Hirdetés

WP blog: Az Xbox One és a SmartGlass

Nemrég hivatalosan is lehullt a lepel a Microsoft harmadik generációs játékkonzoljáról, mely meglepő módon az Xbox One nevet kapta. A redmondi szoftveróriás újdonsága szinte minden ponton fejlődést ígér, többek között a SmartGlass névre hallgató, az Xbox 360 estén is elérhető szolgáltatás is kapott egy laza ráncfelvarrást.

Egy okostelefonos alkalmazásról van szó, melyet elindítva, majd a telefont a konzolhoz rendelve számos extra tartalomhoz jut a játékos, illetve akár vezérlőként is használható az érintőkijelző. Így működik legalábbis a jelenlegi verzió, mely Windows Phone mellett Android és iOS alapú készülékekre is elérhető. Az Xbox One ezen a téren is jókora újítást ígér, a Microsoft sajtóanyaga szerint a felhasználó úgy érzi majd, hogy a telefonja a játékkonzollal való együttműködésre készült. A jelenlegi verzió több, mint 10 milliós letöltési példányszámmal büszkélkedhet.

Bár túl sok részletet nem fedtek fel az új SmartGlass-ról, a sajtóanyagból kiderül, hogy a szolgáltatás natívan a rendszer része lesz és tartalmazni fog egy H264-alapú videostreaming megoldást is.Ezek mellett egyszerre több készülék kezelésével is el fog boldogulni.