-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
a load az tényleg sok
sajna nem látszik az IO terhelés (sima TOP-ban nálam látszik), pedig valszeg ez fogja meg
nekem volt egy 1TB-s USB3-as HDD-m ami ilyen brutál megfogta a jóval erősebb 3600-as Tplinket
a pendrive-ok is iszonyat megfogják a rendszert, de te HDD-t írtál
amióta lecseréletm a HDD-t egy másik 1TB-osra, azóta 1 alatt van a load
a proci terhelés az nekem is 10-20% között szokott lenni a régebbi HDD-vel is.... -
ddudas
tag
Sziasztok, felmerült egy problémám, amit egyelőre nem tudtam megoldani openwrt-vel:
1) Egy hordozható routerhez, mint AP (TL-MR3020) egy LAN és tetszőleges számú vezeték nélküli eszköz csatlakozna, hogy lokális belső hálózatot hozzanak létre. 192.168.0.X IP tartományban. - OK
2) Ha nincs a közelben semmi ismerős router (netkapcsolattal), akkor netkapcsolat nélkül menjen a hálózat. - OK
3) Ha van ismert router a közelben (itt 192.168.1.X az IP tartomány), akkor ahhoz csatlakozzon kliensként wifin és legyen egyszerre repeater az ő hálózatán lévő gépek felé, tehát rajta keresztül legyen internetkapcsolat. - OK
4) Ha repeater módban csatlakozik wifin egy routerhez, majd az a router eltűnik, akkor wifin többet nem elérhető AP-ként sem, pedig erre lenne szükség. - Nem OK
Tehát, ha otthon vagyok, akkor az ehhez csatlakozó klienseknek legyen netkapcsolata is mivel repeater, ha pedig az egész cókmókot elviszem valahova, akkor a hozzá csatlakozó kliensek között csak egy belső hálózat legyen mert önálló AP-nak kéne lennie. És ez a része nem megy, ha megcsinálom az első pontot, akkor a másodikat nem tudom működésre bírni. Illetve a második persze megy önmagában, ha nincs repeater módban, de akkor pedig az első felállás nem működik :-)
Remélem sikerült érthetően leírni a gondot, ha valaki csinált már ilyet, vagy nálam nagyobb szakértője az openwrt-nek, akkor szívesen venném az ötleteket!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Nullum fatum sed quod faciamus.
-
suste
veterán
4: ha a LAN-t meghagyod statikus IP-n (192.168.0.1), és bekapcsolva hagyod a DHCP-t rajta, akkor ez simán működik a repeater módban (NAT-olt továbbszórás)
Több kliens kapcsolatot is felvehetsz szerintem a WAN mellé a WWAN interfészre, és akkkor működnie kéne annak is, hogy arra csatlakozik amit lát.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz újraregelt #5949 üzenetére
Én is erre gondoltam, mert most vettem a hdd-t és ebayes házban van....
De a SMART adatok átjönnek és két féle power managment is van a vinyónak és engedélyezve is van a HDsentinel szerint. Azt mondták nekem, hogy a háznak nem lehet köze ehhez, mert a vinyónak kell lekapcsolnia.... gondolta hátha van itt tapasztalat vagy openwrt beállítási hiba... -
ddudas
tag
Igen, én is pont így csináltam, és így valóban működik repeaterként, viszont ha a neteléréssel rendelkező router (amihez kliensként csatlakozna ez az openwrt-s) eltűnik, mert mondjuk elmegyek otthonról, onnantól kezdve nem működik AP-ként, mert nem elérhető wifin, csak LAN-on tudok csatlakozni hozzá.
-
suste
veterán
De ha nyomsz egy reboot-ot?
Vagy gondolom, ha elviszed valahova a routert, és ott beüzemeled, akkor tuti müködnie kell.
Ha reboot után megy, akkor írni kell egy scriptet ami figyeli a netet vagy a wwan interfészt, és ha eltűnik, akkor csinál egy rebootot, vagy lehet hogy egy interface újraindítás is elég.A wwan-ra több wifi kliens felvételét kipróbáltad? Lehet ott is kell egy script a net figyelésre, és wwan újraindításra....
-
ddudas
tag
Köszönöm a rásegítést, kicsit már jobban körvonalazódik a gond:
Ha a wwan, amihez client-ként csatlakozik, eltűnik, vagy reboot után sincs jelen, akkor nem látom az AP-t sem wifin, de ha LAN-on csatlakozva letiltom a client wireless-t, utána már az AP is újra hozzáférhető.
A wwan interfészt az interfaces oldalon nem is kell bántanom. Tehát egy olyan scriptet kell írnom, ami mondjuk fél vagy 1 percenként megnézi, hogy a wwan elérhető-e, és ha nem, akkor letiltja a hozzá tartozó wireless klienst?Nullum fatum sed quod faciamus.
-
suste
veterán
igen valam ilyesmi
az nem tiszta, hogy milyen paramétert figyeljen a script, de keresgélj weben, meg próbálkozz
lehet hogy egyszerűen mondjuk egy ping is elég valamelyik weboldalraha nincsen válasz, akkor pedig titsa le a kliens wifit
itt az lehet még a buktató, hogy hányadik wifi a kliens
szerencsésebb lenne, ha az AP lenne az első (alapértelmezett), és második pedig a KLIENS
(nem tudodm eddig hogy csináltad, de általában pont úgy állnak neki az emberek, hogy az alaphelyzetben nyomnak egy csatlakozást, és alapbeállítással létrehozzák a csatlakozást, és ilyenkoir az 1. wifi a kliens)
tehát ha az 1. az AP, akkor az biztosan a WLAN0 lesz -vagyis wifi-iface(0)-, és a KLIENS pedig a WLAN0-1
-vagyis wifi-iface(1)-, így ha eltűnik a kliens túloldala, akkor biztosan nem cserélnek helyet a letiltás után, hiszen az AP marad mindíg az 1.
remélem érted
szóval ha így csinálod, akkor a script letiltás így nézne ki:
wireless@wifi-iface[1].disabled=1
bekapcsolás meg így:
wireless@wifi-iface[1].disabled=0 -
ddudas
tag
Hiába hoztam létre elsőnek az AP-t, ha joinolok utána a meglévő hálózathoz, akkor a kliens lesz a wlan0 utána és az AP pedig wlan0-1-re változik. Kipróbáltam biztos, ami biztos újra, és ismét ez történt.
1) létrehozom az AP-t, wlan0 a száma
2) joinolok a networkhöz úgy, hogy kiszedem a pipát a Replace wireless configuration elől.
3) megvan a 2 wireless kapcsolat, de ha most megnézem az AP-t, már wlan0-1...szerk: ja és ha persze most letiltom a kliens kapcsolatot, akkor az AP újra wlan0, ahogy írtad is, és amint úja engedélyezem wlan0-1-re változik...
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
ok, akkor ez meg pont jó neked, mert ezek szerint mindig első helyre teszi
én még BB trunk-kal próbálgattam, és ott létrehozásnál nem cserélt heélyet, csak ki/be kapcsolásnál
te már a végleges BB-t használod vagy esetleg CC trunk-ot?na szerkesztésed után már annyire nem is jó
mert így nem fix az iface szám, így kikapcsolni egyértelműen a 0-val lehet majd, de bekapcsolni?!?[ Szerkesztve ]
-
ddudas
tag
A stabil BB/14.07-et használom. Fűszerezi még egy kicsit a dolgot, hogy szeretnék több routerhez is tudni kliensként csatlakozni, persze nem egy időben. Tehát mondjuk adott 2-3 ismert hely, ahol lehetne netkapcsolat.
Csak azért lenne fontos, mert egy saját server alkalmazás fut egy RPi-n, amihez LAN-on csatlakozik a hordozható router (az RPi LAN-on fix IP-t kap a DHCP servertől), és ehhez csatlakoznék egy vagy több PC-ről SSH-n, illetve a kliens programommal. Ezért ez mindenképp egy hálózat kell legyen, és olyankor is működnie kell, ha nem vagyok otthon, nincs netelérés. -> tehát a router AP kell legyen mindenféle körülmény esetén.
Otthon viszont szükséges lenne az internetkapcsolat is, mert egy google vagy stack overflow sosem árt. Viszont az sem járható, hogy a PC-n váltogassak a kapcsolatok között, mert bosszantó, amikor leszakadok SSH-n és szétesik a server-kliens kapcsolatom is.
-
ddudas
tag
Kézzel megcsináltam a wan interfészt és létrehoztam egy kliens wireless kapcsolatot (add, nem join), de sajnos megint megcsinálta az átnevezést. Bár azért már talán látom a fényt az alagút végén, de nem érzem elég robosztusnak ezt a try:ping 8.8.8.8 / except:disable wlan0-1 módszert :-)
Illetve letiltott állapotban ez az azonosítója LuCI-n:
Wireless Network: Master "abc123" (radio0.network2)Tudom ilyenkor engedélyezni?
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
most akkor mégis be tudtad állítani wlan0-1 -nek a klienst? (erre írtad a kikapcsolást)
most megnéztem, mert nálam is van egy letiltott wifi, ami 5. a sorban
az UCI így is 5-nek látja:
wireless.@wifi-iface[4].disabled=1tehát ez számít, és így simán engedélyezni tudom:
uci set wireless.@wifi-iface[4].disabled=0uci lekérdezést gondolom ismered: uci show wireless
[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Megnéztem... Ha csak fut a daemon, akkor jó, ha van aktív letöltés akkor az egekbe mászik a terhelés. Szimplán nem bírja.
Próbára felraktam az rtorrentet, de a rutorrent bad response from server hibát ad, pedig az scgi port jól van beállítva a config.php és az rtorrent.conf-ban is -
MODERÁTOR
-
Puro
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5967 üzenetére
Lighttpd-ben van, de megnézem pluginnel is.
-
Puro
aktív tag
Eddig úgy néz ki nem megy. Itt van a három fájl a confighoz, valaki átnézné hol van a gond?
-
újraregelt
tag
Tinyproxy-t meguntam, nem lehet úgy beállítani, hogy 24 óránál tovább normálisan működjön és ne legyen 30-40 processz belőle, miközben 10-re van állítva a maximum
Következő kérdés: privoxy ismerős itt valakinek? Illetve nem is annyira privoxy specifikus a dolog: mi van, ha egy program konfigjában csak logfile-t lehet megadni, nincs olyan opció, hogy a syslog-ba küldeném a logokat, de én mégis ott szeretném látni? Régről úgy emlékeztem, hogy a /dev/log egy socket, ami írható és amit oda küldök, az megjelenik a syslogban, de nálam nem működik, szóval vagy rosszul emlékeztem vagy az openwrt-n nem kivitelezhető. Egyéb ötlet esetleg?
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki más típusú openwrt-vel futó routerén tapasztalt már hasonlót:
WR1043NDV2, Suste 0.4 firmware.
A "routes" fülön az ARP listában időnként megjelennek 00:00:00:00 MAC addresses lokális ip-címek (pl. 192.168.1.39)
Ezek mik lehetnek?
Jelenleg egy pc van rákötve a routerre, annak fixen mindig ugyan azt az ip-t adja a router a MAC alapján (Static leases-ben beállítva), más gépek nem használják jelenleg a routert. Wifi kikapcsolva.
Próbaképpen újraindítottam 5 napja a hálózatkezelést, akkor kiürült az ARP lista, csak a fix ip-s gép szerepelt benne, de tegnap újra megjelent egy ilyen fantom, aztán még egy a mai nap, aztán mégegy...Ez DHCP-s bug lehet, vagy valaki megpróbált átjutni a router tűzfalán?
-
suste
veterán
válasz losslessonly #5971 üzenetére
ilyenek nekem is mindig vannak az ARP táblában, de sajna fogalmam sincsen hogy miért
ha valaki tudja, akor árulja elrégebben a kliensenkénti forgalomméréses próbálkozásoknál is teledobálta ilyenekkel a listát, és nullás grafikon is készült hozzájuk....
-
_NCT
addikt
válasz losslessonly #5971 üzenetére
Szia!
Nekem is teleszemeteli az arp táblát időnként, nálam a 00-s címek mac-je ugyanaz mint a gépem mac címe. Szerintem is valami DHCP-s bug lehet, ha lejár a lease time, akkor érvénytelenné teszi a címet, ezért lehet 00-s. Dinamikus és statikus ip-nél is ez van.
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot és az internetet is átnyálaztam, de nemnagyon találtam konkrét választ a kérdésemre.
Sajnos a jelenlegi Routerem 4 év után kezdi megadni magát így ma vennem kell egy őújat. Kettőt néztem ki.
TP-LINK TL-WR842ND és TP-LINK TL-WDR3600.
Most ha erre én felflashelem ezt az openwrt-t és rádugok egy merevlemezt akkor megoldható az hogy torrentet futtassa akkor is ha egy gép se megy? Bocsi ha irdatlan nagy baromságot kérdeztem.Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
suste
veterán
igen megoldható
főleg ezért szoktak opwenwrt-re váltani az emberek (meg a normális DLNA miatt)
azt tudnod kell, hogy a 842 jóval gyengébb a 3600-nál
ráadásul a 1043v2 is jó lehet neked
azt döntsd el, hogy mi a fontosabb:
-3600: DUAL wifi, 560Mhz proci, 128MB RAM, 2DB USB
-1043v2: csak 2,4Ghz (de ebben erősebb mint a 3600), 720Mhz proci, 64MB RAM, 1DB USB[ Szerkesztve ]
-
Regiee
aktív tag
Szia.
Köszönöm a válaszod. Pont most nézelődtem még neten és megtaláltam a másikat amit ajánlottál még nekem.
Igen ez a kettő van amin gondolkodom. Igazából a router arra lenne leginkább használva hogy ha megoldható ezeken a típusokon már, egy kissebb weboldalt csinálnék, esetleg a torrentet futtatni rajta de ez nem annyira lényeges a weboldal fontosabb.
A hozzászólásokból már rájöttem hogy ha hazaértem akkor egyből cserélni kell rajta az FW-t mert a gyárival nem a legjobb a router.
Viszont hogy melyiket vegyem azt még nemtudom.Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
suste
veterán
ha több szolgáltatást akarsz futtatni egyszerre, akkor a több RAM jól jön
a torrent amúgy is csak korlátozottan használható, több MB/s-os letöltés nem várható el tőle, viszont 7/24-ben dolgozik, szóval szerintem lehet kompromisszumot kötni
a wifi lefedettséget meg lehet javítani + repeaterrel, ha szükség van ráde mint írták a másik topicban, ha több mint 200Mbit/s-os netet akarsz használni, akkor nem jöhet szóba openwrt, így az igazi különbség csak a WIFI-ben van....(és persze az extra szolgáltatások sem fognak menni gyárival)
-
suste
veterán
válasz losslessonly #5980 üzenetére
majd csak akkor csinálok belőle, ha már kiadják véglegesként
az eddigi stabil verziók alapján ősz/tél környékénegyébként nem az fw stabilitás miatt várok, hanem a repo stabilitás miatt (naponta van új build/kernel/stb)
majd a 0.4.5 és e fölötti BB verzióimat érdmes megnézni, hátha backportolták a BB-be is a javítást
(Archerekre és a 710-es re már van 0.4.5) -
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Ma feltoltam egy 941Nd-re openwrt-ar71xx-generic-tl-wr941nd-v3-squashfs-factory.
Default beállítás után a következőt csináltam vele:
PW beállítás.
WAN porthoz nem nyúltam, mert eleve kábelmodemhez kapcsolódik
WLAN bekapcs, és beállítva.
DHCP beállítva 200 fölé
A család 6db eszköze + egy repeater MAC alapján fix ip kiosztva .
NOIP beállítva.
1 port forwardingolva az IP kamera felé.Gyönyörűen fut... az első újraindításig. (elég ha kihúzom a tápfeszt, vagy szoftveresen rebootolom)
Következőt csinálja:
Kábelmodem be van kapcsolva és a LAN kábellel össze van kötve a 941-gyel.
Reboot után gyorsan villog a SYS és a WAN led.. ezt órákig tudja csinálni.
Ha újraindításkor kihúzom a WAN kábelt, akkor rendesen bebootol. Miután van WLAN (led elkezd villogni), bedugom a WAN kábelt és minden tökéletes.
Szerencsére áramszünetkor is jól fog működni, mert ha egyszerre húzom ki a 941-et és a kábelmodemet, és egyszerre indítom el őket, akkor is rendesen feláll a 2 eszköz.
Szóval ha van ip címe a kábelmodemnek és ezt tovább is osztja a 941 felé, akkor nem indul el a 941.Járt már így valaki?
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
Segítséget szeretnék kérni: elővettem a fiókból egy régi de igazán sosem használt NSLU2-t. A saját firmwer-e helyett szeretnék rátenni openwrt-t és
fájlszervernek használni, csak olvasás joggal. Igazán csak annyi kellene, hogy a két USB-jére dugott tárolókat felismerje (FAT, FAT32, NTFS, EXT X) és DHCP-n kérjen magának címet a vezetékes LAN-ján és a kikapcsológombja meg a ledjei működjenek. Ja és a vinyót kapcsolja ki egy óra után.
Nem tudom, hogy lehet ezt minél kisebbre, mert a memória fennmaradó része lemez gyorsítótárnak kellene.
-
krealon
Topikgazda
válasz _Dumber_ #5982 üzenetére
Szerintem belefutottal, a korabban a TL-WR1043ND -nel felfedezett, boot idoben konfiguralatlan switch altal ateresztett forgalom problemaba.
Az OpenWRT a DHCP szerver inditas alott var, hogy van-e masik DHCP szerver a halozatban, es mivel a WAN oldalrol atjohet a DHCP, mar nem indul el.Ezt szerintem csak ujabb boot-loader parrticoval orvosolhato, de a v3-hoz 2012-es az utolso firmware, es ebben sincs.
-
krealon
Topikgazda
válasz _Dumber_ #5985 üzenetére
"Úgy is próbáltam, hogy a WAN csatolót kikapcsolom a bootoláskor (konfig lapon az első pipa ki) , de ugyanaz a hiba"
Ennek semmi hatasa arra, hogy a boot kod hogyan konfiguralja a switch-et.
(#5986) _Dumber_
"Mi lesz akkor ha a második kapcsolót kikapcsolom?
Mit eredményez a 941 DHCP oldalán?
Hiteles: ez az egyetlen DHCP szerver a helyi halozaton"Ha a "Hiteles" be van kapcsolva, akkor nem kene, hogy varjon indulaskor.
A DHCP-t nyujto dnsmasq kezikonyvebol idezet:
"-K, --dhcp-authoritative
Should be set when dnsmasq is definitely the only DHCP server on a network. For DHCPv4, it changes the behaviour from strict RFC compliance so that DHCP requests on unknown leases from unknown hosts are not ignored. This allows new hosts to get a lease without a tedious timeout under all circumstances. It also allows dnsmasq to rebuild its lease database without each client needing to reacquire a lease, if the database is lost. For DHCPv6 it sets the priority in replies to 255 (the maximum) instead of 0 (the minimum). " -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt | OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 rendszert használok.
Szretném megkérdezni, hogy a wifi megosztást hogy tudom beállítani, hogy a csatlakozott kliensek, ne a teljes ssávszélességet tudják használni, hanem csak a harmadát esetleg.
Valamint a hálózati megosztásaimat, csak én lássam, a hálózatra csatlakozott többi kliens ne.Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
MY2K
aktív tag
válasz sesomaru1989 #5988 üzenetére
Hozz létre még egy wlan interfészt más alhálózattal, pl: 192.168.2.1 és rakd fel a wondershaper nevű csomagot amibe be tudod állítani mennyi lehet max a le és fel irány.
[ Szerkesztve ]
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
scream
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy olyat megoldani, hogy a routerem legyen a webhelyem tárhelye és a kiszolgálója is, már sikerült beállítani, megy a :3030-as porton minden rendesen, viszont szeretném egy megvásárolt (.eu-s) domain-re rálállítani.
A domain-nél sajnos DNS-nek nem tudom megadni a DDNScím:port (:3030)-at, mert nem fogadja el megfelelő DNS szervernek, illetve megkéne neki adni még egy DNS (másodlagos) szervert is (talán, ha sikerül megoldani, hogy beállítsam elsődlegesnek a 3030 porton, akkor a másodlagosnak tudnék nyitni egy másik portot, ami ugyan arra visz.)
Hogyan lehetne megoldani?
-
fecus
őstag
Mi lehet a routeremmel? TPLink 842 v2 stabil BARRIER BREAKER (14.07, r42625)
Ma kétszer megállt. Furcsa a log (rendszernapló). Egy részlet:
Sat Nov 15 12:33:06 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[1372]: read /etc/ethers - 0 addresses
Sat Nov 15 12:33:11 2014 user.notice ddns-scripts-myddns: Update successful
Wed Apr 1 15:05:59 2015 daemon.info pppd[1025]: System time change detected.
Wed Apr 1 15:06:22 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1372]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.3.118 00:50:8d:9d:6b:6e
Wed Apr 1 15:06:22 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1372]: DHCPACK(br-lan) 192.168.3.118 00:50:8d:9d:6b:6e Bogi-PCHogy tűnhet el a nov 15 és a ma közötti log? A router ma reggelig ment rendesen. Reggel kapott egy resetet, ma 3-körül egy ki- és bekapcsot. Most megy.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
krealon
Topikgazda
"Hogy tűnhet el a nov 15 és a ma közötti log? A router ma reggelig ment rendesen. Reggel kapott egy resetet, ma 3-körül egy ki- és bekapcsot. Most megy."
Alapesetben a log-ok a memoriaban tarolodnak, igy ki-, bekapcsolaskor elvesznek.
A routerben nincs realtime clock, igy amig a netrol nem tudnak szinkronizalni (pl ntp-vel), addig egy elore megadott idoponttol szamolnak. Ez tipikusan a firmware build ideje. Ezert latszik a logban egy ugras az ido szinkronizalaskor.
Ha meg akarod orizni a naplot, akkor fajlba kell iranyitani, vagy egy syslog szerverre kuldeni. -
fecus
őstag
válasz krealon #5997 üzenetére
Köszönöm szépen.
Van egy kis helyi szerverem akkor arra próbálok csinálni valami rögzítést."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
tonyrulez
őstag
Miért nem megy a net? Suste féle FW van feltéve, nem sokkal azután hogy wifin csatlakoztam a géppel, elszállt a net, se UTP se wifi. Modem, router is újra lett indízva jópárszor. Érdekes mód mobilneten DNS-en elérem a lucit, tehát net van, csak a router nem továbbítja. Rácsatlakozni rá lehet, luci elérhető, de semmi külső cím, 4 eszközön próbáltam és nem működik. Imterfészeknél csak a LAN zöld, ez így jó? Kernel naplóban ilyenekből van sok:
daemon.warn odhcpd[1127]: DHCPV6 SOLICIT IA_PD from 000100011c71235720898438f58b on br-lan: ok fdce:2e43:51f3:4::/62[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs