erre mondják, hogy a kevesebb néha több. Én most ezt az irányzatot látom, hogy végre nem a csili-vili oldalak meg flash stb. a menő, hanem a letisztultság és használhatóság. Az embereknek az kell,hogy gyorsan és hatékonyan jussanak az infóhoz és itt a lényeg: a tartalom.
Olvastad, hogy némelyik logót mennyiért készítették?
Az azért durva. A legdrágább a verisign meg a British Petrol.
Köszi a linkeket, át fogom nézni, biztos van köztük olyan,amit még nem láttam.
Őszintén szólva jó lenne egy olyan hely, ahol lehetne ötletelni kicsit vizuálisan is, ahova feldobná az ember a gondolatait esetleg félkész munkáit és abba más bele tudna javítani, hozzászólni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest