Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #20749568 #59829 üzenetére

    Járvány van és veszélyhelyzetet hirdettek. Nem a normális életben vagyunk. Ütjük a döglött lovat.

    Járvány van és nincsenek jogaid. Veszélyhelyzet van. Utólag lehet majd panaszkodni és számon kérni, arányos volt e a korlátozás. A társadalom maga a korlátozás egyébként. Ha lemondod az állampolgárságodat és elköltözöl egy olyan szigetre, amely egyik országhoz sem tartozik, akkor lehetsz korlátlan. Minden egyéb esetben az állampolgárságod szerinti és a tartózkodási helyed szerinti törvények vonatkoznak rád és ha akarják, szankcionálhatják az eltérést tőle.

    A veszélyhelyzet feljogosítja a kormányt az alapjogok korlátozására. Ezen már túl vagyunk. Méghozzá a törvények teszik lehetővé számára ezt.

    Értem én, hogy normálisan szeretnél élni. Csak a világot nem érdekli ez. Egyáltalán nem normális ez az év. Arról van értelme vitázni, hogy mi a legkisebb áldozattal járó és leghatékonyabb út vissza a normális felé.

    Aztán persze, ha a hatalom visszaél a helyzettel, számon lehet kérni. De az nem arról szól, hogy úgy tehetünk-e mintha minden normális lenne. Azzal pedig nem segítünk a helyzeten, ha a járvány terjedését elősegítve próbálunk normalitást játszani.

Új hozzászólás Aktív témák