Hirdetés

WP blog: WP8-as pletykák

A nyár elején lehullt a lepel a Windows Phone 8-ról, és bár a bemutatót nem követte készülékbejelentés, volt egy nagyon fontos készülékes hozadéka az előadásnak. A rendszer hardverszinten sokkal nyíltabb lett az elődnél, így az egyes gyártók nagyobb fantáziával ugorhatnak az egyes modellek specifikálásának az eltérő kijelzők és lapkakészletek adta szabadságnak köszönhetően. Ennek köszönhetően beindult a pletykagyár is, ám nemrég három komolyabb információszivárgás is történt; mindhárom esetben biztos forrásokra hivatkoznak. Ettől függetlenül érdemes leszögezni, hogy az elhangzó információkat erős fenntartásokkal kell kezelni, egyelőre ugyanis csak spekulációkról és szivárgásokról van szó, ám az adatok nagyjából valós képet festenek.

Kezdjük a sort a Nokiával, a legsikeresebb WP-gyártó a WMPowerUser értesülései szerint kapásból két telefonnal is készül a szeptember eleji Nokia World konferenciára. A pletykák alapján Lumia 910 és 920 neveket viselő modellek specifikációjáról nem sok információnk van, ám a HD felbontású kijelző és a negyedik generációs Snapdragon lapkakészlet megléte biztosra vehető. Arról még nincs hír, hogy a finnek hogyan állnak a PureView technológia WP8-as integrálásával; reményeink szerint szeptemberben erre is fény derül majd.

Lumia 920 koncepció
Lumia 920 koncepció [+]

A pletykákból a HTC sem maradhatott ki, a tajvani gyártó a hírek szerint három új mobilt is tervez. Az állítólagos kiszivárgás szerint a legkisebb készülék Rio névre hallgat majd, a borítás alatt egy Qualcomm MSM8227 lapkakészlet és 512 MB RAM lesz majd, egy négy hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású kijelzővel megtámogatva. A portfólió középső tagja, az Accord már 4,3 hüvelykes, 720 x 1280 képpontos felbontású megjelenítővel támad majd, melynek technológiája a One X esetében már bizonyított Super LCD 2 lesz. A számítási műveletekért egy negyedik generációs Qualcomm MSM8260A felel, a kétmagos processzor mellett 1 GB RAM, NFC és 42 Mbps sebességű HSDPA áll majd a felhasználók rendelkezésére. A Zenith névre keresztelt csúcsgépet egyelőre balladai homály fedi, egyelőre csak a 4,7 hüvelykes képátlójú, HD felbontású kijelzőről kaptunk hírt. A WPDang.com értesülései alapján a HTC készülékeiről szeptember harmadik hetében kerül le a lepel.

A Samsung-Apple pereskedésnek köszönhetően a két cég néhány titkára is fény derült, többek között a dél-koreai gyártó Windows Phone 8-as terveit is megtudhattuk. Az Odyssey és Marco névre hallgató mobilok lelke egy Qualcomm MSM8960 lapkakészlet, mely egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű processzort és egy Adreno 225 GPU-t tartalmaz. Az Odyssey egy 4,65 hüvelykes képátlójú, HD felbontású kijelzővel, 8 megapixeles fényképezővel és NFC chippel érkezik majd, a Marco képátlója 4 hüvelykes, a kamerája 5 megapixeles lesz. Mindkét készülék LTE-támogatással is rendelkezik majd, a képernyő technológiája pedig Super AMOLED.


HTC koncepció

Az említett specifikációk igen komoly telefonokról szólnak, úgy tűnik, a negyedik generációs Snapdragon és a HD felbontású kijelző a WP8 platform esetében is sláger lesz. Ám azt természetesen szem előtt kell tartani, hogy az adatok nagy része egyelőre csak pletyka-szinten mozog, ám remélhetőleg hamarosan mindenre fény derül majd hivatalos forrásból is.

Azóta történt

Előzmények