Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz BalanceR #110733 üzenetére

    "különböző vitaminokkal, gyógyszerekkel boostolta az immunrendszerét"
    Nekem ez is nagy problémám egyébként (nem csak veled kapcsolatban), hogy úgy érzem, nincs egy kialakult álláspontod, ami mellett érvelsz, hanem mindig az aktuális vitatémához igazítod minden egyes elemét, önmagadnak akár naponta ellentmondva. Mintha csak az lenne a lényeg, hogy a másiknak ellentmondj. Ha az Ivermectin ellen kell érvelni, akkor Joe Rogan vitaminokat és gyógyszereket szedett mellette, amik úgy néz ki, működtek, ha az oltás mellett kell érvelni, akkor az az egyetlen megoldás, a vitaminok, gyógyszerek (amik egy megint másik vitában gyakorlatilag nem is léteznek ugye a Coviddal szemben, ezért is kell mindenképpen a vakcina) annyit érnek, mint halottnak a csók, amúgy is génlottó (aminek nyilván biztosan van némi statisztikai szerepe, mint ahogy vannak makkegészséges emberek, akiknél 30 évesen agydaganatot, leukémiát diagnosztizálnak, stb.)
    Brutális mondjuk a gaslighting ebben az utolsó 1,5 évben, szóval megértem persze, hogy a legtöbb ember azt sem tudja, mi is a saját álláspontja valójában. (persze hosszabb idő alatt ez is változhat, de amikor egyszerre van jelen több egymásnak ellentmondó nézet, az érdekes)

    "Olyat miért nem linkelsz, ahol egy (nem multimiller) polgár, súlyos szövődményekkel a kórházban fekve pusztán az ivernek köszönhetően 100%-ban felgyógyul?
    Vagy annyira mégsem hatékony?"
    A logikai hibára még ebben is szeretnék rámutatni. Egyrészt ugyanezt teljes egészében elmondhatnád az oltásokra is. Most akkor az sem olyan hatékony? Nem, hanem a megelőzést szolgálja, teljesen más a célja. Syberia - meg szerintem senki - nem állítja, hogy az Ivermectin csodaszer, amitől még a halott is 100%, hogy felébred. Gyanítom, hogy ez is akkor lehet a leghatékonyabb (még mindig nem volt időm a tanulmányokat elolvasni) mint kb. bármilyen egyéb gyógyszer, ha már a megbetegedés kezdetén elkezdi szedni valaki, ehhez kell, hogy mondjuk egy orvos felírja/felírhassa. Megint szélsőségekben gondolkodsz. A kérdés az lenne, hogy hosszú távon kimutathatóan javulnak-e a statisztikák az Ivermectin "bevetésével".

    Ahogy írtam már korábban, van körülötted egy burok. Ebbe a burokba nem jut be új információ, amiből tanulhatnál, a burkon kívül pedig csak szélsőségek léteznek, alufóliasisakos, konteós, lógyógyszert két pofára habzsoló őrültek, tisztes, magukat oltó, intelligens állampolgárok, jó szándékú, erkölcsileg makulátlan emberekből álló (lol) intézmények stb.

    Amit syberiának írsz a 110739-ben pótcselekvés, célról, "napi szintent" emlegetve az megint az önreflexió nélküli tömény irónia.

    Egy időre részemről ennyi. Visszanézek egyszer-egyszer a topicba, de mindig ugyanazt látom, valahol az is kegyetlen, hogy valaki ekkora energiát szenteljen ennek a tevékenységnek napi szinten hónapokig (már a sajátomat is erős túlzásnak érzem az elmúlt 1-2 hónapban, de néha szeretem ütköztetni a nézőpontomat másokkal, csak hogy lássam, hol állnak a dolgok).

    natë: Rákérdezhettem volna a helyzetedre, örülök hogy leírtad. Meg tudom érteni egyébként, nyilván a személyes tapasztalat rengeteget nyom a latba. Az embernek csak azt kell tudnia eldönteni, hogy melyik félelme lehet ezektől függetlenül racionális és melyik nem. Szerintem mindenkinek vannak kisebb-nagyobb irracionális félelmei.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák