- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
motown5l
senior tag
Hátha lesz hozzá valami felfos megoldas,hogy ne kellessen ilyen brutál áron kártyát venni hozzá.a Q2 vel szepen ment nekem az F1 2023.De most el se indul a játék Q3 al..remelem csak valami driver hiba lehet
De ki próbáltam a Project Cars 2 játékot a Q3 és 3070TI kártyával,és szépen viszi.nincs semmi akadás elimditasnal fel pörögnek a ventilátorok ,de utána vissza ál. -
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 4060TI, és 4070 között mekkora különbség lehet vr-ban msfs 2020-ban?
Egy r5 5600x cpu -m van jelenleg.Vagy esetleg AMD kártya lenne jó, RX6900XT mondjuk?
Köszönettel:
M
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
xandrush0831
junior tag
-
zsalesz
tag
Sziasztok! Quest 3 vásárlás előtt állok és van (legalább) egy dolog ami nem tiszta számomra. Nevezetesen a Gb méret. Valaki tudna segíteni, hogy mi a jelentősége annak, hogy mondjuk 128 vagy 256gb-os a készülék?
Köszönöm szépen!
-
matezzo
újonc
válasz zsalesz #62504 üzenetére
CSak annyi, hogy mennyi telepített játék fér rá egyszerre. PCVR-nál nincs jelentősége. A legtöbb standalone játék kicsi, de újabban jönnek ki 20-30gb-osak. Persze ezeket is lehet cserélgetni.
Mindenesetre q3-ból nemsokára már csa 512-es lesz, q3s ből meg nem éri meg 256-osat venni, mert +33%-al drágább, mint a 128-as -
zsalesz
tag
Dr.NX és matezzo!
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a választ! Akkor a lényeg ha én szimulátorhoz akarom használni figyelmen kívül hagyhatom a méretet.
Az mennyire hivatalos infó, hogy a jövőben már csak 512-es lesz kapható? -
gulasoft
őstag
Ezt mondtam Q3S lesz és az 512-es Q3, úgyhogy addig kell lecsapni kicsi olcsókra amíg van, bár az 512-es sem lesz drágább mint amilyen a 128-as volt, de mivel a 128-asoknak levitték az árát most jobban megéri ha csk pcvr-ra kell.
[link][ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz zsalesz #62512 üzenetére
30 napon belül indok nélkül visszaküldheted. Ha hibás, a legjobb ha csinálsz egy kis videót a hibáról, azt privát youtubra felrakod, a rendeléshez tartozik eg hibabejelentő, oda felrakod a hibát meg a videót, esetleg az ügyfélszolgálattal lelevelezed a dolgot (2 levél max, google fordítóval) Utána küldenek egy emailt, amiben van egy vonalkód, azt kinyomtatod, általában az egész ketyerét visszacsomagolod, tehát tartsd meg a dobozt (azért érdemes kicsit lepucolni a szerkentyűt). Ezzel a kinyomtatott papírral meg a becsomagolt dobozzal (sima fehér csomagolópapír, nem kell karácsonyi, és az újságpapír sem jó) beslattyogsz a postára, és a a postás a vonalkódot beolvassa és inygen átveszi a csomagot.
Valahol az amazonnál megnézik, hogy tényleg hibás, és mindent visszaküldtél, és átutalják a vásrlás összegét.
Lehet reklamálni hátha a küldési díjat is visszaadják, de mikor 1.5 év múlva visszakértem a pénzt mert strafelt az egyik joy, akkor ezzel nem szarakodtam. Feladtam, már aznap rendeltem a másikat, és 1 héten belül visszakaptam a pénzt. Ez ennyi, nem szarakodnak annyit mint itthon.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz Throme #62514 üzenetére
Mit nem értesz? Ócsó, és évekig megkapja a legújabb játékokat. A Q2 mint olyan megszűnix! Nix, nuku, not allowed, hogy írjam, hogy megértsd. Már most van olyan játék ami nem támogatja, 1-2 év és az lesz a különleges ha supportálva lesz.
Lesz egy Q3 512-es meg a Q3S 128, fillérekért a megmaradt kijelzőkkel és lencsékkel meg A Q3S 256 és ennyi! Ezzel az árral telítik és letarolják a piacot, mondj egy másik fejszettet a 330€-nak csak a közelében! Nincs! Még a sony psvr2 is jócskán drágább, és abban is a szar lencse van, és a pc-s konverterben minden ki van kapcsolva ami annyira drágává tette.
Én azt csodálom, hogy az index még mindíg induló áron van és van olyan aki ennyiért megveszi! De az emberek felébredtek az apple vision pro-ja erre volt jó, semmi másra.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
gulasoft
őstag
válasz Throme #62518 üzenetére
Erősebb hardver kisebb kijelzőket ki tud szolgálni és nem kell Q2 procira optimalizálni. Ezért is szűnik meg a Q2.
Egyébként a lencse szerintem mindegy a kijelző más. (Bár a fene tudja, mert a q2-ben egyben volt a kijelző a q3-ban meg két külön van), de gondolom ezt könyebb megoldani és a Q3S így még évekig megkap mionden játékot amint a Q3 is.
Én a mélységérzékelő hiányát nem értem, de hát csak megoldja valahogy)[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Dyingsoul #62499 üzenetére
Hű, ne is mondd. Én is feltelepítettem ma az Epic Roller Coasters-t, de már a tutorialhoz is le kellett üljek. Még jó, hogy nem kellett érte fizetni, mert szerintem kukázom a címet.
Disclaimer: új (~2 hetes) vagyok VR témában és magas létrán tériszonyom van (VR-ban nincs). És míg a valódi hullámvasút nem, ez a VR hullámvasút kikészít. Hasonló élményem a HAX demójában volt, amikor egy magaslatról kellett leugrani. Furcsa, hogy anno PC-n (pl. Unreal Tournament-ben) ez nem okozott gondot. Szerintem itt a 3D és a szabad fejmozgás lehetősége kutyulja meg az érzékszerveimet piszkosul.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Throme #62518 üzenetére
A SoC teljesitmenye fuggetlen a lencsektol. A CPU/GPU teljesitmeny most mindket termekben ugyanaz lesz, igy nem lesz olyan hogy valamilyan jatek van OS funkcionalitas csak a Q3-on megy es a Q3S-en nem mint ahogy volt Q2 exkluziv jatek a Q1 mellet es Q3 exkluziv jatek a Q2 mellett. Most van egy budget/belepo termek es egy premium termek a piacon, de a fejlesztoknek csak egy hardverkonfiguraciot kell megcelozni es tesztelni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Szeretnék majd Quest 3s-t venni, szerintetek várhatóan lesz itthon, a nagyobb műszaki áruházak szokták árulni (pl. Media Markt vagy ilyesmi)
Láttam pro/kontra érveket, hogy érdemes-e venni, de
1, A Quest 3-as Alien játék mozgatja a fantáziámat, egyébként a Quest 2 is elég lenne
2, Az össz VR tapasztalatom az első PSVR volt, ahhoz képest atomtudomány lesz -
Danecay
addikt
válasz cinemazealot #62520 üzenetére
Dettó! A kipróbált címek közül engem is ez viselt meg a legjobban, s igen, elég volt hozzá a tutorilal pálya is
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Havernak Quest 3 van (kábellel csatlakozva), és az Automobilista 2-vel játszik, viszont elég szemcsés a kép neki.
Hiába van neki állítva nagyobb felbontás vagy a Debugtools-ban állítva bármi is, semmi nem változik. Hogy lehet jobb minőséget elérni, mert a kocsi szép belülről, de az út széle és a távolba elég pixeles?
Valamint amit szeretnék neki, hogy az OPENXR működjön. Beállítottam az Opencomposite-t az AMS2 mappába, openxr feltelepítve, de játék indulásakor fel sem ugrik a VR-ban az Openxr állítható kis ablaka. Ezt hogyan lehet beállítani Quest 3-nál?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Raymond
félisten
válasz Sziszifeca #62525 üzenetére
"Hogy lehet jobb minőséget elérni"
Magasabb bitrate. A debug tool-ban az Encode Bitrate mehet 900-950-ig, de maradjon inkabb 700-800 kozott. Beirni csak 500-ig lehet, a magasabb ertekeket copy&paste kell berakni. A codec-et pedig H264-re allitani, azzal megy csak a magas bitrate.
-
Raymond
félisten
válasz Sziszifeca #62527 üzenetére
Akkor passz, nem komolyabb problemat kevesbe extrem bitrate-en se az AMS2-vel.
-
fatal`
titán
válasz Sziszifeca #62527 üzenetére
És a játékban be vannak állítgatva a dolgok?
-
fatal`
titán
válasz Sziszifeca #62530 üzenetére
Alkalmazni külön nem kell, de jónéhány beállításnál újra kell indítani a linket a fejszetten. Bár kábelen már baromi rég nem használtam.
-
banlakiek
csendes tag
Sziasztok!
Le tudná vki írni egy pár mondatban(egy kicsit szájbarágósan),hogy kezdjek neki&folytassam az UEVR-t?Melyik játékkal kezdjem el,ami nem olyan ördöngős?
Quest 2-em van.
Olvasgattam már,de nem tudtam rájönni hogyan is műkszik.
Esetleg ha linkeket is tudnátok...
Nagyon Köszönöm,ha tudtok segíteni! -
georgeh
tag
Sziasztok!
Vettem egy használt Ocu 2-t, csak kipróbálni a feelinget, imádom, veszek hamarosan egy Ocu 3-at. Azt szeretném kérdezni, hogy ha most vásárlok programokat, az a FB accounthoz van (tehát fut majd az új készüléken), vagy csak a Account+Eszközön fut. (tudom, van előttem sok-sok comment, igérem, fogom őket olvasni) Köszönöm! -
Raymond
félisten
válasz georgeh #62534 üzenetére
A vasarlas a fiokhoz van kotve, ugyanugy mint a Steam vagy a konzolok eseteben. En viszont csinalnak egy kulon Meta fiokot, nem kotnem a FB fiokhoz, tarst kulon a dolgokat. Ha a FB fiokkal torteenik valami (hack, jogos vagy jogtalan ban stb.) akkor nem megy a Quest se majd es ha a FB-on keresztul nem sikerul feloldani akkor vesztesz mindent. Egy Meta fiokkal viszont a Meta support-al diskuralsz, nagyon nem ugyanaz a ketto.
-
gulasoft
őstag
válasz banlakiek #62533 üzenetére
Na akkor a lépések.
Meveszed a quest store-ban a Virtual desktopot (Vigyázz ne a steamen, hanem a metánál)
Ezt felrakod a fejszettre, letöltöd az ingyenes streamert a windowsodra, összelövöd, airlinket elfelejtheted (de ugye ez csak wifivel megy)
Beállítások itt:
[link]
Utána letöltöd a legújabb UEVR-t.
[link]
Ezt kicsomagolod valahova a gépeden, lehetőleg ne az asztalra, csinálj neki egy uevr könyvtárat. (és ezt zárd ki a viírusirtásból mert a mélyelemzők megtalálják, hogy belemódosít a memóriában futó programba (az eredeti kódba nem), és csak utána csomagold ki ide, mert különben a lényeget a vírusírtó nem engedi kicsomagolni.
Elindítod a virtual desktopot a fejszetten, ha fut a streamer a szemed előtt egyből meg is jelenik az asztalod.
Elindítod az uevrInjextor.exe-t
Elindítod a játék exe-t.
Ha fut a játék, akkor a VD bal kéz alső gombbal feljön egy billenntyűzet, ott kétszer megnyomod a windows gombot, a desktopodon az alső sorban látni fogod a futó programokat, kiválasztod az uevrInjektor.
Az előreugró injektorban fölül van egy lefele nyíl azt megnyomod, mutatja a futó programokat, ott kiválasztod a játékot, és megnyomod az injekt gombot.
Ha olyat használsz amihez készült pl. belső nézetes hadonászós config, azt letöltöd valahova, majd itt importálod. (NEVET NEM VÁLTOZTATHATOD, MERT ADOTT NÉVEN KERESI A KONFIG FILET)
Megnyomod az injekt gombot, pár mp sötétség után megjelenik a játék VR nézetben, és egy ablak ahol további beállításokat eszközölhetsz. Menyomod a A gombot (jobb kezednél) és mozogni fog a kurzor. Ráviszed a jobb felső x-re (vigyázz ezt óvatosan tedd, ne húzd ki ebből az ablakból, és A gomb a bezáró x-en (Az A gomb a kattintás ebben az ablakban)
És ennyi.
Játék közben a két joyt lenyomva visszajön ez az ablak.
Legegyszerűbb a jedi fallen orderrel kipróbálni ott minden konfig nélkül is kivülről látod a karaktert, és megnézheted mennyire állatul néz ki vr-ban. A konfigokon lehet még a szád íze szerint állítani, ezeket a c:/users/LocalRow valami uevr könyvtárban tárolja és a következő indításnál innen tölti be, tehát csak egyszer kell jól belőni utána megjegyzi. Ha nagyon elrontottad a megfelelő könyvárat ötöröld ki innen, és indításkor létrehozza alapértlemezett beállításokkal.
Kb ennyi. Ha gyakorlott vagy egy neglévő jól beállított indítás kevesebb mint egy perc, egy új konfig betöltése és testreszabása sem több mint 2-3, egy szar konfig megcsinnálása több 10 percet is igénybe vejhet, de ehhez már advanced ismeretek kellenek, egyenlőre olyat próbálj ahol vagy nem kell konfig, vagy van hozz jó és csak egyszer be kell tölteni.
A hozzászólásom alatt van link a discord csatinkra ott az uevr-config oldalon van link az uevr-hoz és kitűzözz üzemetként meg link a konfigok weboldalhoz ahonnan le lehet tölteni a konfigokat.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
georgeh
tag
Nagy köszönet a két előttem szólónak, a meta pedig azt hittem összegyúródott a fb-kal. Hú, olvasnom kell sokat...
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
A SteamVR-ban van hasonló FOV Tangent Multiplier mint az Oculus Debug Tool-ban?
Az alkalmazásonkénti képbeállításoknál van lehetőség a látómező módosítására, egyszerű, Letterbox és Advanced módozatban is, de ahogy én azokon az értékeken próbáltam változtatgatni, nagyon nem az történt mint a FOV Tangent Multiplier esetében, hol zoom-olta a képet, hol a szemek közötti átfedést tologatta, de én azt nem vettem észre, hogy konkrétan a Render területet növelte vagy csökkentette volna. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Talán már írtam korábban is a jelenságről, de közben én is csapongok jobbra-balra. Tehát az miért lehet, hogy az Automobilista 2 játék esetében pár köt megtétele után kilép a játék és a Quest (kábeles) link felületén találom magam azzal az üzenettel, hogy nem találja a kontrollereket a headset. Nem tudom, hogy van e összefüggés az üzenet és a játékbeli kiléptetés között, de kb. 4x történt meg egymás után. Amennyiben igen, úgy nem értem, hogy miért keresi a headset a kontrollert ha én nem keresem, másrészt pedig hol lehet ezt kikapcsolni?
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
PCVR-hez sokkal jobb egy RTX 4070 TI Super, mint egy RX 7800 XT?
A CPU egy R5 5600X...
Az biztos, hogy a DLSS ben az FG nem megy VR-ban sajnos...Köszönettel:
M
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
xandrush0831
junior tag
-
-
bilanszki
csendes tag
Sziasztok.
Most terveztem vásárolni szimulátorozáshoz egy HP reverb g2-t.
Tènykeg igaz hogy win11 en megszünik rá a tâmogatás októberbe is kb ìgy használhatatlan lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...