Hirdetés

WP blog: Fókuszban a Focus 2

A Samsung nemrég egy új Windows Phone 7-es telefonról rántotta le a leplet. A Focus 2 névre hallgató mobilt a legelső Focus utódjának szánja a gyártó, a hasonló méretek ellenére az újdonság az elődnél egy kissé szögletesebb formavilággal rendelkezik. A hardveres fejlődés mellett az adatkommunikációs részleg is átesett egy igen komoly ráncfelvarráson, a legújabb Focus telefonon ugyanis már a negyedik generációs hálózatok sem fognak ki.

A készülék az Omnia 7 és Omnia W modellek fém borításával ellentétben egy műanyag házat kapott, az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel. A Super AMOLED technológíát használó panel 480 x 800 képpontos felbontást mondhat magáénak, a megjelenített színek száma eléri a 16 milliót. A képernyő alatt a szokásos (keresés, start és vissza) gombokat találjuk. A hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera csücsül, természetesen LED-es villanóval megtámogatva; mozgóképeket maximum 1280 x 720 képpontos felbontásban lehet rögzíteni. Az előlapon egy másodlagos fényképezőt is találunk, melyet elsősorban videótelefonálásra érdemes használni.

A borítás alatt egy Qualcomm Snapdragon lapkakészlet duruzsol, a chipset tartalmaz egy 1,4 GHz órajelű processzort és egy Adreno 205 grafikus gyorsítót. A 8 GB kapacitású belső tárhellyel rendelkező mobil a Windows Phone 7 rendszer Mango művésznevű variánsát futtatja, azaz egyelőre nem egy Apollo alapú telefonról van szó. A készülék adatkommunikációs szempontból egészen jól áll, a szokásos modulok (WiFi, Bluetooth és a-GPS) mellett 21 Mbps sebességű HSDPA és 100/50 Mbps sebességű LTE kapcsolatra is képes a telefon. A készülék május 20-án jelenik meg az Egyesült Államokban, az európai premier dátuma nem ismert.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények