Hirdetés

WP blog: Elérhető a Nokia Imaging SDK

A Lumia 1020 bemutatása mellett a Nokia a fejlesztők számára is készült egy meglepetéssel. A Nokia Imaging SDK, mint azt a neve is mutatja, a képalkotásra és -szerkesztésre fókuszáló alkalmazásokat célozza meg. Az elérhető megoldások ugyanazon a technológián alapulnak, amit a finn gyártó a saját szoftverei esetén is használt, így néhányukkal a már meglévő appokban is lehet találkozni. Az SDK nem Nokia-exkluzív, a segítségével készített programok bármilyen Windows Phone 8 alapú készülékre elfutnak.

Az elérhető funkciók között a képek vágása, átméretezése, forgatása, különféle szűrők használata, effektezés és fotók összemosása is megtalálható, a keretrendszer a nagy felbontású képekkel is könnyedén megbirkózik az úgynevezett Random Access JPEG technológiának köszönhetően. A filterekre érdemes visszatérni: az SDK több, mint 50 előre definiált szűrőt tartalmaz, melyeket akár kombinálni is lehet. Az újdonságokat egyébként fejlesztőkörnyezet nélkül is ki lehet próbálni, a Nokia ugyanis három bemutatóprogramot tett közzé az alkalmazásboltban (Filter Effects, Filter Explorer és Real-time Filter Demo).

A Nokia Imaging SDK szabadon letölthető a finnek fejlesztői oldaláról, a használata ingyenes. Az említettt weblapon számos példakódot és útmutatót is lehet találni, ezzel is segítve a kezdő fejlesztők munkáját.

Azóta történt