Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz Baliga Tamás #43667 üzenetére

    Nehéz lenne röviden összefoglalni. Az 1250x-t azért időnként még most is hallgatom, ha hazalátogatok, a Z-2300-t viszont eladtam még 2010-ben. Utóbbi ára majdnem forintra pontosan 4x annyi volt, és tényleg voltak előnyei pl. jobb összeszerelési minőség, távirányító. Hangra nekem őszintén szólva a Genius jobban tetszett, sőt, 10 ezer forintért azóta sem hallottam olyan hangfalszettet, ami akár megközelítené.
    A történet röviden (szerintem sok itteni fórumozó hasonló pályát futott be): a Z-2300 elég népszerű volt 2008 körül, sok tesztben ajánlották (fizetett hirdetés ugye). Megvettem, és eleinte tényleg nagyon bejött, de kicsit idegesített a brutális mély, és az, hogy gyakorlatilag nem voltak magasabb frekvenciák, ami nem is csoda, mert egy szélessávú kisméretű hangszóró volt csak a dobozokban. Aztán idővel újra elővettem a Genius-t, és vegyesen hallgattam. Akkoriban már hallottam itt-ott belépő szintű stúdió monitorokat és hifi hangfalakat, ezek ugye akkoriban még inkább passzívak voltak. Aztán valaki ajánlotta az Alesis M1-t, mert abból létezett aktív változat, illetve az 520-t én néztem ki, mert jóval olcsóbb volt. 2010-ben voltam 2-3 pesti boltban, meghallgattam néhány akkor népszerű modellt ezek mellé (Adam A5, M-Audio BX5, stb.). Aztán Hitspace-ben meghallottam az 1. generációs Mackie MR5-t és azt akkor azonnal meg is vettem. Akkoriban itt a fórumon még kevésbé voltak elismertek ezek a hangfalszettek, nagyon kevés embernek volt, de pár éven belül egyértelműen átvette a magasabb kategóriákban a hifi / pc hangfalgyártók szerepét, ha ajánlani kellett valamit. Ismerősi körben van aki hifizik, de általánosabb, hogy vagy 20e alatti PC hangszóró, vagy belépő, esetleg komolyabb monitor hangfala van nekik. Persze ízlés szerint, mert ezekből is többféle karakterű van.
    Yamaha HS5 pl. nekem abszolút nem jött be, pedig népszerű, többször hallgattam is, de nem tudtam megbarátkozni vele. Az egyik boltban az eladó egyszerűen elmagyarázta a népszerűség okát, és onnantól összeállt a kép. Ő rock zenét hallgat, abból is pont olyat, ahol nem olyan lényeges a mély, és egyébként az általa hallgatott zenék szerinte azok jobban szólnak, mint a többi hasonló árú szetten.
    Egyébként van subom is, egy KRK 10S, ami minden szempontból magasabb szint, mint akár egy Logi mélyláda, de még erre sem tudnám azt mondani, hogy mondjuk 2.1-es konfigurációban jobb, mint egy árban egyenértékű (sum 300e körüli) sztereó szett. Értelemszerűen akusztikailag kezeletlen helyiségben.

Új hozzászólás Aktív témák