WP8 – új kijelzőfelbontásokkal

Hirdetés

A Windows Phone-alapú modellek között ugyan akad néhány 4,3 és 4,7 hüvelykes megjelenítővel szerelt ajánlat is, ám ezek közös jellemzője a 480x800 képpontos felbontás, mely akár hogy is nézzük: messze elmarad az Android világ HD megoldásai mögött. A WPCentral állítása szerint ez már nem marad sokáig így, ugyanis az utóbbi időben az oldalukat több Internet Explorer 10 böngészővel rendelkező mobil eszköz is felkereste, melyek 768x1280 képpontos megjelenítővel bírtak. Az oldal bennfentes informátorai szerint a fenti felbontás mellett a Windows Phone 8 „Apollo” 480x640, 480x800 és 720x1280 képpontos panelek kezelésére is képes lesz, vagyis az alkalmazásoknak több különböző felbontásra is fel kell majd készülniük. Ez persze egyelőre csupán spekuláció, de a Microsoft frissített mobiltelefonos operációs rendszere minden bizonnyal a legfelső szegmensben is igyekszik majd jelen lenni.

Azóta történt

  • Windows Phone 8 képernyőfotók

    Skype integrációval, átdolgozott kamera kezelőfelülettel és még mélyebb SkyDrive integrációval kecsegtet a Microsoft új telefonos operációs rendszere.

  • WP8 egy Vertu mobilon?

    Pletykák szerint Windows Phone 8 alapú luxusmobilon dolgozik a finn gyártó nemrég eladott prémium mobiltelefonos üzletága.

  • WP8 trióval készül a HTC

    A tajvani gyártó kiszivárgott ütemterve szerint idén alsóbb-, közép- és legfelső régióba szánt Windows Phone 8 alapokon nyugvó mobilokra is számítani lehet.

Előzmények

Hirdetés