- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Ehhez mindenképpen maradnék a dualchannel mellett a mennyiséggel szemben.
Azok a játékok amik neked fognak és most is futnak sokkal nagyobb javulást fognak mutatni jó minőségű dualchannel mellett mintsem 12GB mellett.Meg kellene nézni támogat e az alaplapod 2666mHz ramot rá keresek ha találok valamit bedobom. Ha nem akkor a gyárival megegyezőt tennék bele, ha támogat 2666mHz-t akkor azt tudnám ajánlani amit én is megjátszottam 2x4GB HyperX Impact-ot vagy Corsairt lenne érdemes betenni amelyik olcsóbban kijön. Nekem baromi sokat dobott az összteljesítményen. (Még ha azt leveszem nálam a Ryzen miatt átlagon felül befolyásol a ram)
Nem rohanunk nincs miért elnézést kérni, engem közben haverom készített szóbeli prog vizsgára. Én is félgőzzel voltam közben itt.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
A legegyszerűbb egyébként az lenne ha leszednél egy AIDA64-et és megnéznénk mit sorol mint támogatott.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
lufi7
aktív tag
válasz Micsurin #34054 üzenetére
Van. Hol nézzem benne?
Ez lenne?
Memória eszköz tulajdonságai:
Fizikai formátum SODIMM
Típus DDR4
Altípus Synchronous
Méret 4 GB
Max. órajel 2133 MHz
Jelenlegi órajel 2133 MHz
Teljes szélesség 64 bit
Adat szélesség 64 bit
Ranks 1
Min. feszültség 1.500 V
Max. feszültség 1.500 V
Jelenlegi feszültség 1.200 V[ Szerkesztve ]
"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Micsurin
nagyúr
2133MHz lesz szerintem a max. Eleve amit írtál: SK Hynix HMA851S6AFR6N-UH az 2400MHz-es kéne legyen de csak 2133-on futsz.
Tennék mellé egy ugyan ilyet itt nem éri meg különösebben zsonglőrködni mert nem fog hozni pluszt a konyhára.
Ezenfelül még egy SSD hozhat esetleg sokat, nekem nagyon megdobta a gép felhasználhatóságát minden téren. Mind multitaskingban mind játékban, nem csak töltés időre gondolok hanem pl stutteringre szinte megszűnt ARK-ban is ahol előtte volt.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Mikulásbá #34058 üzenetére
Sokkal egyszerűbb és olcsóbb HA-n keresni egy ilyet. Ezek a gyáriak a legtöbb acerben mert olcsóak.
Eltérő márkákkal elvileg kéne működnie, gyakorlatilag ért már meglepetés. mod.: frekvencia és a késleltetés és a méret is egyezett pedig.
[ Szerkesztve ]
-
lufi7
aktív tag
Találtam egy ugyanilyet.
Írtam a srácnak."Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Micsurin
nagyúr
válasz Mikulásbá #34061 üzenetére
Az 5 millás Suzukin is spórolnak gyárilag.
A Hynix olcsóbb mint a Kingston/Corsair ez volt az állításom és nem az, hogy rosszabb minőségű. Nem tudom mi a gond.
-
espeke
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Van egy Acer Aspire A515-51G-51JP laptopom, két éves, jó laptop, ajánlom, viszont
ma hirtelen elment a kép, teljes feketeség, majd kikapcsolom, visszakapcsolom és a képernyő egy részén vibrál.Ami idővel elmúlik, de aztán ez ma már a harmadik ilyen, kb. 1 órás intervallumokban, szinte minden akkor mikor elkezdek gépelni (bár nem biztos ez összefügg)
Intel gpu drivert letöröltem ddu-val, felraktam régebbi verziót, hajtottam kicsit nVidia kártyát, hátha az, de nem.
Kérlek, segítsetek megoldani mi okozza és mi a megoldás.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=sUGDM4dPHKc
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
Beni2360
félisten
válasz espeke #34065 üzenetére
Nekem is volt hasonló hibám, gépeléskor elsötétült alkalmanként a monitor. Bal oldalon amikor a kezem rátettem. A szalagkábel kilazult a borító alatt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Épp telepítek egy családba került (Swift 3) SF314-57 notebookot. Leszedtem a drivereket a gyártói honlapról, de az audio sehogy nem akar működni. Fel tudom telepíteni a Synaptics audio drivert, de az eszközkezelőben ugyanúgy hibát jelez és ha onnen akarom frissíteni a drivert nem találja. Valamilyen lépést kihagytam?
Xbox GT: nozsolt
-
nofi
addikt
válasz szaboi6512 #34069 üzenetére
Köszi, innen töltöttem le a 9.0.275.50 Synaptics audio drivert és semmi
Xbox GT: nozsolt
-
espeke
tag
válasz Beni2360 #34067 üzenetére
Kedves szucstom és Beni2360!
Köszi a segítségetek. Sajnos, lehet, hogy már nem garanciális, de amit Beni írt ez megegyezik a hibával: bal oldalt gépelek, monitor elsötétül, gép megy, tv-ről hdmiről. Szóval ezért köszi.
Viszont a PC-s boltban azt mondják, hogy ha szalagkábel lenne a monitor elforgatásával is jelentkezne, de nem.
Vidéki vagyok, szóval Acer szervizt helyileg nem érek el, most szétszedik és újra összerakják. Én is szalagkábelre tippelek, de akkor model szerint ehhez kellene rendelni.
Nektek hogy sikerült megjavítani ezt a hibát?
A szallagkábel csak meglazult vagy megtört nálatok? boltosok még tippelték a kijelző, inverter, alaplapi nyákot, de remélem csak ez.
Köszi plusz megírom, ha sikerült megjavítani, másnak is hasznára válhat.
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
Beni2360
félisten
válasz espeke #34072 üzenetére
Nekem az illető akitől vettem vitte el a gépet és amikor visszaadta mondta, hogy kilazult egy szalag. Nem firtattam, hogy hol volt a hiba de azóta nem jelentkezett a hiba. Semmi csere hiba nem volt. Gondolom a megfelelő szalag ki is pucolás és vissza. Remélem nem vernek át.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
PROTRON
addikt
válasz szucstom #34077 üzenetére
Sziasztok! (Bocsi szucstom, nem a te hszedre akartam reagálni, csak ez a forum motor nem a kedvencem )
Kicsit hosszú lesz, de gondoltam egy próbát megér ide is beírom hátha tudtok segíteni.
Egy 2011 novemberében vásárolt (gyártva 2011 május) Acer Aspire 5755g notebokkal kapcsolatban írok (i5-2430M, gt540m, 2x4gb ddr3 ram, 240-es ssd). Már ugye 8.5 éve kiszolgál, az utóbbi 2 évben villamosmérnök gyakornoki tervezésekhez használtam 2D Autocadban, de előtte volt hogy rendesen meg volt hajtva játékok, továbbá kisebb 3D gépösszeállítás tervek, meg 720p videó vágások által.
Érthetően meg szeretném tartani a továbbiakban is, ha épp valahova el kell vinni meetingelni az anyagokat.
Közel 3 éve volt utoljára kitakarítva, de mivel egyetlen gép volt így amíg nem érkezett meg az új munkaállomásom nem akartam belenyúlni, mégis csak koros már, nem akartam hogy végleg elszúrjak valamit a folyamat közben. Korábban garancia idő alatt billentyűzetről használva nem tűnt fel hogy játékok alatt mennyire melegszik és bizony a sokszor sok órán át tartó 90-95 fokos üzem nem tett jót sem a billnek, sem a touch padnek, sőt az utóbbi időben az USb3-as port sem működött.Az új asztali gép hűtőegységéhez Thermal Grizzly Kryonaut minőségi pasztát használtam, nosza a maradék pont jó lesz ebbe a kis gépbe, megérdemli így tinédzserkorhoz közeledve.
A kitakarítás rendben ment, előző alkalommal kicsit sok pasztát használtam ami szétfolyt a fém sapka oldalán, így ezúttal szépen elspaklizgattam. Egyébként kicsit zavart hogy nem találtam meg a bill és usb problémák forrását, de azért összeraktam.
Összerakás után, akksi nélkül CPU-Z stress teszt alatt 71 fokon stabilizálódott a cpu hőmérséklet, mondom eddig príma korábban ez 80 fok volt, de gpu stressz nélkül ez nem mérvadó, legyen furmark burn in teszt, alig 5 percel a cpu-z után....
Na 5 percen át figyeltem a hőfokot, látom 81 fok körül mintha kezdene stabilizálódni, nézek vacsit. 3 perc múlva visszatérek a géphez látom se kép se hang, nem is szól a venti.
Bekapcsológombra nem reagál, és azért elég meleg a teste, de nem annyira mint a korábbi játékok alkalmával volt.
Másnap hiába raktam bele az aksit, a töltés jelző led ami mindig világít megse mukkan, se tápegységre kötve, se simán akksival nem indul. Tudom hogy nagy a baj.
Ismét szétszedem.
Egyetlen helyen látok égésnyomot, a billentyű szalagkábelen ahol hozzáér az alaplapon 2 kis, ránézésre smd-hez. Ez megmagyarázza a korábbi billentyűhibát, tehát itt szállt el a szalagkábel, csak korábban nem égett el ennyire...most valszeg végleg.
De sehol máshol nem látok semmi rendelleneset, semelyik alaplapra szerelt-forrasztott egységnél, kondinál, smdnél, ellenállásnál, se a nyomtatott áramkörön.
Gondoltam hogy hátha DC csatlakozó nélkül, pusztán akksira kötve működik, de úgy se reagál a bekapcsoló gombra. Bár ebben nem sok bizodalmam volt, mert én tuti úgy terveznék gépet hogy dc csatlakozó bekötés nélkül biztonságképben semmiképp ne zárhasson rövidre a bekapcsolás.
Nem szeretném kidobni, mert mindig jól jöhet egy win7-es gép, ahogyan nem szeretnék egy 9 éves technológiájú alaplapra egy új árát költeni. Pár hete megérdeklődtem és használt piacon kb 40 ezret érne a gép ha mindene működne.
Szerintem valahol a töltésvezérlő áramkörökben lehet az ördög, de ilyen hibakereséshez se eszközöm, se kellő tapasztalatom, villamossági terület elég nagy ahhoz hogy eddig mással foglalkozhattam.
Remélem tudtok ajánlani valami segítséget.
Előre is köszi ha valaki érdemben tud reagálni.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
koko52
nagyúr
Üdv!
Adott egy laptop: acer aspire es1-731-c7l2
[link]
Nagyon lasssssssú. SSd -t már szereztem, RAM is megoldható, ami nem ok az a CPU. Kellene bele valami combosabb, mert jutub alatt is 100%-on megy. Van valakinek valami support listája mert én nem találok."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Floyd80
addikt
válasz koko52 #34079 üzenetére
Elvileg ez még jó lehet bele: I5-3230M. Ebayen ezt elküldik 20 alatt: https://www.ebay.com/p/143803933
De amit Mikulásbá is írt, a proci valószínű soldered, plusz ha a BIOS nem támogatja, akkor úgy se fog menni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Micsurin
nagyúr
válasz vyrnwy_31 #34084 üzenetére
Nem a beltartalommal lesz a gond hanem a házzal. De ez a konzumer kategória sajátossága.
-
Micsurin
nagyúr
Most tűnt fel az A315-nek mennyire kriminálisan szar a kamerája... azért az nagyon odabsz, hogy konkrétan telefonról kell majd vizsgázzak analízisből mert annyira hurka ez a 480P-s csoda 2018-2019-es modellben.
-
Floyd80
addikt
-
strike19
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy Acer E5-744G-39IF laptopja.
Memóriát akarok benne cserélni. 4 Gb memóriát kevésnek tartom egy 64 bites Windows 10-en.
1. Lehet benne memóriát cserélni? (Még laptopba sose cseréltem.)
2. Milyen memóriát érdemes venni bele? Illetve mire érdemes figyelni? (időzítés,lábak stb.) (SODIM DDR4 2400 mhz?)
3.HDD caddy-t lehet bele szerelni? Milyet érdemes venni?
Gyári HDD megy a Caddy-be. SSD-rakok a régi HDD helyére.
4. Típus jelzésnél mit jelent 39JF?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Beni2360
félisten
válasz strike19 #34092 üzenetére
Bocs fórumba a linkelés folyamata.
Acer E5-744G-39JF[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
Hölgyek és Urak!
Nem tudom, hogy ez egyedi probléma-e, de a legújabb windows update kinyírta a BIOS-omat. Tegnap este akkuról hirtelen kikapcsolt. Ma, hogy volt időm megvizsgálni, nagy nehezen észhez tért, majd BSoD-val leállt. Teljesen alaphelyzet állította a BIOS-t, így mindent újra kellett konfigurálni benne. Javaslom, halasszátok el a frissítést, nehogy ti is így járjatok
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
vyrnwy_31
kezdő
Üdv!
Az Acer Swift 3 ajánlott gépnek számít?
-
vyrnwy_31
kezdő
válasz szucstom #34099 üzenetére
Office, nem túl teljesítményigényes játékok, esetleg alapszintű fotó- vagy videoszerkesztés, meg persze filmnézés, netezés, stb. Tehát alapvetően átlagos, hétköznapi felhasználás. A gamingre való alkalmasság abszolút a szükségleteim listájának végén szerepel - ha a CS:GO, Minecraft, LoL szintű dolgok eldöcögnek rajta, az már tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest