Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz szicsu #1907 üzenetére

    A probléma, ami miatt nem bírták a mennyiség-minőség arányt számukra kedvezően alakítani, az pontosan benne van az #1905-ben.

    Az MP44, vagy STGw44, meglehetősen népszerű volt, már azok körében akik kaptak belőle. Az a néhány tízezer katona, főleg az SS soraiból.
    Az MP40 alapvető problémáját a helyretoló szerkezete okozta, ugyanis vegyes csavar-, légrugós csillapítású volt. A légrugó viszont szűk illesztéseket követelt a hatékony működéshez, ez viszont fokozottan hő- és szennyeződésérzékeny! (bővebben: Kaliber 2000/10)

    A ráfordított összegekkel igazán nem volt probléma, csak szokás szerint rossz helyre ment el. Hosszú ideig nem lettek volna képesek hátráltatni az amerikai-angol törekvéseket, mivel ezzel csak előrelendítették volna a tengeralattjáró elleni fegyverrendszerek fejlesztését. 1944-re már rendelkezésükre állt a szükségesnek ítélt mennyiség (300db), csakhát addigra volt ASDIC, nagy hatótávolságú járőrrepülőgépek, kísérő repülőgép-hordozók. A németek győzelméhez igazán arra lett volna szükség, hogy amerikát a háborún kívül tartsák. Ehhez viszont komolyabb szövetségi együttműködésre lett volna szükség, ahogy azt a későbbi győztesek meg tudták tenni, félretéve egymással szembeni fenntartásaikat, előítéleit. És egyébként ha korábban is rendelkezésre állt volna a szükséges mennyiség, hamar elfogyott volna. 1940-ben az amerikaiak csak úgy átadtak az angoloknak nem kevesebb mint 40 rombolót, 500000 puskát egyenként 50 lőszerrel, 80000 géppuskát, 900 75mm-es gyalogsági löveget egyenként 1000 lőszerrel!

Új hozzászólás Aktív témák