Hirdetés

Windows Phone 7 alapú készülék a Delltől

Hirdetés

Akik nem naprakészek a mobilkommunikációs piac híreiben, azok számára bizonyára meglepő lehet, hogy az LG, a Samsung és a HTC mellett a Dell a negyedik gyártó, mely rögtön a rendszer megjelenésekor kínál Windows Phone 7 alapú készülékeket. A cég az elemzők által gerjesztett pletykákat cáfolva korábban már kijelentette, hogy elkötelezte magát a Microsoft új terméke mellett, ráadásul most bemutatott terméküket is ismerhetjük már korábbról, rengeteg információ kiszirvárgott róla. A végleges név viszont csak most derült ki: Del Venue Pro.

Az eszköz egy 4,1 hüvelykes képátlójú AMOLED érintőkijelzővel és QWERTY billentyűzettel egyaránt ellátott okostelefon, mely az előzetes hírek szerint kimagasló anyagminőségével és letisztult formatervével kívánja felhívni magára a figyelmet. Az 1 GHz-es órajelen ketyegő Qualcomm Snapdragon által meghajtott gép 8 GB belső memóriát és egy 720p-s videórögzítésre képes 5 megapixeles kamerát kapott. Jelenleg ezek a hivatalosan megerősített információk, ám pletykák alapján vélni lehet, hogy a kijelző felbontása 480 x 800 pixel, az akkumulátor kapacitása 1400 mAh, az adatkommunikációs repetroár pedig 7,2 Mbps-os HSDPA-ból, 5,76 Mbps-os HSUPA-ból, 802.11b/g/n szabványú WiFi-ből, 2.1-es Bluetooth-ból és GPS-vevőből tevődik össze.

Az eszközt az Egyesült Államokban kizárólag a T-Mobile fogja forgalmazni, Európában viszont elvileg több szolgáltatónál is elérhető lesz. A hazai helyzetről egyelőre nem sokat tudni, ahogy az sem tiszta, hogy mikor és mennyiért is érkezik majd a Dell büszkesége.

 

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés