Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    Bonyolítottam az életem, subot vettem 4" mellé, üssetek! (tldr: kérdés/nyűgöm csillag után)
    Mivel picinyke hangsug.hellyel bíró, falhoz közel eső asztallal megáldott, félszobányi menkévemben egy 1280T személyében megérkezett a szinpadkép és a magas/közép/részletezés/miazmás, boldog voltam...
    amíg nem kezdett hiányozni a méjj( azért annyira nem, csak 2 "jj"-nyire :D )
    --> lett egy Nekkst K10S és az ő segge + volt négykézláb mászkálás (kölykömmel jó móka :DDD ) , hallgatózás(40hz-ig szépen lemegy), crossover meg gain állítgatás (itt nincs hz csak k5-6-8 jel -Behringer Nekkst monitorjai- , nekem ugye 4.2" -os tehát k5 alá kellene tekerni, de k6 alá löttem be, így már talán alig van bass-irány, meg brumm; gain level 0, ha elgyengülök +10%)
    pakolgatás, fordítgatás, majd repeat; aztán jó lett (nyilván nem, de nekem igen)
    -- utólag is köszi Bodz-nak, lezso6-nak a fórumban leírtakat
    jja meg hq rca-t lecseréltem roland-ra (mondjuk így meghallgatva nem jön ki a tuti)

    ***
    Ami a gond: valószínűleg lett egy jó kis ground-loop-om / GPU zajom vagymi:
    gép --(AQ dragontail)-- dac --(Roland RCA 4.5m)-- k10s sub --(Roland RCA 3m)-- 1280t
    ha volume lvl 1280 /sub normalon: asztalon halk zúgás, mouse + ablakmozgatásra változó zümi Z itt erről beszél nekem gyak ue. (de fejhalgatóban semmi zaj!), majd játék alatt jó kis GPU hang .
    Tápkábeleket kicserélgettem/fordítottam, közös elosztóra raktam, rca-kat/usb kábelt mind cserélgettem/próbáltam, dacot directbe/preampba/állítgatva; mindegy zaj u.úyg megvan.
    Asztalon Edifier jobban búg, sub alig hallhatóan (Edif. önmagában DAC-ra kötve nem zümmög semmit, csak ha rá van kötve sorosan a subra; sub magában is csinálja).
    Subot ha kikapcsolom Edi rákötve ugyanúgy zúg, ha kihúzom a sub tápkábelét (földelt) akkor Edifier nem zúg tovább hang van (passzívan átmegy a jel); Edifier nem földelt tápkábellel bír.
    Ha vlmi game megy akkor viszont nagyon zavaró a zaj mindkettőnél. (ld fenti GPU-hang vidi)
    Ilyenkor átemetileg (vlmi szűrőig?) segít ha sub gaint leveszem 25% + Edif.-nek kb 30%-ra (digitalis volume "potija" van), DAC-on meg felnyomom kb 50-60%-ra, így már normal hang van (talán kicsit nyomibb?) de zugás nincs.
    Na most az a gond hogy játéktól függően csinálja a gpu hangot, szóval állandóan állítgatni kell + asztalon zenéhez is.
    Jja, ha a DAC-ból kihuzom a sub-ba menő(line in) RCA-t és a végeit megérintem igen hangos zugás van (gondolom itt én vezetem a delejt igen jól :) ); dac-ot, hangcumókat, gépet fogdosva, kábeleket mozgatva/elkülönítve/cserélve zaj nem változik.
    Gép tápja, meg úgy általában minden földelt dugalj/csatlakozóval megy (kivéve amelyik fogyasztónak csak 2 ágas a csatija)

    Szóval kérdés: ifi Defender3.0+táp(iSilencer elvileg nem erre van) vagy Schiit Wyrd vagy AQ Jitterbug, esetleg Oehlbach Jitterbug vagy miabubánat segítene?
    Visszaküldeni nem akarnám a Nekkst-et mert jó a hangja, később meg szabadon léphetek feljebb vlmi minőségibb 5"-ra esetleg (többre nem nagyon van hely) és valószínűleg úgy is előjönne idővel valamivel ez a probléma (volt itt fórumon is hasonló Mackiekkel meg KRK-val; Tannoy-t nem sorolnám ide, az csak néha sz*r és nem ezért :D )

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák