- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nyugodtan mondhatom, hogy járt nálam az összes értelmes chippel szerelt médialejátszó, egyiknek sincs olyan képminősége (hang sem), mint amit a HTPC-m, vagy egy jól szerelt HTPC nyújt. És akkor a körítésről nem beszéltünk. Az OPPO 103 hasonló, de az meg inkább BD player, mintsem MP. Egy HTPC-t nem elég hardveresen összehányni (persze azt is érdemes értelmesen csinálni), minden a szoftvereken dől el. Hidd el nem olyan rossz az, csak te még nem találkoztál egy rosszul konfigolt brazoson kívül semmivel Engem egy bizonyos szintig elégített ki a media player, hiányzott az a plusz, amit a HTPC megad.
Elek23Elek23 fórumtárs kérte priviben, hogy osszam meg vele miképp 3D-zem HTPC-n, s ha tehetem válaszoljak itt.
Sajna ne mtudok segíteni, talán a HTPC topikban. Nem szoktam otthoni körülmények között háromdézni , egyszerűen nem érdekel a mozis bázinagy vásznon kívül. Ott élvezem néha, ennyi. Egyébként a TotalMedia Theatre 6 talán az egyetlen értelmes lehetőség HTPC fronton 3D-re. Régebben a Win alapú Cinemaster (talán ma is) is erre a lejátszóra épült.
-
törölt tag
válasz Elek23Elek23 #2936 üzenetére
3D-t nem hasonlítottam össze. 2D-ben egészen biztosan jobb a HTPC, de más különbséget látsz egy belépő LCD vagy plazmán 37" méretben, mint egy jobb képességű tévén 55" környékén. Én nem használom a TMT-t, helyette MPC-HC külső filterekkel, mint madVR és LAV stb, Full HD mellé az XBMC is megteszi. Tervezem a 6-os verzió kipróbálását 55LM765-ön a Pi élete c film BD3D kiadásával, eddig minőségi forrás hiányában 99,9%-ig 2D-vel moziztam.
Természetesen elégedett voltam a Dune 101/301, Smart D1 képminőségével is, de kaptam a HTPC-vel egy olyan pluszt, amiért megérte áttérni, de ez nem jelenti azt, hogy másnak is megéri, vagy a saját körülményei között lát-e akkora különbséget, ami majd neki megéri. Remélem érthető vagyok mikor egy pici pluszról beszélek, semmiképp nem degradálva a médialejátszókat.
És mi van azzal, hogy a videókártya képjavítását le kell tiltani? Hülyeség?
Érdemes elolvasni néhány HQV tesztet. Ott a HTPC megoldások rendre elverik a médialejátszókat (még a Brazos is a Dune prime-ot), de amikor 200/200 körüli eredményeket látsz, olyankor a tesztelők bekapcsolják a képjavítókat. Az én tapasztalataim egyelőre ellentétesek, legalábbis Full HD mellett. Pl a Catalyst beállításait túlzónak tartom, de hogy melyik csúszkát mennyire tolod fel, vagy le, ezt lehet egyénileg is kikísérletezni. Kb olyan, mintha a Popcorn A400 VXP technológiáját egy csúszkán állítanád 1 és 10 közötti skálán.
Mikor kipróbáltam egy Brazos HTPC megoldást, ott egyértelműen a kikapcsolt képjavítókkal volt szebb végeredmény, miközben láttam már Trinity-vel pozitív eredményt is. Egy biztos, a HTPC macerásabb, mint egy plug and play MP, de sokunknak a végeredmény többszörösen behozza a ráfordított munkát. Ráadásul csak egyszer kellett nekiveselkedni, legalábbis nekem Most tökéletesen bugmentes készülékem van, mondhatnám zavaróan tökéletes , míg ezt egy MP-ről sosem mondhattam el. A minőségibb kép, egyszerűbb és szebb kezelhetőség csak hab volt a tortán.
-
törölt tag
Érdekesség nem tudom minden típus így működik-e, de manapság jellemző. PC bemenetnél ha a tévé 24p jelet érzékel, akkor felülbírálja a PC bemenetre szokásos tiltásokat és 60Hz-es beállítást, magyarul átáll 24p-re. Ami fontos, hogy bizonyos típusok ilyenkor nem a PC bement színprofilját használják, hanem a Blu-ray, HD DVD stb (24p-t tudó profilok, címke) mozi-cinema stb mód beállításait. Tehát ha a Blu-ray címke alatti HDMI bemenetet kalibráltuk, vagy használjuk film nézésre, akkor ezt a profilt használja mindaddig, amíg 24p jelet érzékel.
Ugye minden bemeneten megtalálhatjuk a különböző képprofilokat, min pl normál-mozi stb. PC-re címkézett HDMI bemeneten ezek a profilok tehát csak 60Hz-en működnek! Amint 24p jelet érzékel a tévé, nem ezeket a PC profilokat (!) használja, hanem a Blu-ray címke alatti 24p-s profilt. Amint leállítod a filmet és 60Hz-et érzékel, azonnal átáll a PC bement (akár cinema) színprofiljára. Magyarul PC címke alatt két színprofilt használ, annak függvényében, hogy 24p vagy 60Hz-es jelet kap-e.
Ettől függetlenül a HTPC nálam (is) Blu-ray címke alatt fut, mert nincs PC-s felhasználói szokásom, még az asztallal sem nagyon találkozom.
Ha valaki játékra és filmre is használja a PC-jét, akkor igénybe veheti a PC címke alatti HDMI bemenetet, de figyeljen rá, hogy 24p-s jel mellett nem a PC címke mozi színprofilját (vagy amit filmnézésre használ, gondolom nem ugyanazt, mint játékra) használja a tévé, hanem a Blu-ray vagy HDMI2 stb, tehát 24p képes bement profilját.
Egyszer erről beszélgettünk részletesen a Samu topikban, nekem is újdonság volt. Természetesen előfordulhat bizonyos típusoknál, hogy nem így működik, érdemes ellenőrizni.
-
törölt tag
Sokkoló lehetett, ha így megjegyezted
Azért ha valaki egyetlen szót sem értett abból amit írtam (én sem értem mindig ), egyszerűbben így néz ki:
PC módban 24p jel esetén annak a HDMI bemenetnek a kép és egyéb profiljait használja a tévé, mely 24p képes, amint 60Hz jelet kap, átáll ismét PC módba. Viszont típusonként eltérhet, nem tudom mi a szabvány, érdemes ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Probert75 #4293 üzenetére
A Geeks teszt oldal szerint LCD technológia mellett a passzív 3D jobb, mint az aktív, amivel egyébként teljes mértékben egyetértek. Tehát én ugyan hülye vagyok, de idézem őket, legyen ellenpólus is, nehogy csak az a vélemény szerepeljen ebben a kiváló szaktopikban hogy a passzív 3D szar, LG, szar, Samsung szar, Pana szar. Jó, hogy ma ezt is megtudtuk, érdemes volt felkelni.
A Panasonic már tavaly belekóstolt a passzív 3D világába, és úgy tűnik, hogy az eladási adatok elég meggyőzőek voltak ahhoz, hogy a japán gyártó idén teljesen átálljon erre a technológiára. Persze csak az LCD-tévék esetében, a plazmák továbbra is aktív shutteres szemüveggel működnek. A passzív technológia előnyeiről és hátrányairól korábban már több alkalommal is részletesen írtunk, és, mivel érdemi változással nem rukkoltak elő a gyártók azóta sem (legalábbis Full HD panel alkalmazása esetén), a korábban tett megállapításaink továbbra is érvényesek. A Geeks.hu álláspontja így továbbra is az, hogy LCD-k esetében a passzív 3D a jobb megoldás, a Panasonic döntésével tehát csak egyet tudunk érteni. (Azért nagyon röviden: a passzív 3D elvén működő tévék 3D-ben nagyobb fényerőt és remegésmentes képet biztosítanak, a 3D-hez szükséges szemüveg pedig könnyű és olcsó, ezért a gyártók még a legolcsóbb készülékek mellé is csomagolnak párat. Cserébe hátrányként annyi jelentkezik, hogy az effektív felbontás feleződik – amely azonban az optimális nézési távolságról nem túlságosan feltűnő.) link
Szóval nyugodtan vásárolhatsz passzív 3D-s tévét, de legjobb ha nem hülyébbnél hülyébb hozzászólásokat előtérbe helyezve döntesz, hanem megnézed élőben a kellő és ajánlott távolságról saját szemeddel. Ez a távolság természetesen nagyobb, mint 2D Full HD esetében.
-
törölt tag
Rendszeresen mosolygok mikor ezt sokadszorra is leírod. Fontos: nem azért mert nem értenék vele egyet, hanem mert nem veszed figyelembe, vagy nem vagy tisztában a valós felhasználói szokásokkal. Tudhatod a tévés topikokból, hogy a jelentős többség (szvsz 80%) középkategóriás 40" körüli tévét keres, majd vásárol. A maradék 10-10 százalék alatta és felette.
A problémám ott kezdőik, hogy ha emberünk megvette a 40" 6x kategóriás Samsung LCD-t, akkor azon mi értelme van ennyit a 3D kérdéssel foglalkozni? Nem tévedek nagyot, ha még Full HD filmet sem néz rajta, nem BD 3D-t. Múltkor linkelték egy torrentoldal szavazását, ami ha jól emlékszem eljutott 60k szavazatig és nem változott jelentősen az állás.
BD remux, érintetlen BD 1%! Szerintem itt is olyan 1%-hoz beszélhetsz, ráadásul ennek az 1%-nak bizonyos hányada is 40"-on háromdézik, tehát 3D-s élményről beszélni még viccnek is rossz.
Ha arról társalognánk, hogy milyen a 144 Hz-es vetítőmön felezett vagy BD 3D-t nézni, akkor minden egyes embernek az utóbbit ajánlanám, tűzzel-vassal. De amíg a jelentős többség divx-et néz az említett LCD tévékén, addig nem értem a hadjáratod. És ezzel mind tisztában kell lenned, napi szinten olvasod a tévés hozzászólásokat.
Arról már nem is beszélve, hogy számos alkalommal leírtad, hogy halva született, vagy haldoklik a 3D. Nincs elég minőségi tartalom stb. Ezért sem értem a folytonos ragaszkodást ehhez a BD3D és aktív-passzív témához. Emberünk leül a tévé elé a családdal, és legtöbbször 3D-re konvertált 2D rajzfilmet néz a gyerekkel.
Egy szó mint száz, úgy érzem mintha naponta bemennék a plazma topikba, és elmondanám, hogy 2 méterről csuda jó a 4k 80" megjelenítőn, mi a fenét tudtok nézni az 50" plazmán Full HD -ben? Pfujj!! nagyjából ugyanúgy 1%-hoz beszélnék és még igazam is lehetne, de minek.
-
törölt tag
Tudod mire lennék kíváncsi, de őszintén. Te láttál olyan BD 3D filmet az elmúlt 2 évből, amit érdemes volt megtekintened? Melyben a 3D hozzáadott az összképhez, jobb volt, mint 2D-ben? Amiért érdemes írnotok, hogy ez szar, az szar, eszement ötletnek tartom a passzív 3D-t és hasonlók? Tehát egy olyan alkotást, amit egérmozin is volt értelme 3D-ben nézni. Ugye mindig hozzáteszem, hogy passzív LCD vs Aktív LCD, nem plazma és nem projektor. Én egyet tudok említeni ami vásznon tetszik, és nem elvetendő tévén, mégpedig Pi élete c. film.
Ezért az egy filmért ennyit vitázni tök felesleges. A sok sleppért pedig szvsz nem kár, tök mindegy, hogy felezett vagy sem, de ez az én véleményem. Sokkal inkább vezetném a népet a Full HD felé 2D-ben, hogy ne kelljen ilyen szánalmas képet linkelni, mint amin az látszik, hogy az emberek 50%-a dvd ripet és Cam-os letöltéseket néz.
Ha rosszul látom és tudsz néhány filmet az elmúlt évekből, amiért te ilyen fontos ügynek látod, ne kímélj. Magyarul miért eszement ötlet? A véleményem a kényelemről, a tévék méretéről, a nézési távolságokról ismered, amiért egy átlag család számára jobbnak tartom a passzív tech-et.
-
törölt tag
Jó, de véleményem szerint inkább az, mint középkategóriás LCD-n az aktív, mely elé pl kisebb gyerkőcöt sosem ültetnék. Persze lehet én látom rosszul és reagálom túl, de ha agyament ember szájából hallok hasonlót, mint amiről beszélünk, elengedem a fülem mellett. Ha tőled hallom, furcsállom és vitatkozom
-
törölt tag
válasz Probert75 #4341 üzenetére
Előző évek során többnyire azonos kategóriában jobb volt az LG, mint akiknek adta a panelt, pl középkategórában Philips vs LG. Idén is jobb a 8x sorozat LG, mint a 8x passzív Sony, ellenben a Pana ET60 sokkal-sokkal jobb, mint az LA 6x LG, legyen az mozgásmegjelenítés, interpolálás, és nem rosszabb színhelyesség terén sem, sőt, a Pana gyári mozi módja nagyon jó.
-
törölt tag
Ezt szerezd be ha van rá módod: LICHTMOND 2 - Universe of Light
Nem kizárólag a 3D demó anyag miatt. Elképesztő 2 hangsávot is tartalmaz, egy 5 és 7.1-es DTS-HD MA személyében. Egyik kedvenc demó lemezemmé nőtte ki magát, a 7.1-es hangsáv 6-8mbps körüli bitrátát nyaldos, elképesztő minőségben szól. Szóval kötelező, ha nem ismernéd.
-
törölt tag
szerk, nem ide akartam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Probert75 #5214 üzenetére
Igen, kell megfelelő alaplap is, a Catalyst beállítás pedig képminőség miatt érdekes, a képjavítók túlzott használata nem csak 2D, de 3D-ben is elcseszi a minőséget. Szóval verziótól függően ezek gyárialg bekapcsolt, túlhúzott állapotban kerülnek telepítésre, érdemes kikapcsolni mindet, vagy kordában tartani, minimum közelében hazsnálni.
-
törölt tag
válasz _Smooth #6083 üzenetére
Ritkán járok erre, de annyit talán tudok segíteni, hogy az APU-d mindenre elég amit felsoroltál, BD3D-re is, tehát nem szaggathat. XBMC-ben pedig az audio beállítások is befolyásolják a képkimenet tulajdonságait. Jellemző szaggatás amiről írsz, pl ha erősítő van a HM rendszeredben, és az XBMC hangkimenet Directsound Wasapi helyett, de ez 1 a 10 okból amiért szaggathat. Vagy ne maximalizált ablakban fusson, hanem teljes képernyőn, stb stb. Nincs okod VLC és hasonló fosokat használni, XBMC és vagy MPC-HC ha házimozizol, többi értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Talán UHD plusz 3D még ad egy utolsó löketet neki, aztán vége Erről az LG-rőlódákat zengve írják, hogy vitathatatlanul a legjobb 3D valaha, teljesen áthallás mentes. Ezt a típust nem láttam még, azonban a 4k OLED eszement jó tévé lett. BFI kimaradt belőle, TM van, minimál állásban 6-700 sorral tesztábrán. Ezen kívül szinte semmibe nem tudtam belekötni, ha lehet ilyet mondani "csak" színhelyes, nem tökéletesen színhelyes.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...