- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
cubix
tag
válasz Neil Watts #5250 üzenetére
Szerintem felteheted. Nem látok olyat a csomagban ami gondot okozhat.
「시작이 반이다」
-
vargalex
Topikgazda
válasz Neil Watts #5250 üzenetére
Szia!
Pedig a saját repo-mban is megvan, akár LuCI-ból is telepítheted. Megtalálod a csomagok között.
Lehet, hogy nem frissítetted a csomaglistát?
Ssh-n:
opkg update
opkg install luci-theme-bootstrap[ Szerkesztve ]
Alex
-
DrojDtroll
veterán
Ha van egy olyan routerem amin openwrt van, és a routerhez csatlakoztatha pendrive, akkor megoldható az hog a telepítendő programok a oendrive-ra kerüljenek, ne a router memóriájába?
Lényegében azt szeretném kérdezni, hogy ha kevés a hely a programok számára az kiterjeszthető-r egy pendrivera?
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #5253 üzenetére
Igen megoldható, a varázsszó az extroot!
-
DrojDtroll
veterán
válasz Intruder2k5 #5254 üzenetére
Köszönöm,
Akkor be is kell szereznem egy ilyen routert.
Egy Tp-link TL-WR842ND-re gondoltam.
-
DrojDtroll
veterán
Aktív tápos elosztóval egy olyan router amin csak egy usb van több usb-t is tud kezelni?
-
veterán
válasz vargalex #5252 üzenetére
Szia!
Így van, elfelejtettem frissíteni. Köszi!
Arra esetleg nem tudsz valami gyógymódot, hogy (kb. kéthetente-havonta) megborul a router webws felülete.
Amikor el szeretném érni ilyenkor, 500 Internal Server Error-t dob. Semmi szolgáltatás nem fut pluszban,Jelenleg openwrt-ből nézve így állnak a ramfogyasztások:
Total Available 14764 kB / 29276 kB (50%)
Free 3384 kB / 29276 kB (11%)
Cached 8908 kB / 29276 kB (30%)
Buffered 2472 kB / 29276 kB (8%)Egy 120/10-es net van rákötve. A hálózat kiépítéséről mindjárt adok képet.
Szóban kb. Bejön a kábelmodem, onnan tovább a routerbe, onnan az egyik asztali csatlakozik és egy nyomtató wifin, plusz egy tp-link gigabites switch és egy TV [így 3 port van használatban], A switchbe meg egy asztali gép, egy TV, és néha napján egy RPi.Wifin csatlakozik a routerhez 2-3 telefon és 1-2 tablet.
Persze mindez nem egy időben. Ez gondolom már olyan "poweruser"-ség, amit nem bír a szoftver, vagy maga a kraft fogy el a routerből (én a kevés ramra gyanakszom, ha jól láttam lehet bővíteni). Majd nézek ilyenkor load értéket is legközelebb.
Köszi!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Tp-link Tl-WR841N típusu routerre, hogyan tudom visszavarázsolni a gyári fw-t?
El szeretném adni és openwrt-t tetem rá.
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #5256 üzenetére
Igen tud...
Egy olyan gyári fw-t feltehetsz rá, aminek a nevében nincs benne a boot szó, tehát nem tartalmaz boot loadert![ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
válasz Intruder2k5 #5259 üzenetére
Csotálatos hír az usb hub-os dolog.
A gyártó oldalán sajnos csak boot-os verziót látok. Lehet egyszerűbb lesz megértetni azzal akinek eladom, hogy azért van rajta openwrt, mert jobb, mint a gyári fw.
-
krealon
Topikgazda
válasz DrojDtroll #5258 üzenetére
"Tp-link Tl-WR841N típusu routerre, hogyan tudom visszavarázsolni a gyári fw-t?"
Toltsd le a hardver verzionak (a router aljara ragasztott cimken talalhato) megfelelo firmware-t es azzal vissza tudsz allni a gyarira egyszeru frissitessel.
http://www.friedzombie.com/tplink-stripped-firmware/ -
akos86
aktív tag
Óriási segítség kellene: tplink 741nd v4 routeren elállítottam a mac address címet, így most nem tudom elérni a routert, Openwrt van rajta. Hogyan tudnám alap állapotba hozni?
3dfx, gone but never forgotten...
-
MODERÁTOR
FailSafe üzemmódban helyre tudod hozni, vagy alapra tudod állítani...
-
akos86
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5264 üzenetére
magyarul röviden tömören letudnád írni, mit hogy stb?
failsafe módban eltudom inditani a routert, bekapcsoláskor nyomom a reset gombot így a sys led gyorsan villog utána vagyok meglőve....mit hogy?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
akos86
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5266 üzenetére
ezt a választ kapom -> network error connection timed out
-
MODERÁTOR
-
-
akos86
aktív tag
próbáltam gépemnek 192.168.1.20.at adtam alhálózati maszk 255.255.255.0 többit üresen hagytam
router failsafe módban bekapcsoláskor reset nyomva tartva a sys led gyorsan villog
putty elindít host name 192.168.1.1 majd open
itt írnám be a dolgot beírom az első sort és a fenti hibaüzenet fogad
(lan kábel lan1 portba van dugva) próbáltam úgy is hogy a wan csatlakozóba dugtam de semmi
:/
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
akos86
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5271 üzenetére
nemjutok el eddig ....
puttyot elinditom majd beírom az ip-t és open de nekem ilyen szöveg nem jön elő csak egy üres ablak
puttyban nem kell semmit mást beállítani?
frissíteném: SIKERÜLT nagyon szépen köszönöm a segítségedet
[ Szerkesztve ]
-
akos86
aktív tag
válasz DrojDtroll #5273 üzenetére
természetesen az volt (telnet), mostmár minden rendben. Nagyon KIRÁLY vagy és köszönöm szépen mégegyszer
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz DrojDtroll #5275 üzenetére
Csak mindenk azt hiszi hogy a telnet az a gagyi ssh és az ssh az úgy is jobb. Jobb lesz helyette az
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
akos86
aktív tag
Lenne egy további kérdésem
Kábel netet hogyan tudom beállítani openwrt alatt? TP link eredeti firmwere-ben volt olyan hogy clone mac address arra ráböktem save reboot és már ment is a net viszont openwrt alatt nem igazán sikerül beállítani.
Előre is köszönöm.
üdv,
Ákos!3dfx, gone but never forgotten...
-
SKyle
tag
Sziasztok,
Elfelejtett jelszó visszaállításában / reset-elésében kérek segítséget!
OpenWrt / vargalex / TL-WR1043ND
Köszi előre is!They're my friends. I make them. (J. F. Sebastian)
-
Fail safe módba kell rakni.
Bekapcsoláskor 5sec-ig nyomni a reset gombot.
Majd telneten csatlakozni 192.168.1.1 (putty progiban - telnet kiválaszt és utána kapcsolódj, de előtte még a saját gépednek is legyen IP beállitva, pl: 192.168.1.10 maszk:255.255.255.0)
ha becsatlakoztál akkor passwd és újra meg tudod adni a jelszótA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő adott egy TP-Link TL-WDR3600 v1 OpenWrt vargalex fw-vel 2napja azt csinálja hogy kb 5percenként elmegy az internet Wifin és aztán 1-2perc múlva ujra van net .
Már vissza állitottam a routert de ez sem segit rajta ..
Internet jön a kábelmodemen folyamatosan szóval nem a net szolgáltató csinálja.
Mi lehet a megoldás? -
válasz madarasz92 #5286 üzenetére
Nincs rajta USB eszköz?
Nekem akkor csinálja mikor teli a pendrive vagy ráfér egy filesystem check.
Vagy LAN-on keresztül izomból túl van terhelve + a torrent is dönget ezerrel. (igaz az enyém gyengébb 1043nd)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
csixy
addikt
Szemtelen kérdés .)
Melyik karácsonyra lesz új Vargalex build? Már nagyon várom
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
trance89
őstag
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Valaki használ itt Netgear DGND3800b Modem,routert OpenWrt firm-el? -
mezis
félisten
válasz vargalex #5296 üzenetére
Szia !
Tényleg felkúszott rendben, működik.
Nekem nagyon tetszik az egyszerű, világos grafikus menüszerkezete.
(És most már kezdhetem a további tanulást: WiFi repeaternek szeretném beállítani.
Eddig a dd-wrt-vel működött, meg néha nem működött, amióta meg a UPC Ubee EVW3226-os kábelmodemmel kapom az internetet, csak néhány perc erejéig lehetett róla elérni az internetet. )Köszönöm a gyors segítséget!
mezis
-
csixy
addikt
válasz vargalex #5291 üzenetére
Buék! Köszönjük! Jó lesz az úgyis.
Egy még szemtelenebb kérdés . Nem lehetne Fonera 2.0n-re is lefuttatni ? Bár az ramips-rt305x alapú. Nekem már openwrt van rajta, de jó lenne hozzá egy kaffa sysupgrade-build.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Tudna nekem segíteni valaki abban,hogyha bekapcsolom a WIFI titkosítást,(pl:wpa2 titkosítással) egyszerűen nem tudok hozzá csatlakozni hiába ütöm be a jelszót az SSID látja csak nem csatlakozik hozzá.(Openwrt Luci-ben próbáltam)Mielőtt nincs beállítva a titkosítás simán felcsatlakozok és villog a zöld led is a routeren.Ha beállítom akkor már nem.Ez egy Netgear DGND3800b router.Kezdő vagyok ebben.Köszi a segítséget előre is ha valaki tud segíteni benne.12.09 es firmware van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Playstation 5 Pro
- Gumi és felni topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest