Hirdetés

2017. november 17., péntek

Gyorskeresés

Vízalatti felvétel és töltésvédelem a Galaxy S7-tel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: SamMobile

Az IP68-as szabvány szerint por- és vízálló Galaxy S7 a medencében járt, illetve kiderült, hogy egy szenzor megakadályozza a töltést, amíg az USB port ki nem szárad.

A másfél méteres mélységig és 30 percig garantált vízállóság a Galaxy S7 és az S7 edge egyik legelőnyösebb tulajdonsága, mindezt pedig zárófülek nélkül érte el a Samsung. Ez azt is jelenti más, hasonló szabvány szerint vízálló telefonokhoz hasonlóan, hogy ha a készülék nedves vagy teljesen vizes lesz, addig nem szabad töltőre dugni, amíg a microUSB portban megrekedt nedvesség teljesen ki nem szárad, erre a kézikönyv is figyelmeztet. Elkerülendő a rövidzárlatokat abban az esetben, ha a felhasználó mégsem tartaná be ezt a pontot, egy XDA Developers egyik tagja kiszúrta, hogy a két új Galaxy valamiféle nedvességfigyelő szenzort rejt az portban, amely megakadályozza az áramfelvételt és a potenciális galibákat, ha úgy érzékeli, az nem száradt ki. Ilyenkor a képernyőn figyelmeztetés jelenik meg, hogy még nem lehet a kütyüket etetni. A beszámolók szerint egyébként a szenzor annyira érzékeny, és akadt olyan, aki nemhivatalos kábelt dugott a portra, és akkor is felugrott az értesítés.

A víz elleni szenzoros védelem mindenképpen hasznos biztonsági extra, mert alighogy megkezdődött az idő előtti kiszállítás egy-két piacon, máris gombamód elszaporodtak az interneten a vízállósági tesztek, a fenti például a medencének mutatja be az S7-et, amellyel vízalatti felvétel is készül. Természetesen itt is oda kell figyelni a hivatalos előírásokra, bármekkora víznyomást vagy víz alatt tartást nem bír ki az S7, a fenti körülményekkel viszont megbirkózott. Ha minden igaz, abban az esetben, ha a készülékház megszáradt, csak az USB port nedves, bevethető a vezetékmentes töltés, ergo ilyenkor sem kell a töltésről lemondani. A vonatkozó előírások itt olvashatók a kézikönyvben, és mind mindig, ezekhez kell tartania magát a vásárlónak.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.