Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz tipuka #17439 üzenetére

    Huh hosszú sztori, a boltról: az ATC főleg nem hifi cuccok forgalmazásával foglalkozik hanem irodaszerekkel meg egyéb kínai termékek importjával. A tulajdonosnak viszont nagy hobbija a hifi ezért létrehozott egy ilyen részleget is. Évekig forgalmazott hifi termékeket, de mára már annyira lecsökkent a kereslet hogy abbahagyja. Az övéké az AVX fórum is. Mielőtt mész egyeztess időpontot telefonon.

    A BX5-nél a mindkét dobozban saját erősítő van, aktív hangváltással, ez stúdió standard megoldás, de abból a belépő szint. A Swansnál van egy darab erősítő az egyik dobozban, és aztán passzív hangváltás. Technikailag a BX5 a modernebb megoldás, de az aktív váltást inkább stúdiókban és a nagyon nagyon high end rendszereknél alkalmazzák, a hifi rendszerek többsége ma is az egy erősítő + passzív hangváltásra épül. Ez egyrészt hitvita, másrészt technológiai különbség, nagyon ne menjünk bele, mert túlmegy egy hozzászólás határain.

    Hogy miért ér meg 40k-t? Egy Modecom miért ér meg 35-öt? :) Ezt a külső alapján nem fogod tudni meghatározni.
    Jobb minőségű alkatrészek, jobb minőségű hangszórók, jobb minőségű doboz. Nagyjából így lehetne röviden összefoglalni. A Swans egy nagyon komoly gyártó, készítenek milliós hangdobozokat is, amíg nincs összehasonlítási alapod, addig hidd el, hogy jobban értenek hozzá és jobbat csinálnak mint a Modecom. Hogy miért jobb mint a BX5? Na ez itt már ízlés kérdése lehet. Sajnos én sem hallottam az M200-at de azt sejtem hogy a hangja populárisabb hifisebb mint a BX5nek. A frekvenciamenete valószinüleg nem olyan lineáris mint a BX5-é, de emiatt talán kellemesebb lesz neked hallgatni, de kevésbé alkalmas stúdiókba illetve zenekészítéshez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák