Hirdetés

Qi 2-es a Xiaomi új mágneses külső aksija

A 6000 mAh-s külső telep az egyik első Qi 2-es kiegészítő a világon.

Új Xiaomi kiegészítők kerültek piacra Kínában, ezek közül pedig kettő külső akkumulátor kifejezetten érdekes. Az egyik, az Ultra-Thin Power Bank 129 jüanos (6300 forint) áron kínál mindössze 10 milliméteres vastagságban és 93 grammon 5000 mAh-s kapacitást. Ez a kiegészítő inkább dizájnorientált, a vékony ház külseje vákuumos fémezést (NCVM) kapott, méretéből adódóan pedig bármilyen nadrág- vagy ingzsebben elfér. Egyetlen gomb van rajta, illetve egy USB-C csatlakozó, ezen keresztül 18 wattot képes felvenni és maximum 20 wattot képes leadni, és kilenc szintű védelem van benne, melyek a hőmérsékletet, bemeneti és kimeneti túlfeszültséget és túláramot figyelik, illetve a túltöltés és kisütés ellen is jók.

Az ultravékony 5000 mAh-s külső telep
Az ultravékony 5000 mAh-s külső telep (forrás: Gizmochina) [+]

Minden tekintetben érdekesebb a Magnetic Power Bank 2, mely nevéből kitalálhatóan mágneses külső aksi, mely már támogatja az univerzális mágneses vezeték nélküli töltés Qi 2-es szabványát. Egyelőre ezt csak a 13-as és újabb iPhone-szériák tudják, de valószínűleg hamarosan több készülék is adoptálja majd, de természetesen bármilyen Qi töltést támogató egyéb eszköz is képes energiát felvenni a 6000 mAh-s kapacitású külső akkuból. A Xiaomi terméke 15 wattot képes leadni vezeték nélkül Qi 2-es eszközöknek és 7,5 wattot másoknak, illetve van egy USB-C csatlakozó is rajta, amin keresztül 18 wattal tölthet. Áramot felvenni 20 wattal képes.

Egyelőre a Qi 2 adta sebességet csak az iPhone-ok tudják kihasználni
Egyelőre a Qi 2 adta sebességet csak az iPhone-ok tudják kihasználni [+]

A fehér és arany színben készülő kiegészítőt 219 jüanért (10 760 forint) fogja árulni a Xiaomi Kínában, a beépített támasszal pedig akár asztalon vezeték nélküli töltőként is funkcionálhat a töltő. Mindkét eszköz első körben csak Kínában lesz elérhető, de valószínűleg nemzetközi értékesítést is tervez a Xiaomi, ugyanis van konkurense, például az Anker és a Belkin is jelentett be Qi 2-es szabványt támogató kiegészítőket a CES-en.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés