Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricardo

    félisten

    Ezt kicsi túlragoztátok. Szerintem az igazság félúton van. Van egy csomó olyan dolog ami tőlünk független, és abban is van igazság, hogy mi irányítjuk a sorsunkat.

    Példa.
    Életerős fiatalember, az egyik pillanatról a másikra önhibáján kívül (betegség, baleset) tolószékbe kerül. Az ő döntése volt hogy le akar bénulni? Nem. Voltak olyan tervei ami emiatt mehetnek a levesbe? Valószínű. Adódott egy szituáció, amire nem volt hatással, hogy ő mit akar, és nincs döntése, hiszen ha akar sem száll ki többet a kerekesszékből. Az viszont már rajta múlik, mit kezd az új helyzettel, és mit hoz ki belőle.
    Nem csak rajta múlik mit ér el, hiszen, ha akarna sem lehet például magasugró. Ettől függetlenül sokminden lehet még, és lehet hogy nyit olyan irányba amire addi g nem is gondolt.

    Összefoglalva:
    Önámítás azt hinni, hogy az életben rajtunk múlik minden, és csak mi alakítjuk a sorsunkat. Van egy csomó olyan tényező ami tőlünk, mint egyéntől független, mégis nagyban hatással van az életünkre, és a sorsunk alakulására
    Az is téves, hogy mi nem alakítjuk a dolgokat, hiszen nagyon sok múlik az egyénen.

    Az igazság véleményem szerint középen van. Van egy sor dolog, ami kihívások elé állít bennünket. Ezek közül vannak olyanok is amik visszafordíthatatlanul megváltoztatják az életünk. Az viszont rajtunk múlik mit kezdünk ezekkel, és mit hozunk ki belőlük.

Új hozzászólás Aktív témák