- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó volt az a bögreszettes korszak (nálam 2002-2012 között kb).
Anno nem voltam túl vájtfülű, csak lestem, hogy micsoda basszust tudnak ezek a 2.1-ek ilyen kis méretben, a Creative Inspire 2.1-től a Harman Kardon Soundsticks-ig mindenfélét hallottam. Bár már akkor is furák voltak számomra a kis szatelitek. Jobb koncepciónak tartottam a retrohifim (Tesla NZC 420 + Orion HS-200), bár ez inkább csak amolyan kamasz büszkeség lehetett, hisz 12-13 éves voltam.
Valamikor 2004 körül azért elcsábultam, mivel bedöglött az erősítőm, így kellett egy hordozhatóbb hangszett, így a Logitech Z-3 lett a választás. 2.1-es rendszer 20 cm-es mélyhangszóróval (már ekkor nyóccol, wazze ), 14k-ért nem lehetett otthagyni. Meg is lepett a hangja. Vagyis hát, a hangereje, a méretéhez képest. Sok évvel később kiderült, hogy ordas kamu volt az a mélynyomó, mivel a külső 20 cm-es membrán csak egy passzív kartondarab volt, s a valós hangszóró egy 8-10 cm-es valami volt a dobozon belül.
A Z-3 pár éven belül kontaktos lett, de még garanciában ki tudtam cserélni ráfizetéssel egy Z-2300-ra. Na ez már atta a méjjet™ rendesen, alig hittem el. Valós nyóccol, na, igazi bulicucc, fújta a reflex a levegőt ezerrel. . De a szatelitek nem igazán tetszettek, úgyhogy rövidesen lecseréltem azokat a retrohifim hangfalaira. Ezzel így sokáig elvoltam, bár volt mellette egy pár Videoton 6383 + DC 3010 szörny is, de az nem fért fel az asztalra, így csak ritkán használtam. Na meg a vidinek a magasai elég kakik voltak, kb olyanok mintha zsírpapírra homokot szórnál.
Jött az egyetem, a Z-2300 + Orion HS-200 nagyon koli-kompatibilis volt. Aztán megjött a szoctám, így megjavíttattam a Tesla erősítőt. Eléggé ámultam, amikor az Orionokkal kipróbáltam. Sokkal-sokkal jobb hangja volt, mint a Z-2300-zal. Pedig az a Tesla NZC 420 egy kifejezetten fos erősítő, ezt már akkor is tudtam. Viszont hiába jobb a hang, ha nem aggya a méjjet™. Úgyhogy a megoldás Y elosztós megoldás lett, a Logitech atta a méjjet™ a Tesla + Orion pedig a többit, letekert basszussal. Tökéletes gányolmány volt, ez a rendszer jó is volt kb 2.5 évig...
... mert jöttek az első stúdió monitoraim (Behringer B3031), melyek számomra új világot nyitottak a hangtechnikában. Megtudtam mi az a linearitás, részletezés, tér, stb. Koliban nagyon szerettek miatta.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs