Hirdetés

WayteQ blog: Az xTAB-100 QCR és az Android 4.2.2

Alig két hete jelent meg a WayteQ eddigi legerősebb táblagépe, az xTAB-100 QCR már meg is kapta az első szoftverfrissítést. Az eredetileg Android 4.1.1-gyel megvásárolható tablet így immár 4.2.2-t futtat, mely jelenleg a legfrissebb az elérhető verziók közül. Az update pakk érkezésére a készülék figyelmezteti a felhasználót, a frissítés over the air módon érkezik, azaz a letöltéséhez és a telepítéséhez nem kell számítógéphez csatlakoztatnunk az eszközt. Egyrészt remek, hogy ilyen hamar megjött a frissítés, másrészt talán érdemesebb lett volna a gép piacra dobásával ezt megvárni, mert szinte ég és föld a használhatóság szempontjából a szoftver, ami információink szerint leginkább annak köszönhető, hogy a Rockchip processzorhoz tartozó SDK a 4.2-es Androidhoz nem kicsit jobban sikerült.

WayteQ xTAB-100 QCR Android 4.2.2 Screen Shot WayteQ xTAB-100 QCR Android 4.2.2 Screen Shot

A 4.2.2-es frissítés jótékony hatással volt a működés sebességére és folyamatosságára: míg az előző verzió több sebből is vérzett, egy gyors update után mérséklődtek a problémák. A gépelésnél tapasztalható késleltetés eltűnt, a felület érezhetően reszponzívabb, kezesebb lett, ám még így is be tud szaggatni. Fura újítás a felbontás állításának lehetősége, mely inkább érdekes, mint hasznos, a pixelszám mérséklése ugyanis nem jár érzékelhető sebességnövekedéssel. A funkció segítségével a natív 2048 x 1536 képpont helyett akár 1600 x 1200 pixelre is át lehet állni. Az újdonságokkal kiegészítettük a cikket is, a szintetikus teszteket tartalmazó táblázatot is frissítettük a legújabb eredmények.

WayteQ xTAB-100 QCR Android 4.2.2 Screen Shot WayteQ xTAB-100 QCR Android 4.2.2 Screen Shot

A felhasználói felületen nem történt túl sok változás, ám érdemes kiemelni, hogy az alsó vezérlősávból eltűntek a virtuális hangerőszabályzó gombok. Emellett a táblagép megkapta az összes, az Android 4.2-ben debütáló funkciót: a képernyőzárra különféle minialkalmazásokat pakolhatunk ki, megjelent a Daydream névre hallgató képernyőkímélő, valamint felhasználói fiókok létrehozására is van lehetőség. További információért az Android 4.2-t bemutató irományunkat ajánljuk.

A WayteQ legmorcosabb gépnek ára nyilvánvalóan nem változott, ezzel a friss szoftverrel pedig már sokkal jobban használható. A kijelző továbbra is a kategória egyik legjobbja, a 4.2-es Android szinte csodát tett a géppel, így már nekünk is bejött annyira, hogy a 10 inches masinák között nem kell szégyenkeznie, áráért cserébe pedig kifejezetten jó vétellé vált.

Előzmények