WLAN-képes telefont jelentett be a Neonode

A Neonode viszonylag új szereplő a mobilfóniában. Az N1 nevű modelljük hosszas beharangozás után került csak piacra, nemrég apróbb módosítások után N1m néven is forgalomba hozták. A gyártó azonban újabb beharangozót tett közzé.

Az új készülének még neve sincs. Azt azonban tudni lehet, hogy Wi-Fi képes eszközről van szó. Ha a telefon Wi-Fi hálózatot lát, akkor képes annak használatára. Ebben az esetben a hívások is az Interneten keresztül történnek, tehát például egy ingyenes használható hotspot esetén nem is kerülnének pénzbe.


Neonode N1 - a jelenlegi modell

Minden másban úgy működne a készülék, mint egy normális GSM telefon. Az év második felére ígért modell olyat szűk kör részesévé tenné a gyártót, amelyben egyelőre csak hárman képviseltetik magukat. A Nokia a 9500-val, a Motorola az MPX-szel, a Samsung pedig a nemrég bejelentett i750-nel.

Természetesen a technológia nem csak a hívások ingyenességére használható fel. A jelenleg maximum 11 megabites átviteli sebesség körülbelül 25-ször gyorsabb adattovábbítást jelent, mint amire a 3G képes. A kérdés csupán annyi, hogy a Neonode új modelljére is annyit kell-e majd várni, mint anno az N1-re.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés