- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Azért a 2ik pfizert megereztem
2 hete kaptam, rá 3 napra gyengeség ami tarzott további 3 napot aztán 4 - 5nap erősebb fejfájás és térdfájdalom, bicepszfajdalom. mostanra kezdem magam összeszedni..
De nagyobb bajom sose legyen:)
Dehogy sportolni nem szabadna ez baromsag ha jól vagy csinald, bringazni en is mentem! Sőt jót tett[ Szerkesztve ]
-
bubuska10
senior tag
válasz Maxxy10 #102398 üzenetére
Szegény csajszi... Angol volt? Úgy sajnálom, mert átérzem. Mi túlvagyunk rajta, szerencsére nem lett rosszul, de nagyon meg volt sápadva, úgyhogy nem sokon múlhatott. Mivel volt már ájulása, ezért oltás előtt és után is mérték a vérnyomását, előtte magas, utána alacsony volt. Itt konkrétan 10 főt oltottak, és csak az mehetett be az épületbe, aki az oltásra vár, úgyhogy nem mehettem be vele még a várakozóba se... A legközelebbire lehet mondom neki hogy igyunk meg egy felest előtte. Oltás után ugye nem ajánlott, de előtte vajon meg lehet inni 1 pohár sört/2dl bort vagy egy 3 centest indulás előtt hogy lazábban kezelje aki ilyen ájulós?
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Karantén értesítőt mennyi idő után kap az ember?
Elméletileg hétfő óta karanténba vagyok, de semmi hivatalos értesítőt nem kaptam még :/Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
zseko
veterán
Na, Pfizert kapok én is. Bekockáztattam, hogy kivárok még két hetet, nem adatom be az oroszt (kínai, Astra eleve kizárva), és emiatt esetleg lőttek a júliusra lefoglalt nyaralásunknak, aztán tegnap hívott a körzetisünk, hogy hogyan állok oltásügyileg, mert ha érdekel, akkor pénteken mehetek Pfizerre Ha sikerül elintéznem, akkor csütörtökön elmegyek még vérvételre, és csináltatok egy antitest vizsgálatot az oltás előtt, és később majd az oltás után is.
HR24.hu
-
-
Maist
senior tag
Üdv. Nem találom éppen sehol a TAJ kártyámat. Elviekben oltópontra vinni kellene, de mennyire veszik szigorúan, ha amúgy tudom fejből a TAJ számom? Volt-e itt valaki oltóponton úgy, hogy nem vitte magával a kártyát? Most lehetőség lenne foglalni holnapra Pfizer-re, de ha kérik a kártyát, akkor lehet inkább nem foglalok el más elől időpontot olyan elől, akinek megvan a TAJ kártyája. Talán egyszerűbb, ha beszélek a háziorvosommal, elvileg Moderna van nála (kollégámat oltotta a héten), és évek óta nem kérte a TAJ kártyám, és Pfizer - Moderna hasonló anyag, akkor beadatom az utóbbit. Nem mellesleg lehet rövidebb lenne a sor a háziorvosnál, mint a kecskeméti megyei kórháznál.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz zolivissza #102415 üzenetére
Elég fura, hogy helyhatóságilag ilyet egyáltalán elő lehet ott írni, gondolom alapból országos hatáskör...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
lafaty80
addikt
válasz lafaty80 #102394 üzenetére
Hát, a mai nap margójára írnám, hogy aztak@rva...
Híró párom már 1 óra múlva itthon volt a melóból, mert nem érezte mégsem jól magát. Ahogy beért a lakasba, mintha a covid-os időszakba csöppentünk volna. Most estére kb addig jutottunk, hogy olyan mindkettőnknél, mint covid alatt. Tünetekkel együtt, sőt szinten ugyanazokkal mindketten... Félelmetes... Remélem holnapra javulunk, de ha a 2 shot is ilyet üt majd... hát....Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lacafaca
addikt
válasz lafaty80 #102419 üzenetére
az elméletem szerint mindenki úgy reagál a szurira, mint az éles devlára...aki meg sem érzi, annak a kovid sem okozott volna szinte semmi tünetet, aki meg leadta volna a szerelést tőle, azt a szmötyi is vitte (tudomtudom, mindjárt jönnek az okostojások, hogy hádelufaszt, az oltóponton fertőződött meg és amiatt etc...blablabla )...ti is most megtapasztaljátok ezt is az éles után (bár még mindig nem értem, aki átesett, mi a fenének böketi magát, de persze magánügy)
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
-
lafaty80
addikt
válasz lacafaca #102421 üzenetére
Az első részén már ma én is agyaltam egy kört... Lehet benne valami.
A második részéhez, átestünk rajta, de oroszulett volt. Több kollégám is belefutott, hogy nov-dec környékén elkapta, majd most márciusban megint. Intő volt számomra hogy sokan sokkal rosszabbul mentek át rajta újra. Volt kórházi, lélegeztetős, és halott is. Pedig az elsőt viszonylag mindegyik könnyebben vészelte át. Mi nem akarjuk újra azt átélni.
Nem tudom, de igy talán extrábbak lehetünk, mire esetleg beér a mutáns/variáns áradat.
Én sem fogok senkit meggyőzni, hogy oltson.Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lacafaca
addikt
válasz zilazil #102424 üzenetére
igen életszerű, hogy átesel az éles víruson, az immunrendszered elraktároz róla minden infót, majd muszáj egyet ugyanazzal a vírustöredékkel oltatni, hogy még jobban emlékezzen rá ehhez még ész sem kell, hogy egy jót nevessen rajta az ember...
lafaty80 ha azok egyeltalán először a kovidot kapták el...sokan gondolták magukról tavaly, hogy már átestek, aztán nemigazán, csak beképzelték
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
válasz LuckyL #102428 üzenetére
h1n1...ugyan ez a hisztéria zajlott körülötte, csak akkor még helyén tudta kezelni az emberiség, nem volt így kiégetve az agyuk az embereknek a zinternet által
-
zilazil
őstag
válasz lacafaca #102427 üzenetére
A labor nem az emlékezőtehetséget mutatja ki (legalábbis a tüskefehérje elleni antitest vizsgálatkor) hanem a vérben levő antitestek mennyiségét. Ha bőven vannak, akkor pillanatok alatt tudják inaktiválni a bejutott vírust. Oltás után több ilyen antitest képződik a szervezetben, mint a betegség után, átesetteknél pedig nagyságrendekkel több .
[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
válasz LuckyL #102428 üzenetére
A legdurvább egy jóbarátom volt most március végén. Kórház, vérplazma, lélegeztető, majd kis javulás. Aztán megint visszaesett, lélegeztető... és a gép elromlott, ereszteni kezdett. Ebbe halt bele.
lacafaca: de, ők azok voltak akkor is, igazoltan.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
zilazil
őstag
válasz lacafaca #102429 üzenetére
És az élet minden forgatókönyve törvényszerűen ugyanolyan kell hogy legyen? Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni.
A h1n1-en kívül volt a távol-keleten SARS és MERS vírus is, amik hasonló koronavírusok voltak, csak azok nem terjedtek ennyire sikeresen, viszont nagyobb volt a mortalitásuk. Ekkor tanulta meg az a környék, hogy ez nem játék. Mivel ők megfogták akkor, Európa azt gondolta, hogy ugyan már, nem lehet itt semmi baj. Ennek eredményét láthatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz zilazil #102430 üzenetére
magyarul te csak akkor leszel nyugodt, ha életed végéig folyamatosan tele leszel sars2 antitestekkel ..nem az antitest fog megvédeni, hanem az immunrendszered... jó félévenkénti böketést
lafaty80 hát érdekes, mert eléggé elhallgattak ezek a hangok és nem is igen beszélnek már sehol az újrafertőződésről...igaz én nem bújom a szakirodalmat, mert nem is igazán érdekel
[ Szerkesztve ]
-
zilazil
őstag
válasz lacafaca #102433 üzenetére
Nem életem végéig, csak amíg a pandémia tart. Utána jót nevetünk és elfelejtjük.
Az immunrendszeremet igyekszem karbantartani, de egy új típusú fenyegetettségre nem lehet felkészült, a saját baján való tanulás pedig nem biztos hogy szerencsés lenne.
Én úgy oltattam be magam, hogy nem betegedtem meg előtte.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz zilazil #102434 üzenetére
hát remélem minél előbb befejeződik ez az agyrém...viszont elfelejteni ez soha nem fogja senki, aki ésszel átélte, ebben biztos vagyok...bármikor újrakezdődhet ez a szivatás, van jópár jelölt a következő "pandémiára", igaz ezt még jó sokáig el lehet odázni
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
-
-
zilazil
őstag
-
Reggie0
félisten
válasz lacafaca #102423 üzenetére
Nem mese. Ha a virus fertozott meg, akkor nem csak a tuskefeherje ellen vedekezik a szervezet, mig az oltas eseten csak a tuskefeherjere adott immunvalaszt erositi(kivetel a sinofarm). Ha a szervezeted veletlenul nem ugy kuzdi le az igazi virust, hogy a tuskefeherje elleni vedekezesre kerul a hangsuly, akkor bizony jol jon a tuskefeherje ellen szolo oltas, mivel ez az elso dolog amivel erintkezni tud a szervezet, tehat ezt tudja az immunrendszer a legkorabban felismerni(ugyanis ez van az ep virus kulsejen).
-
Maxxy10
addikt
válasz LuckyL #102438 üzenetére
Mivel hajdu bihar a vilagkozepe es csak napi 30 fertozott van ezert senki ne oltassa be magat. Ertem, teljesen jogos. De az aki mondjuk azert oltatja be magat, hogy ezzel ki vegye a reszet, hogy felelosseg teljesen viselkedik ha netan elkapja ezt a virust ne terhelje az egeszsegugyet az bolond.
-
őstag
válasz Maxxy10 #102441 üzenetére
de most, amikor lement a hullám?
legalább egy minimális logika legyen már és akkor nyár végén inkább, hogy az állítólag 6 hónapos védettséget kis is lehessen használni
persze tudom én a választ, a kártya zsarolásról van szó, de attól meg hánynom kell#102439zilazil
rosszul fogalmaztam, igen, a mostani hullámra gondoltam[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
t72killer
titán
válasz LuckyL #102442 üzenetére
Teljesen jogos sztem, ha időzíteni szeretné az ember az oltást - főleg, ha van kilátás esetleg újabb generációs oltóanyagra a következő fél évben.
Annyi, hogy jelenleg az ideális várakozás a két dózis között a Pfizernél is 12hét, azaz ha ki akarod maxolni a védelmet, akkor kb augusztusban indulna az a 6hónap.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
syberia
veterán
A tanév végéig az iskolákat is bezárják Szingapúrban
(#99318) t72killer: Ha eltüsszenti magát valaki a buszmegállóban, lezárják a fél várost. Lockdown lvl 99
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Maxxy10
addikt
válasz LuckyL #102442 üzenetére
Attól, hogy lement a hullám meg a vírus nem tűnt el és további vírus mutációk jönnek létre. Az indiai variáns kezd egyre aggasztóbb lenni a UK-ban onnan már csak idő kérdése mikor üti fel a fejét máshol is. UK-ban a mai nap kezdték el a teszteket egy esetleges harmadik "boost" oltással kapcsolatban. Szóval még közel sincs vége a dolognak.
A kártya dolog nekem is sántít... vagyis inkább nem értem mi értelme van. Mo. ahol kb 10 millió ember van ott van kártya, UK( azért hozom példának mert én itt élek) 60 millió nincs kártya.
Valószínűleg tartom előbb utóbb lesz valami egységes EU-s kártya vagy inkább app amivel igazolni tudod magad.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Maxxy10 #102446 üzenetére
tudod az a méltánytalan szerintem, hogy mivel tudják hogy esetenként bizony komoly mellékhatások jönnek létre, kvázi "önkéntes"-nek próbálják beállítani az oltást (zsarolással), ahelyett hogy karakán módon kötelezővé tennék és aki hetekig/hónapokig szenved utána, annak kártérítést fizetnének
aki nem elvakult vakcinafan, annak javaslom menjen fel néhány doki face oldalára (nem a vakcina ellenesekére, hanem a vakcina pártiakéra) és nézze meg a kommenteket, amiben segítséget, tanácsot kérnek a pórul járt oltakozók
bizony ijesztő mellékhatások vannak, főleg azok körében akik gyengébb szervezetűek
és nem napokig, hanem hetekig, hónapokig is tartanak
nem akarok ide bemásolni dolgokat, senkit lebeszélni, csak annyit mondok, érdemes informálódni[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
t72killer
titán
-
8th
addikt
válasz LuckyL #102447 üzenetére
Zsarolás? Ha valaki nem akar az nem oltat. Joga van hozzá. Ez mindenkinek az egyéni döntése. Negyven felett már csak elgondolkodik az ember, hogy mi a jobb. Néhány napig akár hétig szarul lenni az oltástól vagy oltatlanul benyalni a vírust és hosszú hetekre kiesni a munkából. Rosszabb esetben kórházban kikötni aztán post-coviddal fél emberként kínlódni egy fél évet. Attól, hogy az ember beteg lesz az élet nem áll meg a fizetnivalók folyamatosan gyűlnek a családot akiért felelősséggel tartozik el kell tartani stb stb stb... ezért én személy szerint elég nagy luxusnak érzem, hogy oltás nélkül menjek neki a fertőzésnek. Sosem értettem azokat akiknek nincs semmilyen egészségügyi bajuk azok mire várnak és miért nem oltatnak. Pl. nővérem meg a faszija. Ők aztán nem mert jujj ki tudja mi van benne meg mit okozhat. Amikor visszakérdeztem, hogy amúgy tisztában vannak-e vele a fertőzés mit okozhat akkor meg csak pislogtak meg győzködni próbáltak a facebookon olvasott hülyeségeikkel.
...
-
lacafaca
addikt
túl sok ebben a posztban a feltételes mód...jöhetnének azzal is, hogy jön a mars és becsapódik, oltass...kb...
másik...te minek nevezed a nagyvezér kijelentéseit és intézkedéseit, ha nem zsarolásnak de őszintén. folyatjátok rá az epét szüntelen, miközben már azt sem veszitek észre (sok dolog mellet), hogy a szekerét toljátok bőszen bólogatva..csak szólok, a labor megnyitott, se védettségi, se ojtás, se semmi nem kell, ha akarsz egyet kávézni. össze kellene kapni magatokat, mert baj lesz ebből az elborultságból..persze hiába mondjuk minduntalan többen is, egyre jobban falra hányt borsó
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live