Hirdetés

Xperia blog: Megjött a Tablet Z

Végre bepottyant a szerkesztőségbe a Sony IP55-ös és IP57-es védelemmel ellátott, csúcskategóriás táblagépe, amely nem véletlenül kapta a Tablet Z nevet. Ezzel ugyanis arra igyekszik utalni a gyártó, hogy az Xperia Z okostelefonhoz nagyon hasonló formatervezés jellemzi a táblagépet is, márpedig az Xperia Z bizony egy jól eltalált kialakítású készülék, szintén IP55-ös és IP57-es védettséggel. Azaz akárcsak a telefont, a tabletet is magunkkal vihetjük a kádba, mert nem fog problémát okozni, ha vizes kézzel tapicskoljuk a kijelzőt, vagy neadjisten a habok alá csúszik, hiszen 30 percet ki kell bírnia a gépnek ebben a esetben is -  egy méteres vízmélységig. A készülék védett a behatoló por ellen is, így egy igazán strapabíró eszközről beszélhetünk.

A Full HD felbontású kijelzővel bíró újdonságból készül csak WiFi-s és SIM-mel bővíthető verzió is, mi ez utóbbit kaptuk, ráadásul ez azt is jelenti, hogy 4G képességekkel is felvértezett tablet került a karmaink közé, amely nagyon letisztult, megdöbbentően vékony (6,9 mm), igen masszív és roppantul elegáns. A dobozban sok extra nincsen, egy töltőfejet és egy microUSB kábelt találunk, erről készült egy rövid videó is.

A Tablet Z hardveres szempontból is ott van szeren, négymagos Qualcomm Snapdragon APQ8064-es processzor dolgozik benne magonként 1,5 GHz-en, a GPU egy Adreno 320, a RAM mérete pedig 2GB. A távirányítóként is használható gép természetesen a Sony okostelefonokból ismert kezelőfelület kissé átdolgozott verzióját kapta meg, az alaprendszer verziószáma pedig az Android 4.2. Tele vagyunk extra szoftverekkel, rendesen megdolgozta a Google rendszerét a Sony, s ezúttal ez sok apró finomságot jelent.

A hátlapra 8 megapixeles fényképezőt tettek, az akkumulátor pedig 6000 mAh teljesítményű, ami elég combos annak ellenére, hogy mennyire vékony a készülék. Rágyúrtak a hangminőségre is, azon ritka tabletek egyike a Sony terméke, amely két hangszórót is kapott, így szemből nézve némi sztereó élményben is részünk lehet. A Tablet Z tehát egy igen jól összerakott, baromi elegáns masina, ennek megfelelően persze nem olcsó. Hogy megéri-e az árát, az hamarosan kiderül a részletes tesztből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények