Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Richie141

    tag

    válasz lezso6 #39255 üzenetére

    Még nem említettem, de a Z906 előtt fél évig egy Genius SW-HF 6000-es használtam. 2015 december közepén jött meg PCX-től. A Labtec után kicsit többet vártam tőle. A szatellitek méreteihez képest csak kicsivel szóltak szebben a Labtecnél, a mély elég durva volt, de nem annyira feszes, dinamikus, mint számítottam. Nem rég adtam el, de nagyon bánom, hogy nem próbáltam ki előtte újra.
    Tavaly május elején pedig megjött MM-től a Z906, ami első hallásra a basszus terén maga volt a megváltás a Genius után. Szinte semmi dübörgés, gyors, feszes, nem csak hallható, de érezhető mélyek. Első nap a gyári jack-kábellel próbáltam, aztán másnap elmentem optikai kábelt venni. Semmit sem változott a hang optikaival, de a későbbiekben mégis inkább ehhez ragaszkodtam.

    Augusztusban vettem egy másik, sokkal olcsóbb optikait a TV-hez is. Előszőr a gépemen próbáltam ki, és itt kezdődtek a furcsaságok. Az olcsóbb kábellel úgy vettem észre, hogy a háttérsugárzók erősebben, tisztábban szólnak, ezért vissza kellett vennem belőlük. A basszus viszont épp hogy csak gyengébb lett. Bár csak kicsivel, de hallhatóan vesztett a dinamikájából. Feljebb toltam, de így sem volt olyan, mint az előző kábellel. Jó hát akkor visszacseréltem a drágábbik kábelre.... És az eredmény ugyanaz. Erősebb térhatás, de gyengébb basszus... Ezeket olvasva tuti placebóra gondol mindenki, de higyjétek el hogy nem. Én magam is arra gondoltam.

    Talán novemberben vettem észre, hogy még a szokásosnál is gyengébb a basszus, ráadásul a magasak se ciripelnek olyan szépen mint eddig. Közben cserélgettem a kábeleket, Jackre is átváltottam, érdembeli javulást nem hozott semmi. Párszor előfordult, hogy csak egy nap erejéig, de tisztán (nem perfektül) szólt minden kb. mint augusztusban a kábelcsere után. Idén márciusban küldtem gariba. Mikor visszajött kijavítva, azt mondtam, hogy IGEN! Ennek így kell szólnia. De az öröm csak 5 napig tartott utána megint elkezdett torzítani a mély és a magas is.... egyik napról a másikra.

    Májusban megjött az első csere Z906 és innentől kezdve úgy van minden, ahogy leírtam korábban. A szatellitek tisztán szólnak, de a basszus gyenge, talán a legjobb szó rá, hogy torz.

    5 éve húsvétra kaptam egy Beats by Dre fülhallgató replicát, azt a kis piros agybadugósat. Nem nagyon használom, de annak jelenleg is ugyanolyan hangja van, mint 5 évvel ezelőtt.

    illuminati

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák