- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Változatosságként egy kis háttérinfó Donnarummáról: [link].
-
KubanitoS
veterán
válasz [CS]Blade2 #95199 üzenetére
Vagy megszüntetném a 6 évesek felett a magyar focit
Ez érdekes lenne.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
balazs025
senior tag
válasz venember83 #95201 üzenetére
Te, mint juve szurkoló, látsz rá esélyt ezek után, hogy ő legyen hosszútávon Buffon utódja a Juventusban? Mert személy szerint, azért abban bízok, hogy Olaszországon kívülre kerül. Mondjuk egy PSG-be, bár a Realról is láttam cikkeket.
-
cyberkind
félisten
CR lelép? Akárhogy is nézem ha Pérez-nek ez csak befektetés (mert mi más lenne) akkor most kegyetlen módon túladhatna rajta, a PSG meg van annyira hülye, hogy egy 30-on felüli játékosért kiadja a sok zsét.
-
KisTücsök
addikt
válasz NyxNyxNyx #95196 üzenetére
Ne félj, itt az a Messi is a semmibe veszne 20-on éves korára. Azért azt ne gondoljuk, hogy ide nem születnek tehetségek. De. Csak vagy nem lesznek felfedezve (mert a pénzes apuka kicsi kincse mindig is jobban focizik), vagy elrontják őket a legkritikusabb korban.
Huszonéves felnőtt (állítólagos) labdarúgókra azt mondják ebben az országban, hogy tehetséges. Hogy lehet belőle még valami. Ígéretes. Huszonévesekre. Vicc.
___Citroghost: Azért olyan sok elért utánpótlás eredményünk nem volt. Sőt. De még abból a kevésből sem tudott a felnőtt csapat profitálni az égvilágon semmit.
-
addikt
válasz cyberkind #95204 üzenetére
Össze-vissza írnak már mindent. Ami a jelenlegi transzfer ablak kapcsán zajlik a hírgyártásban az brutál.
PSG meg van annyira hülye, hogy egy 30-on felüli játékosért kiadja a sok zsét.
Azért figyelembe kell venni Ronaldo marketing értékét is. Nem feltétlenül a PSG miatt mondom ezt, de ha pl ténylegesen akarna váltani (és a jelenlegi formáját figyelembe véve a kora ellenére is egy nagyon jó szerződést tudna kicsikarni), akkor egy Manchesteri visszatérés után brutál emelkedés lenne a United mezeladásokban.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
drachoHUN
senior tag
válasz balazs025 #95203 üzenetére
Raiola. Nem kell hűséget várni egyetlen játékosától sem. Nem az a fajta bagázs. Hosszútávú Buffon utód? Kizárt, mert Raiola. Egy 18 éves kis suhanc, akinek már telebeszélték a fejét és már most nem mindegy neki hány millió eurót keres? Nem kell.
[ Szerkesztve ]
Forza JUVE!!!
-
addikt
válasz cyberkind #95208 üzenetére
Ha jól emlékszem a United 3 millió mezt adott el tavaly.
Egy Ronaldo igazolás esetén az első évben (nyilván az első év ilyenkor nagyon kiugrik) simán eladnának csak Ronaldo mezből 3 millió darabot (és szerintem még le is becsültem). A Unitednél ebből 15 font/db profittal (csak tippeltem) számolva landol kapásból 45m.
És ez csak a mez.
Nyilván a sérülés, lassulás az ő korában lutri. Vissza is kéne szoknia a PL durvább stílusára (ez biztos nem menne egyik napról a másikra).
[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
Abban nagyon is igazad van, hogy Ronaldo ára a marketing értéke miatt nagyon magas még ennyi évesen is, de ebből a mezeladásos szövegből elegem van. Ronaldo esetén még lehet igaz is, hogy jelentősen megnöveli az eladott mezek számát, mert a semleges szurkolók többésge Ronaldo mezben járkál. És a bejövő pénz töredéke a klubokhoz megy, amiből azért összejön egy kis pénz. De ez az összeg nem annyira jelentős, mint sokan gondolják.
Ha a mezeladásos résszel nem konkrétan az abból bejövő bevételre utaltál, akkor bocsánat.
szerk.: Na közben látom írtál azóta mégegy hozzászólást. Olvasd el a cikket.
szerk2.: Amúgy a számaid annyira nem is gázak, csak kétlem, hogy megduplázná az eladott mezek számát. Ha 1 millió +mezzel számolunk, akkor az kevesebb, mint 10 millió font. Ami évente nem rossz, de iszonyatos fizetése is lehet.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #95211 üzenetére
Hirtelen rosszul emlékeztem.
United esetében Adidas. Ronaldo pedig ,most írt alá egy hosszú távú szerződést a Nike-al. Akkor ez az elmélkedésem sztornó.Ami a cikket illeti. Nyilván nem a klub gyártja a mezt. Ők maximum egy kis lánc az eladásokban, a hivatalos store révén. Adott klubtól függ ,hogy mit tartalmaz a szerződés, mennyi a részesedés. Na meg az is ,hogy egy esetleges növekedés mikor is realizálódik.
ui : Első évben szerintem megduplázná a mezeladásokat. Utána lehet egy félmilliós számra beállna. A Real-nál én egy 35%-os adatra emlékszem. Mármint az összmez eladás/Ronaldo mez.
[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
2010 áprilisában puplikálták, hogy már 1 millió mezt eladtak a nevével a Real Madridnál, mikor 2009 júliusában igazolt oda. Ekkor 1.5 millió mezt adtak el évente kb. Ennek az 1 milliónak nagy része amúgy is vett volna Real mezt.
Unitednél 3 millió mezt adnak el évente, még ha ugyanolyan arányban is adnának el Ronaldo mezt, mint a Realnál, tehát 2 milliót, akkor is maximum 5 millió jönne ki, de nyilván ennek a 2 milliónak nagy része amúgy is vett volna mezt és ez az arány is csökkenne minél több mezről beszélünk. Ezért írom, hogy maximum +1 millió mezzel érdemes számolni, de amúgy befejeztem, unalmas a téma."I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
LyonnaisFan1
őstag
Storck nálam egyre jobban leírja magát! 1000 forintos jegyár, röhejes.
Fizetek ötszörös pénzt is a kanyarra, csak cserébe lássam azt, hogy a fiúk MEGDÖGLENEK a pályán, és beleadják szívüket lelküket. Normális ember nem asszisztál ehhezAs I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
[CS]Blade2
addikt
válasz KubanitoS #95202 üzenetére
Érted, ideiglenes lenne, 15 év alatt újra feltöltődnének korosztályonként, csak azért kellene ez, hogy tényleg az egész tiszta lapról induljon.
Így egyszerűen nem működik, hogy belevinni valami jobbat a meglevőbe. Amit beleviszel az megromlik.Tiszta lapról indulsz 6 évesekkel, és egy előre lefektetett tananyaggal, az egész országban kottából dolgoznak mondjuk német mintára. (elő kellene készíteni egységesen, normálisan kitanult edzőképzéssel) A tehetséget keresik, a tehetségtelent az apuka pénzével együtt kiteszik amatőrbe. Egyesével és csapatban is foglalkoznak velük, stb. stb.
A bajnokság tét nélküli először, csak a tehetséget kellene díjazni a tanulás alatt. Később versenyeztetni őket.
Így lenne erősebb bajnokság, így vinnék őket értelmes helyre külföldre, tehát a vége már adja magát. Jó alapanyagnál már van értelme a jó kapitánynak.A mostani akadémiai rendszer sikertelensége ott bukik ki, hogy, ha onnan jön egy sokkal jobb generáció, akkor elvileg ma azokból már össze lehetne rakni egy full fiatal válogatottat, akik lazán leverik a felnőtt válogatottat a tudásbeli különbséggel. Ha teszem azt magyar stílusban játszó csapat is lenne ilyen fiatalokból, akkor azok elvileg cselezgetnének meg minden.
A külföldi utánpótlás a versenyeztetésnél még javában fejlődik, így az nem téma, hogy azokat még leverik, mert utána rendszeresen a mieinkből nem lesz semmi, míg akiket levernek, azok mennek a neves bajnokságokba. -
villamos
őstag
válasz LyonnaisFan1 #95215 üzenetére
Nem értem a felháborodásodat... nem jó emberre haragszol. Ezt nem a szövetségi kapitány döntötte el, hanem az MLSZ, pontosabban Csányi, tehát rá kellene haragudnod...
Ha viszont úgy alakulnak a dolgok, akár ő is repülhet ám...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Ringman
nagyúr
válasz venember83 #95201 üzenetére
Láttam ezt a srácot Nápolyban, és azonnal felhívtam Piero Ausiliót az Internél. Három és fél évig, egészen 2013-ig az Inter egyengette az útjait, és számos próbajátékon részt vett ott.
Minden rendben volt addig, amíg az írott szerződésig nem jutottunk a klubbal. Azon a délutánon mindannyian megegyezésre jutottunk, ő, az apja és az anyja, mindezt pedig négy intenzív év után.
A következő reggelen megegyeztek az AC Milan csapatával, mindenféle figyelmeztetés vagy bármilyen sportszerűség nélkül. Voltak egyes előzmények, amelyek miatt eszembe jutott, hogy ilyen helyzetbe kerülhet az AC Milan csapatánál.
ez igen!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz villamos #95217 üzenetére
Igazad van. Csányi, őt jobban már nem is tudnám rühellni
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
venember83
nagyúr
válasz balazs025 #95203 üzenetére
A Juventusban nem szívesen látnám, max. ha dobja Mino Raiolát. Nem a képességei, hanem a hülye feje és az ügynöke miatt. Meg ha már most Real Madridban gondolkodik, akkor menjek csak a 'csába, ne nézze már lépcsőfoknak az Öreg Hölgyet. Kétlem, hogy a Juve vezetősége másképp értékelné az egészet. Ha érkezik, minden bizonnyal csak komoly feltételek mellett.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz KisTücsök #95206 üzenetére
Ebből a szempontból Magyarország pont az egyik legszarabb helyzetben van szerintem.
Ha tanulsz majd dolgozol akkor jól megélsz, de ha nem akkor gyorsan felkophat az állad.Nincs abban a szerencsétlen gazdasági helyzetben, hogy mindenki focival próbálja magát eladni mint pl. délamerikában, vagy a harmadik világban, és nincsen olyan anyagi biztonságban hogy megpróbálják komolyan venni, mert a szülő is a gyerek jövőjét tartja szem előtt, és ha a gyerek leadja hogy ő focista akar lenni, akkor az valami olyan érzést vált ki a szülőből mintha valami főben járó bűnt kísérelne elkövetni. Focista? Na eriggya kurvaanyádba hülyegyerek, tanulni fogsz, leérettségizel, az egyetem után meg lesz egy stabil jól fizető állásod.
A Messis hasonlatod is nagyon erősen országhoz és stílushoz kötött. Szerintem rengeteg korszakos zseni veszik el így a süllyesztőbe és csak nagyon kevesek olyan szerencsések akik eljutnak a csúcsra.
pl. Iniesta ha angliába születik már 8 évesen elzavarták volna hogy menjél fiam inkább gyrost sütni, mert egyszerűen az akkori angol utánpótlásnevelés minden egyes kritériumában megbukott volna.És angliáról van szó ahol mindig is volt perspektíva, magyarországon meg el sem jutnak idáig, mert egyszerűen nincsenek olyan helyzetben hogy tömegek a focival tegyék kockára a jövőjüket.
Mert abban biztosak lehetünk hogy most is van pártucat olyan ügyvéd, könyvelő, benzinkutas, bolti eladó bármi.. aki méltó lehetne a válogatott mez hordására.[ Szerkesztve ]
-
Cartevo
őstag
válasz DeathAdder #95221 üzenetére
A hátrányos helyzetűek sportsikereit azzal is magyarázzák, hogy kevés az elektronika az életükben. Még az úttörő táborban is voltak kezdetleges játékgépek, ezért nem használtuk ki a nagy sporttelepet.
-
LyonnaisFan1
őstag
A konföderációs kupát melyik tv adja nálunk?
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Monoton
tag
válasz LyonnaisFan1 #95223 üzenetére
Egyik magyar ado sem kozvetiti 😐😕
Szerk. :
M4sport kozvetit par meccset eloben[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
válasz NyxNyxNyx #95226 üzenetére
Nemtom, nem élő lesz?
Ma egész nap kosárlabda volt, (most lett vége)... volt még röplabda, meg délután a DTM futam a Ringről...
Edit: tényleg nem élő. Mindegy, úgy nagyon nem érdekel...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
LyonnaisFan1
őstag
De szép arénát kapott a Zenit Szentpétervár. A régi Petrovskiy stadiont meg odaadták a feljutó Tosnonak, akik nincsenek messze szentpétervártól.
Mondjuk hülyeségnek tartom, hogy egy majdnem 70.000-es stadiont húztak fel, amit aligha fognak kihasználni a szentpéterváriak. Bőven elegendő lett volna egy fele ekkora is, csak jóval modernebb kiadásban. De ők tudják.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz KubanitoS #95182 üzenetére
"és ha Elek lövése nem kapufára megy a portugálok ellen, akkor lehet Portugália a csoportból sem megy tovább. Ez mind Storck érdeme."
Ezt akárhányszor meghallom, a falra tudnék mászni. A mákos, megpattanó góljaink miatt rúgtunk 3 -at, nem a szuper támadójátékunk okán.
-
KubanitoS
veterán
válasz máyköl #95231 üzenetére
Gondolom, amikor elértük ezt a 3-3-as döntetlent, amire szerintem az egész világ felkapta a fejét, akkor is ezzel voltál elfoglalva. Látod, én meg a mákos, megpattanó labdák emlegetésekor tudnék falra mászni.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
cyberkind
félisten
válasz KubanitoS #95235 üzenetére
Engem speciel ugyanannyira érdekelt mint a többi csapat, ergo semennyire, persze jó meccs volt de ennyi.
Régóta már csak púpnak érzem ezeket a világversenyeket főleg a sérülés miatt, persze ha már megy akkor néha-néha belenézek de amúgy már nem izgat.
[ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
én inkább spanyol futsalt néztem, elég egyoldalú meccs volt
Resistencia eterna
-
NyxNyxNyx
addikt
Nem tudom, hogy mi ezzel a probléma amit írt. Dzsudzsáknak egyik góljához sem volt köze, iszonyatos szerencséje volt. Az egész meccs egy kabaré volt, én nagyon jól szórakoztam és örültem a 3-3-as döntetlennek, de ha már valaki arról beszél, hogy mi lett volna ha bemegy a végén (az, az egyékbként gyönyörűen kidolgozott) helyzet, akkor ezt miért nem lehet megemlíteni? Mákunk volt az EB-n, de mák nélkül is bőven jobbak voltunk, mint a közelmúltban akármikor.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
máyköl
veterán
Nem ezzel voltam elfoglalva. De ha reálisak akarunk maradni, ezt is látni kell, ha már a kapufát emlegetjük. Meg ez olyan "magyaros", egy kapufába kapaszkodni, hogy mi lett volna ha bemegy. Hát ha egyszer nem ment be, akkor miért kell még 1 év múlva is olvasnom róla?
[ Szerkesztve ]
-
Enzolord
addikt
Gyerekek, Hofi! Ha egy arasszal lejjebb megy, akkor nem kifele pattan, hanem befelé, és gól! Ha a szabó a gomb lyukat egy arasszal hosszabbra veszi, az már zseb.. De igen, a foci ban vannak mázlis napok, lövések, és vannak néha részrehajlások!ez ilyen
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
LyonnaisFan1
őstag
Az a portugál gól, Ronaldo mekkora passzt adott, Quaresma meg finoman a kapuba továbbította. Occsoá pedig elrepült szépen. A meg nem adott találatuk után most már teljesen szabályos góllal előnyben.
-
addikt
Na így nem lehet videózni a gólt. Rengeteg idő volt most a döntésre.
-
DeathAdder
veterán
Egy nap alatt kétszer érvénytelenítettek gólt a konföderációs kupán, azé ez komoly kritika a FIFA birókra..
-
L_YKing
addikt
-
cyberkind
félisten
válasz DeathAdder #95244 üzenetére
De mivel az Uefa bírói érinthetetlenek és tökéletesek ott nem lesz ilyen gond!
-
KisTücsök
addikt
válasz DeathAdder #95221 üzenetére
Egyetértek, de szerintem ezzel nem lehet megmagyarázni. Mégis milyen sok országra igaz ez, akár csak körülöttünk? Lehet, hogy Iniesta Angliában nem lett volna focista, de volt helyette más. Itt senki. De hagyjuk is az angolokat, más liga. Még az ukránoknak is volt egy Sevcsenkojuk nem is olyan régen. Nézzük meg a szlovákokat, horvátokat, bosnyákokat, etc. Fele népesség. Egészen biztos vagyok benne, hogy pénz sem csorog bele olyan mennyiségben, mint itt az elmúlt x évben (tévedés jogát persze fenntartom). És milyen játékokosok fociznak már ott? Pedig biztos ott is sok olyan ügyvéd, kutas, stb van, akik joggal viselhetnék a nemzeti mezt. De van helyettük más.
Itt... itt egyszerűen nincs. Senki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest