Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dolbee

    csendes tag

    A hosszú verzió:

    Üdvözlök minden Sidewinderest a klubban....
    Nekem egy MS Sidewinder Precision Racing Wheel (NEM force-os, de USB-s) kormányom van.
    Gondoltam leirok egy-két saját tapasztalatot az emlitett kormánnyal kapcsolatban, mert nekem támadt néhány problémám vele és ez volt a harmadik éjszaka mire sikerült valami megoldást találnom.

    1. XP-re rádugtam minden egyéb telepitése nélkül: XP felismerte, látni lehetett a Control panel-Game contoller-ek között. Tesztelni is lehetett, működött is rendesen az alap beállitásokkal. Sőt nálam azt csinálta, hogy ha kalibráltam akkor működött rosszul. Megoldás rákatt a Deault settings-re a Settings fülön, aztán megint jól működött.

    2. De ez sajnos csak részben igaz. Sok játékban a fékpedált egyáltalán nem érzékelte, sehogy nem lehetett beállitani. Csak azokban a játékokban működött rendesen, ahol a gáz és fék tengelyek COMBINATED módban vannak alapból. (pl jól működött az összes Codemaster játékban, Colin MC Rae, Toca 3, Insane, Ford Street racing de rosszul működött az összes NFS-ben, LFS) A megoldás persze az, hogy át kell kapcsolni SEPARATED módra a pedálokat. Csak ez nem ment ilyen egyszerűen. Mindenhol azt irták, hogy a Sidewinder 4.0-t telepitsem és utána szedjem szét. Csakhogy én hiába telepitettem fel a Sidewinder 4.0-t nekem akkor sem jelent meg semmi ilyen beállitási lehetőség. Hiába mentem be a Contol Panel-MS Sidewinder-Properties-be, ott semmi nem volt csak a Teszt meg a Kalibráció. Ennek az az oka, hogy a neten található Sidewinder 4.0 progik ugyan jók de nem tartalmaznak mindent ami a gyári CD-n van.

    3. Megoldás erre, hogy uninstalláltam az eddig felrakott Sidewindert, majd letöltöttem innen: [link]
    (free regisztráció szükséges)
    Kicsomagolod, Setup.exe, win 98-ra figyelmeztető üzenettel ne foglalkozz most, Tovább. Szépen felmászik XP alá és láss csodát most már kibővült a Properties menü, nem csak Teszt meg Kalibrálás van, hanem 4 fül, ahol mindent tudsz állitani. (Pl pedals: Separated/Combinated) Most már szét tudtam szedni a tengelyeket, de a fék igy most "kapcsoló" módban működött, ha hozzáértem, satu féket nyomott.

    4. Megoldás erre: le kell tölteni a "pedal_fix.reg" fájlt innen:
    [link]
    Persze ez sem teljesen jó. Nyisd meg Notepaddel és ird át az elején a
    "OEMMapFile"="C:\\WINNT\\system32\\DirectX\\Dinput\\msprw.ini" -t
    erre: "OEMMapFile"="C:\\WINDOWS\\system32\\DirectX\\Dinput\\msprw.ini"
    Mentsd el, zárd be, majd simán rákatt, hogy bekerüljön a registry-be.
    Ettól már jobb lett, de még mindig nem elég jó.

    5. Ezért töltsd le a "DXTweek2.exe"-t innen:
    [link]
    Inditsd el, menj az "Y axis" fülre és állitsd át a cen értéket 33-ra. Menj a "Z axis" fülre és ott is állitsd át a cen-t 33 -ra. Nyomj Apply-t.

    Ezután nekem működött rendesen mindkét pedál SEPARATED módban. Legalábbis amivel eddig próbáltam.

    Megjegyzés:
    A leiras jó MS Sidewinder Force Feedback-es kormányhoz is, azzal a különbséggel, hogy a letöltött pedal_fix.reg-ben az ÖSSZES "VID_045E&PID_001A"-t át kell irni "VID_045E&PID_0034"-re mielőtt elmented. A többi ugyanaz.

    Bocsi mindenkitől a hosszú beirás miatt. Remélem segit majd valakinek, mert én sokat szivtam vele.

    Üdv,
    Dolbee

    [ Szerkesztve ]

    Nem fékezünk senki kedvéért!!!

Új hozzászólás Aktív témák