Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz HUAFBANDITA #19549 üzenetére

    Meg fog nyilvánulni az ártöbblet hangminőségben. Mint ahogy a Genelec meg egy high end stúdió monitor között is. A Genelec 8000-es szériája középkategória ahogy már írta is valaki. Abból mondjuk mondhatni a teteje körül van, de abszolút nem high end. A mindenféle hifi eszközökkel az a baj, hogy van egy gyártó, gyárt valamit, szól valahogy, beárazza valahogy, de ki dönti el azt, hogy az ér-e annyit, és hogyan? Annyira szubjektív az egész hogy elképesztő. Vannak gyártók akik 4-500 ezres hangfalakat már "audiofilként" árulnak. Annyi a titkuk hogy ki vannak hegyezve bizonyos zenei stílusokra, főként akusztikus, kevés hangszeres lágy zenékre, amiken marha jól szólnak, aki ezeket szereti annak tényleg az a high end hang. Pro Audio téren ez sokkal árnyaltabb az én véleményem szerint. Egy high end stúdió monitor gyakorlatilag minden stíluson jobban zenél mint egy középkategóriás, egy középkategóriás pedig mindenben jobb mint egy belépő szintű. Viszont egy dolgot ne felejtsünk el, nagyon félrevezető lehet összehasonlítani 8"-os membránnal szerelt hangfalat 5"-ossal. Tehát ha a Geneleccel akartok hasonlítani akkor az 5"-osaknál a 8030 az ellenfél, 6,5"-nál a 8040 és 8"-osnál a 8050. Ugyanilyen referenciának jó lehet egyébként a Dynaudio is, nagyon jó hangfalakat gyártanak.
    Összességében azt tudom mondani, hogy igen, vannak különbségek árban felfelé haladva, viszont egyre feljebb egyre kisebb különbségekért kell egyre többet fizetni.

    (#19557) Bodz: ez így van, bár szerintem ez egyenes út az örök elégedetlenség felé ;] Sajnos kevés gyártó van aki egyáltalán törekszik arra, hogy allrounder hangfalakat készítsen. De az egyik ilyen pl. a Dynaudio.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák