Hirdetés

WP7 blog: Túl a negyvenezren

Rohamos lépésekben gyarapodik a Windows Phone 7 alkalmazásboltjának kínálata. A Marketplace-be feltöltött alkalmazások száma októberben lépte át a 35 ezret, néhány napja, november 16-án pedig a 40 ezres küszöböt is elérte. A jóslatok alapján az 50 ezres mérföldkő pedig valamikor 2012 januárjában következik majd.


[+]

A Marketplace naponta átlagosan 165 új alkalmazással bővül, ez egy 30 napos hónap alatt 4950 új programot jelent. Az erős Xbox Live integrációnak köszönhetően még mindig játékból van a legtöbb, ez a kategória a bolt kínálatának 15 százalékát teszi ki. Utána következnek az olvasnivalók (books + reference) szintén 15 százalékkal, majd az eszközök (tools + productivity) 14 százalékkal, a sort pedig a szórakozás kategória zárja 13 százalékkal. Érdekesség, hogy a fentebb említett négy kategória a Marketplace-ből elérhető tartalmak 57 százalékát teszi ki, ami azt jelenti, hogy a maradék 43 százalék a további 13 kategória képviselő között oszlik el.


[+]

Hasonlóan a többi platformhoz, a feltöltött alkalmazások száma a Windows Phone 7 esetében sem egyenlő a letölthető programok mennyiségével. A több, mint 40 ezer applikációból körülbelül 5500-hoz nem férhetünk hozzá, melyeket vagy a Microsoft vont ki a forgalomból, vagy a fejlesztő vont vissza. Az alkalmazások elérhetősége országonként is változik: egyelőre az USA vezet, de az öreg kontinens szorosan a nyomában van.

dr. Kind

Előzmények